Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Love is in the air

2010.02.14. 21:01 koimbra 3 komment

Amerikai box office

Végre valahára bemutatták a hányatott sorsú Farkasembert, feltűntek a görög istenek is (idén először, de nem uoltjára), és ha már Valentin, akkor természetesen nem maradhatott el egy direkt erre az időpontra készített produkció sem.

 

Tavaly a Warner a Nem kellesz eléggé romantikus alkotással jelentkezett, amelyben feltűnt néhány ismertebb színész és elég szépen muzsikált kasszáknál a film. Idén szintén ez a stúdió szolgáltatta a kötelező romantikát, leszerződtették a hollywoodi-i színészek felét (Bradley Cooper, Taylor Lautner, Jessica Alba, Anne Hathaway, Julia Roberts, Ashton Kutcher, Jessica Biel, Jennifer Garner, Emma Roberts, Topher Grace, Patrick Dempsey, Taylor Swift, Jamie Foxx, Queen Latifah, Shirley MacLaine, Carter Jenkins, George Lopez) és kerítettek egy, a témában jártas rendezőt, Garry Marshallt (Oltári nő). A Valentin nap fiilmet mondhatni zabálták a nézők, 52 millió dollárral nyitott, amivel megszerezte a lista első helyét, ez az összeg mellesleg a 2010-es év legjobb nyitányának számít. A 100 milliót könnyedén eléri, kérdéses, hogy Valentin nap után mennyire fogja érdekelni az embereket.
Az imdb-n 5,7-en áll, a kritikusoknak sem nyerte el tetszését, 15 % az átlaga a Rotten Tomatoes oldalán. A Tri-City Herald kritikusa ezt írta: Néhány jelenetet kedveltem csak a filmben, az elején és a végén látható stáblistát. A BDK Reviews szerint Marshall egy kiegyensúlyozott romantikus vígjátékot készített, sok poénnal és a klasszikus Shirley MacLaine jelenetettel. Ennek ellenére az utolsó 20 percet kivághatták volna.

 

Hollywood tovább próbálkozik a fantasy témájú, népszerű könyvsorozatok vászonra vitelével. A Fox néhány éve az Eragornt küldte a mozikba, a fejesek előtt egy franchise lebegett, de a film csalódást keltő eredményei után nem láttak hozzá a második részhez. Időközben lecsaptak a Narnia harmadik részére, mivel ebből a világból a Disney nem kért többet. Ezen kívül a stúdió megvette Rick Riordan könyvsorozatának a megfilmesítési jogait, a rendező székbe pedig Chris Columbust ültették, aki a Harry Potter is útjára indította, azóta pedig csak bukdácsol. 31 millióval indított a fantasy, ha nem számítjuk a Potter filmeket, akkor Columbusnak utoljára a Reszkessetek betörők második részével volt ilyen jó nyitánya (ez pedig 1992-ben volt). A folytatás 2012-ben érkezik, bár ha a következő napokban, hetekben erősen megcsappan az érdeklődés a film iránt, nem kizárt, hogy inkább hagyják az egészet (mint ahogy azt az Eragorn esetében is tették). A Percy Jackson és az Olimposziak: Villámtolvaj középpontjában egy tini srác áll, aki rájön arra, hogy Poszeidón leszármazottja, a görög istenek pedig léteznek. A srácot gyanúsítják meg Zeusz villámának eltulajdonításával, vissza kell szereznie azt, hogy tisztára mossa a nevét. Ráadásul ha nem keríti elő a fegyvert, akkor kitör a háborúskodás az istenek között. A kritikusok közül kicsivel kevesebb (48 %), mint felének tetszett a produkció, az imdb-n pedig 6,3-en áll.

Az Eclipse írójának tetszett: „Valahogy így kell minőségi könyvadaptációt csinálni, a film megáll a saját lábán . De könyörgöm, nem lehetne hanyagolni az Apple reklámokat? Nem akarok egyetlen borzasztó iPhonet sem látni egy fantasyban. A Movie Retriever pedig azt írta, hogy a fiatalabb korosztály biztosan élvezni fogja, de valószínűleg bennük is fel fog vetődni, hogy ez lehetett volna sokkal jobb.

 

A Farkasember háza tájáról szinte folyamatosan csak a rossz híreket lehetett hallani, már a forgatás előtt felállt Mark Romanek a rendezői székből, a szokásos kreatív nézetkülönbségekre hívatkozott. Majd jöttek a bemutató tologatások, utóforgatásról szóló hírek, vágó-és zeneszerzőcserék. A közönséget ezúttal nem hatották meg a rossz hírek és viszonylag szép számban jelentek meg az Universal klasszikus horrorfilmjének a feldolgozásán. Hogy a 30 millió dollár mennyire elég? Egyes források 150 millió dollárt emlegetnek, máshol pedig 80 milliót olvasni, előbbi esetében nagy bukta van kilátásban, utóbbi esetében pedig még reménykedhet a stúdió (horrorfilmek bevétele általában minimum megfeleződik a második hétvégére). A Kansas City Star azt írja, hogy úgy tűnik az Oscar-díjas színészek (Benicio Del Toro és Anthony Hopkins) hogy csak felmarkolták a fizetésüket, gyorsan letudták, amit kell, majd többet nem is gondoltak rá. A Premiere Magazine pedig úgy véli, hogy sajnos túl sok volt az „ember” és kevés a „farkas”.

 

Régebben bemutatott filmek: Alig csökkent valamit az Avatar bevétele, 3,7 százalékkal termelt kevesebbet a múlt hétvégén megkeresett összeghez képest. A 700 millió elérése most már nem is kérdés. Valentin nap ide vagy oda a Dead John nem kellett tovább a nézőknek, a könyv rajongói már az első napokban letudták a filmet, a romantikára vágyók pedig inkább egy könnyedebb alkotásra suhantak el, mint egy drámára. A produkció közel fele annyit tud felmutatni most, mint az előző víkenden. Tovább tartja magát a Tooth Fairy, a 3.9-es imdb-s pontszám nem azt mutatja, hogy mennyire jó lenne, de mégis alig csökkennek a bevételei. Közel 42 százalékkal kevesebbet tudott a hétvégén felmutatni a From Paris With Love akciófilm. 1005 helyen vetítik a Crazy Heart drámát, némileg emelkedett a bevétele is, a dráma ezúttal a 9. helyet kaparintotta meg. Az Egek ura 1,7 millió dollárral (eddig 79,1 millió), a Sherlock Holmes 1,5 (eddig 204 millió) dollárral lett gazdagabb

 

Amerikai mozis becsült eredmények (Top 10), az adatok millió dollárban értendőek.

 

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info


Valentin nap


52.41


52,41


52

Előzetes és poszter


A Villámtolvaj


31,10


31,10


95

Szink. előzetes, karakterposzterek, jelenetek

A Farkasember

30,62

30,62

80/150

Előzetes, jelenetek, tv spot


Avatar


22,00


659,60

 

 Kritikareklámok, szinkronos előzetes, James Cameronról

Dear John

15,30

53,17

25

 Előzetes

Tooth Fairy

5,60

41,52

48

Előzetes,poszter 

From Paris With Love

4,74

15,80

52

Előzetes , tv spot, poszterek 

A sötétség pereme

4,58

36,06

80

Előzetes, poszter, tv spot 

Crazy Heart

4,00

16,52

7

Poszter, előzetes

Minden kút Rómába vezet

3,42

26,02

 

Előzetes

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr41758371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.02.15. 10:25:23

@DEW3yl: Sajnos Travolta megbukott, de talán más országban szépen fog termelni.

ocse1917 2010.02.15. 10:55:59

tegnap néztem meg a Farkasembert. rég éreztem már magam ennyire átverve.
süti beállítások módosítása