Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

I Hope They Serve Beer in Hell

2010.01.31. 22:32 nyuszisz 8 komment

Tucker Max arról híres, hogy egy szemét alak és erre olyannyira büszke is, hogy kalandjait  bizonyítandó korábban könyvében, később pedig blogján ismertette az emberiséggel. A kiadott novellái hatalmas sikert arattak, szép eredményt érve el a New York Time bestseller listáján is, így aztán filmet is készítettek a srác sztorijai alapján.

A szociopata jogász így mutatkozik be blogján: "a nevem Tucker Max és egy seggfej vagyok. A legrosszabb időben tudok mindig lerészegedni, letojom a társadalmi normákat, kiélem vágyaimat és nem érdekelnek tetteim következményei. Kigúnyolom az idiótákat és a pózőröket, több nővel kefélek, mint amennyi még biztonságosnak számít és úgy általában eljátszom az őrjöngő faszfejet. De egy fontos dologgal azért tudok szolgálni az emberiségnek, megosztom kalandjaimat a világgal" - Ha ezt a szöveget nem ismerve nézzük meg a filmet se ér minket semmilyen hátrány, mert mindez nagyjából ez az első negyedórában kiderül.

A főszereplő maga Tucker Max (Matt Czuchry), akinek az a hobbija, hogy fogyatékos nőket gyűjt, mint egyéjszakás kalandokat. A történetben azonban háttérbe kellene szorulnia, mert egyik legjobb barátja nősül és egy harmadik sráccal együtt legénybúcsút tartanak. Tucker ráveszi a barátait, hogy szórakozás kedvéért titokban utazzanak Salembe egy sztriptízbárba.  Az éjszaka mindenki számára jól alakul, kivéve a vőlegénynek, s maga az esküvő is, a barátság is bizonytalanná válik.

I Hope They Serve Beer in Hell valódi hím-soviniszta filmnek készült. Sokkolóan gyenge alkotásról van szó, bár vígjáték, a süket, vak, béna és egyéb csajok meghúzása nem valami nagy (kezdő)poén benne. Egy másik humorforrásnak azt szánták, hogy az egyik szereplő goromba. Egyetlen jelenet volt vicces, s az egyúttal a filmtörténelem egyik leggusztustalanabbika is, amit valaha láttam. Azt viszont nem állítom, hogy ez a legrosszabb filmélményem, mert kapásból tudnám mondani az Édes kis semmiséget, ami ennek a filmnek a női párja lehetne.

Matt Czuchry egyébként jól hozta ez az ellenszenves figurát, csak maga a forgatókönyv teljes csőd. Valamivel jobb lehetett volna, ha inkább szimpatikusabban rosszfiút alakít, akit kicsit lehet szeretni. Itt is próbáltak belecsempészni egy-két jó tulajdonságot, mondjuk az esküvői beszéd egy ilyen momentum volt, csak valahogy az összhatás egy nagyon primitív figurát hozott. Szerencsére, nem ez az első alkotás, melyben Matt Czuchry-t láthatjuk, és talán kevesen fogják azonosítani ezzel a rémes szereppel. Remélem, nem lesz több ilyen félrelépése a filmek világában.

Fogalmam sincs, mi lehet Tucker Max titka. Legyen úgy, hogy a könyvei kevésbé borzalmasak, mert ha ez a film tükrözi a valóságot, valami nagy baj van a tengerentúlon élő többmilliós rajongótáborral.

Imdb szerint: 4,7/10 (Volt, aki 10 pontot adott és meglepően mélynek nevezte).

Szerintem: 1/10

 

Címkék: iromány vígjáték 10 % i hope they serve beer in hell

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr31718210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jimbo1000 2010.01.31. 23:36:09

a bemutató szöveg igaz az emberek legtöbbjére (vagy csak rossz társaságokban mozgok?) tehát ezzel nem igazán tudtakvolna valami újat mondani.

egyébként mi volt az a filmtörténelem egyik leggusztustalanabbik jelenete?

nyuszisz 2010.02.01. 06:11:25

@jimbo1000: túloztam a jelenettel kapcsolatban, biztos vannak ennél undorítóbbak is, de nem akarom lelőni az egyetlen poént ;)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.02.01. 10:07:34

Egy? Pedig a trailer alapján egész jónak tűnt. Adok neki egy esélyt valamikor.

Krizzta · http://krizzta.blog.hu/ 2010.02.01. 10:10:37

Ez a srác játszotta a Gilmore lány egyetemi szerelmét, ott is hozta a genyót, úgy látszik megy neki erőlködés nélkül. ;)
Köszi nyuszisz, inkább kihagyom. De jó, hogy felhívtad rá a figyelmem, már tervben volt. :)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.02.01. 16:04:45

No megnéztem, a főszereplő szvsz nagyon jól hozta, a tenyérbemászó, nagy dumás figurát.
Egyébként pedig totálisan igaz volt, amit bemutattak: A nők többsége egyszerűen imádja a bunkó férfiakat. Hányszor volt már olyan, hogy éppen az egy-két ismerősömmel beszéltem valamely szórakozó hely előtt, aztán ha elment mellettünk egy csaj, annak beszólt valamit, az meg visszajött, hogy ezt mire értette, aztán elkezdtek dumálni.

nyuszisz 2010.02.01. 19:54:15

Tényleg vannak ilyen nők, pont ezért lehetett volna jobb is ez a film.
Matt Czuchry-t én kedveltem a GG-ben, ezt csakis azért néztem meg, ha ebben láttam volna először, lehet meg sem jegyzem a nevét.

Miattam nehogy mellőzzétek a filmet! :)

Déééé 2010.02.02. 17:23:00

Lehet akkor én beteg vagyok, de nekem bejött a film ;D

stargatelost · https://twitter.com/stargatelost 2010.02.28. 16:05:32

ez kb egy 8/10-en mozgó film, ezerszer jobb mint a fostalicska agyonhypeolt Hangover.....
süti beállítások módosítása