Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Az arkanyalok légiói sem tudtak mit kezdeni a na'vikkal

2010.01.24. 20:01 koimbra 9 komment

Három új produkciót küldtek ezen a hétvégén Észak-Amerikában a mozikba, közülük a Legion sci-fi akció teljesített a legjobban, de még így is az Avatar által elért eredmény felét sikerült összehozni. Harrison Ford és Brendan Fraser drámája megbukott, Dwayne Johnson vígjátékát sem kedvelték a az emberek.

 

Új bemutatók:

Scott Stewart eddig speciális effektesként dolgozott, az évek során úgy gondolta elég tapasztalatot szerzett ahhoz, hogy képes legyen megrendezni egy filmet. Illetve nem is egyet, a Légió után ugyanis azonnal belevágott a Priest képregényfilmbe, amelyre sikerült megnyerni Paul Bettanyt főszereplőnek. A Légióban (Legion) is Bettany játssza a főhőst, Mihály arkangyalt, aki segít az emberiségnek, miután az Úr elhatározza, hogy arkanyalok légióval pucolja ki a Földről az emberi fajt. Stewart első alkotása 18 millió dollárral indított, amely a 26 milliós költségei mellett szép eredmények számít. A közönség és a kritikusok nem tetszett tetszett az alkotás, legalábbis az imdb-n az 5,9-es átlag azt a képet mutatja, hogy a nézők nem voltak megelégedve vele, a kritikusok közül is csak alig a negyede (23 %) értekezett róla pozitívan.

A The Scorecard Review kritikusa azt írta, hogy 8 karakteren múlik a világ sorsa, egy idő után azt kívánta, hogy hét halálozzon már el, aztán pedig jöjjön el az apokalipszis. Az IGN írója pedig úgy vélte, hogy a Légiót nem az Úr teszi tönkre, hanem a lassú, bő lére eresztett dialógusok, vacak, unalmas karakterek és úgy látszik a Mindenható is össze volt benne zavarodva.

 

Dwayne Johnson vígjátékban látható ismét, úgy látszik a pankrátornak nem fűlik a foga ahhoz, hogy akciósztár váljon belőle, jobban csípi inkább a könnyedebb műfajt. Végső soron egy vígjátékkal érte el karrierje legnagyobb sikerét, a Gyerekjáték szépen termelt a kasszáknál, azonban a The Tooth Fairy rossz választás volt. 527 szavazattal 4,0 az átlaga az imdb-n, ami általában azt jelenti, hogy iszonyat rossz produkcióval van dolgunk. A firkászok is erősen lehúzták, 15 százalékuk volt csak elégedett. A negyedik helyet szerezte meg a hétvégén, mondanám, hogy nagyon gyorsan el fog tűnni a süllyesztőben, ám sokszor az amcsik csak úgy zabálják az ilyen műveket. A 14,5 millió dollár Johnson második legrosszabb nyitánya, az Erőpróba kezdett csak nála gyengébben 14,4 millióval és 38,4-ig vitte. A One Guy's Opinion azt írja, hogy az egyetlen remény, hogy nem teremt precedenst a film, remélhetőleg John Cena legközelebb nem Húsvéti nyusziként lesz látható. A What Would Toto Watch? pedig megfogalmazta a többség vágyát: Itt lenne az ideje, hogy Dwayne Johnson visszatérjen az akciófilmek világába.

 

A CBS Films bemutatkozó mozis alkotása, az Extraordinary Measures nem hódította meg a nézők szívét, pedig egy szívszaggató drámának próbálták eladni az igaz történeten alapuló alkotást. Egy házaspár gyerekinél gyógyíthatatlan betegséget diagnosztizálnak, ám a szülők nem adják fel és egy tudós segítségével próbálják megmenteni csemetéiket. Harrison Ford nem csak a főszereplője az alkotásnak, de producerként is jegyzi a filmet. Csak a hetedik helyet tudta megszerezni a dráma, 223 szavazattal 6,3 az átlaga az imdb-n, a kritikusok egy része pedig egy átlagos vagy éppen rossz tévéfilmhez hasonlította a produkciót, amelynek semmi keresnivalója nincs a mozikban. A Los Angeles Times szerint a film lenyűgöző és megrendítő, de nem elég erős ahhoz, hogy a vásznakra kerüljön.A Minneapolis Star Tribune pedig az írja, hogy Ford jelenléte, illetve játéka emeli ki a filmet a középszerű tévés produkciók közül.

 

Régebben bemutatott filmek:

A hatodik hétvégéjén is az első helyet szerezte meg az Avatar, valószínűleg nem fogja tartani a Titanic rekordját, amely 15 hétvégén keresztül birtokolta az első helyet, abban viszont 100 %-ig biztosak lehetünk, hogy a 600,8 milliós csúcsot 2 héten belül megdönti. James Cameron filmje lehagyta A sötét lovag 533,3 millióját és jelenleg az 552-nél tanyázik. Az összbevétele 1,83 milliárdnál jár, csak 10 millió dolcsi választja el a Titanic által felállított 1,84 milliárdtól. Ezt ugye röhögve hagyja le és a 2 milliárdot is hamarosan meghódítja. Cameron ismét egy olyan rekordot állít fel, amellyel évtizedekig nem fog tudni versenyre kelni senki.

Az Eli könyvére fele annyian (- 48,2 %) voltak kíváncsiak, mint egy hete, a Denzel Washington főszereplésével készült posztapokaliptikus film még így is 90 millió közelében zárhat. Szintén megfeleződött (-48,3) a Komfortos mennyország bevétele, érdekes, hogy már nem 100 milliós előállítási költségről beszélnek, hanem 65 millióról. A Sherlock Holmes átlépett a 190 milliós vonalon, ha minden jól megy jövő héten a 200 milliósok között fog díszelegni a film címe. A 100 millió árnyékában, 98,6 milliónál állapodott meg az Egyszerűen bonyolult romantikus film. Kikerült a Top 10-ből a The Blind Side, amely már 234 milliónál jár és az Egek ura pedig a 12. helyen csücsül, 20 %-kal kevesebb embert érdekelt a produkció. Jeff Bridges Golden Globe díja után a stúdió még hozzácsapott 46 mozit a Crazy Hearthoz, amit így már 93 helyen vetítenek, bevétele pedig 120 %-kal nőtt, eddig 3,9 millió dollárt szedett össze a dráma.

 

A jövő héten a Mel Gibson főszereplésévül készült Edge of Darkness és Kristen Bell romantikus vígjátéka, a When in Rome érkezik a mozikba.

 

Észak-Amerikai hétvégi becsült bevételek, az adatok millió dollárban értendőek.

 

 

Cím

Hétvége bevétele

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info

 

Avatar

 

36,00

 

552,79

 

 Kritikareklámok, szinkronos előzetes, James Cameronról

Légió

18,20

18,20

26

Előzetes, jelenetek, tv spot, poszterek

 

Eli könyve

 

17,00

 

62,00

 

80

Szinkronos előzetes , poszterek, tévéreklám 

The Tooth Fairy

14,50

14,50

48

Előzetes,poszter


Komfortos mennyország


8,80


31,62


65

 Előzetes, két jelenet, az első 5 perc 

Sherlock Holmes

7,11

191,56

90

irományképek, jelenetek

Extraordinary Measures

7,00

7,00

31

Előzetes

Alvin és a mókusok 2

6,50

204,23

75

 Előzetes, képek

Egyszerűen bonyolult

6,19

98,65

85

Előzetes

The Spy Next Door

4,75

18,71

 

Előzetes

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr531698873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

karbalán 2010.01.24. 23:48:44

"Cameron ismét egy olyan rekordot állít fel, amellyel évtizedekig nem fog tudni versenyre kelni senki."

Az évtizedek kicsit hosszú idő, a Titanic sem volt évtizedekig rekorder.

Addict · http://www.noisefreaks.com 2010.01.25. 05:27:54

@karbalán: 12 évig, az végülis több mint egy évtized. És valóban, ezt a rekordot megint iszonyat nehéz lesz megdönteni ha nem lehetetlen. Talán majd az Avatar 2-vel fogja Cameron 2-3 év múlva.

raves · http://mindennapramese.blog.hu 2010.01.25. 08:42:24

Normális angyalos filmet csinált egyáltalán valaki???

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.01.25. 10:01:15

@karbalán: De a Titanic-ot csak Cameron előzte le, az Avatar pedig olyan rekordot állított fel, amit úgy vélem, hogy nem fog lehagyni senki jó ideig, még maga Cameron se.

jimbo1000 2010.01.25. 10:39:56

szerintem az avatar 2-nek nem lesznek ilyen jó bevételei. kb. olyan lehet, mint a 1977-es star wars után a birodalom visszavág, vagy az indiana jones vagy a jurassic park második része, szép eredményt ér el, de nem ér fel az első részhez.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.01.25. 11:48:53

@raves: Esetleg a Constantine-t lehet angyalos filmnek tekinteni?
Isten haragját?
Ha nem, akkor Kevin Smith rendezésében készült Dogma azért odavert:)

Spawn85 2010.01.25. 12:21:28

@raves: Erre a kérdésre a válasz nagyban függ attól, hogy jelen esetben mit értünk normális angyalos film alatt.

@koimbra: A Constantine szerintem is jó volt, bár hogy angyalos film-e, azt már más kérdés.
A Dogma viszont hatalmas volt. :D
süti beállítások módosítása