Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Batman pletykák

2010.02.17. 20:58 koimbra 26 komment

A Comic Book Movie egy forrásra hívatkozva közölt néhány érdekességet a Batman harmadik részével kapcsolatban. A cikkíró ugyanakkor hozzátette, hogy ezeket ne vegye senki készpénznek, csak ha egy másik forrás is megerősíti ezeket az "információkat".

Batman fő ellenfele Rébusz lesz, aki még arra is rájön, hogy kit rejt a denevérjelmez. Az Arkham Asylum is helyet kap filmben és sok klasszikus gonosztevű teszi majd tiszteletét cameo szinten a produkcióban, így Pingvin és Mr. Fagy is látható lesz egy-két (másod)percig. Barbara Gordon figurája szintén benne lesz ,  a hölgy a képregényekben Batgirlként rakott rendet Gothamban. Gordon felügyelő meg fogja említeni Metropolist és szóba kerül Lex Luthor neve is. Dick Grayson is fel fog tűnni, de nem Robinként.

(A poszter nem hivatalos)

Címkék: batman miújság képregényből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr291767357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyllard 2010.02.17. 21:06:02

Ez így tényleg nagyon jól hangzik, érdekes lenne, ha sok gonosztevő jelenne meg a filmben. Az Arkham-mal ezt ugye könnyű is megoldani. :) Meg esetleg Madárijesztő újra juthatna egy kicsit több szerephez, mert a Begins-ben zseniális volt.

Tipca 2010.02.17. 21:09:22

Ez túl sok a jóból, hogy igaz legyen. Rébusz még oké, még az arkhami bentlakók is hihetők lehetnek, de Nolan kerek perec kijelentette, hogy Robin az ő filmjeiben nem lesz (így sztem Batgirl sem), úgyhogy alapból felesleges volna behozni az alteregóikat, Metropolis és Luthor (ergo Superman) említése pedig egyenesen kizárt ebben a realitásra törekvő világban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.02.17. 21:12:32

@Tipca: Metropolis és Lex Luthor ettől még létezhet:) Greyson pedig nem Robin lesz, szóval nyugodtan behozhatják.
Egyelőre nem esett szó arról, hogy Batgirl is benne lesz, csak Barbara Gordon, de ha Batman létezik, akkor már jobban el tudok képzelni mellé egy "női denevért", mint Robint:)
Egyébként pedig szerintem kb nyár közepén fogunk kapni tiszta infot a filmről.

Dejdő 2010.02.17. 21:16:49

Tipca szerintem igazad van! Én nem ismerem ennyire jól a képregényt de kétlem hogy Metropolis meg Lex Luthor még említve is lenne ebben a filmben! Robin és Batgirl: Én is úúgy tudom Nolan nem akarja erőltetni ezeket a karaktereket! A Rébusz tök jó lenne a 3.részben Pletykaként hallottam Johnny Depp ki van nézve erre a szerepre! De hangsúlyozom pletyka! Az Arkham ALysumban pedig ha fel-fel tűnnek a fő gonoszok még akár pár másodpercre is az zsír lenne!

A nép fia 2010.02.17. 21:26:51

Ez a poster kissé fake-nek tűnik. Ilyet csinálok Windows Paint-tel kb. 10 perc alatt.
Mindenesetre a sztori nem lenne rossz, bár úgy hallottam, hogy Bale kézzel-lábbal tiltakozik Robin ellen. Azt mondta, ha Robin benne lesz, akkor ő búcsút mond a denevér-jelmeznek.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.02.17. 21:29:54

A poszter nem hivatalos, ezt nem említettem:) Csak úgy betettem.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.02.17. 21:33:03

No de miért ne hozhatnák be Dick Greysont vagy mondjuk Barbara Gordont? Nem öltenek jelmezt, csak benn lesz a karakterük a filmben.

Tipca 2010.02.17. 22:09:33

@koimbra: Mert ha nem öltenek jelmezt, akkor gyakorlatilag "haszontalan" a karakterük. Bennük az a lényeg, hogy ők Robin és Batgirl, de ha a filmben nem azok, akkor csak az időt húznák velük. Max ha Nolan azt tervezi, hogy mondjuk egy-két részen át felvezeti a karakterüket, aztán az ötödik részben már eléggé megalapozottak lesznek ahhoz, hogy ne tűnjön túl erőltetettnek a side-kick szál.

De ha Metropolis és Luthor létezik, az egyértelműen azt vonja maga után, hogy Superman is, az meg szerintem nem férne bele az új Batmanbe.

jimbo1000 2010.02.17. 22:32:53

Szerintem ha benne lesz Robin és a Batgirl, akkor egy olyan formában lesznek benne, mint a Két-Arc. Gondolom Nolan is azért nyírta ki őt, mert nem akart belőle is jelmezes ficsurt csinálni, hanem a ruhája is csak ugy volt "kétszínű" hogy a megégett öltönyét vette fel Dent. Ezért ha olyan ellenségekre gondolunk, mint a pingvin, vagy a mr. fagy, akkor nem egy pingvénné deformált emberre és egy üvegburát hordó jégfegyverrel lövöldöző tudost kéne leképzelni, hanem egy logikusan felépített gonosztevőre. Gondoljunk csak jokerre, ő eredetileg beleset egy savval teli üstbe és a bőre örökre fehér lett, meg a szája piros és a haja zöld. Erre nolán azt csinálja, hogy megvágja a száját és egy örültet csinál belőle aki festi magát. Tehát én bárkit el tudok képzelni a következő batmanben.

Novee 2010.02.17. 23:02:25

Ne legyen benne se Robin, se Batgirl, se Lex Luthor meg Metropolis se! Elrontanák az egész Nolan által teremtett világot, amit az elöző két filmben megszokhattunk. Viszont ki legyen benne: Morgan Freeman, Michael Caine, és Gary Oldman mindenképp!

Kíváncsi leszek vajon felülmúlják-e a Dark Knight-ot, és csak nem olyan hülye Nolan sem hogy elrontaná azt amit eddig felépített.

asz0089 2010.02.17. 23:35:56

Nekem megvan képregényben az Arkham Elmegyógyintézet, baromi jó. Egyedi, szenzációs, briliáns, beteges.

Shyllard 2010.02.18. 07:03:34

Nolan biztos megoldja. Eddig nem láttam tőle rossz filmet, ha lesznek benne Pingvin szintű gonosztevők, biztosan nem csak egy törpét fogunk látni. Dick Greyson és Barbara Gordon is nyugodtan benne lehet, nem muszáj mendenképpen jelmezt is ölteniük.

BuB 2010.02.18. 08:04:55

Hát sztem civílben nyugodtan benne lehetnének, abból még semmi baj nem lenne a Nolan féle világban. Ha Dick szülei itt is meghalnak tuti Bruce saját magát látná benne, és természetes valahol, hogy örökbe fogadja.
Barbara meg nem kell, hogy feltétlen Batgirl legyen, ott van Orákulum identitása is, és az meg simán elképzelhető lenne ebben a világban, főleg, hogy már Lucius is betöltött valami ilyesmi szerepet a Dark Knightban.
A Metropolis: az meg,az elmúlt napok hírének fényében természetes lenne, hogy Nolan belerakja őket említés képen, ki tudja, lehet így alapozzák meg a Superman vs Batman filmet, amit már igen régen terveznek.
És még egy érdekesség: Gotham City szerepelt anno a Superman Visszatérben(!!)
Szóval valahol érthető, hogy folytatni akarják ezt, meg gondolom a Marvel kísérletét is kezdik másolni. Ők is most kezdik egyesíteni a filmjeiket.

A nép fia 2010.02.18. 13:16:06

@Tipca: Akkor vedd elő a Batman - Kezdődik c. filmet, abban elhangzik (talán Fox, talán Alfred mondja): legközelebb repüléssel próbálkozik, mint az az alak Metropolisban?

Nem biztos, hogy szó szerint idéztem, de benne van, ez tuti! Szóval Metropolis létezik, és a film szerint Superman is létezik. Kérdés, össze akarják-e őket ereszteni?

Shyllard 2010.02.18. 14:57:31

@A nép fia: Jajj ezt én el is felejtettem. Pedig mindig úgy rácsodálkoztam erre a kijelentésre (Alfred mondja). Amúgy szerintem simán beférnének szuperhősök is Nolan-univerzumába, hiszen szinte minden filmjében szokott valami elképzelhetetlen lenni (pl a Tökéletes Trükk-ben Angier "trükkje", vagy a mostani filmje, az Inception se lesz túl földhözragadt)

jimbo1000 2010.02.18. 15:16:43

@Shyllard: a sötét lovagban pedig ott voltak a csodakütyük.
gondolom nolan is szereti a misztikumot, meg a megmagyarázhatatlan dolgokat.

gunsmoke (törölt) 2010.02.18. 16:07:15

Frank Miller The Dark Knight Returns c. képregényében Batman és Supermen is benne van. Szóval a két város nyugodtan létezhet egymás mellett, így Lutor is megjelenhet a filmben. Főleg, hogy Nolan eléggé alapoz Frank Miller képregényére és az Asylumra is.

Egyébként meg Nolan mindig jó karaktereket írt, szóval én nem aggódok.

Amúgy meg ezt a hírt én is kitalálhattam volna (ha a lottóban minden számra lehetne tenni akkor, biztosan közte lenne az öt találat), szóval köszönjük a semmit a Comic Book Movie cikkírójának.

Tipca 2010.02.18. 19:42:23

@A nép fia: "Akkor vedd elő a Batman - Kezdődik c. filmet, abban elhangzik (talán Fox, talán Alfred mondja): legközelebb repüléssel próbálkozik, mint az az alak Metropolisban?"

Nem mondod! Tényleg? Már láttam párszor azt a filmet, de ez a mondat eddig sosem tűnt fel. Lehet, hogy ideje volna még egyszer megnézni?

Viszont most, hogy említitek, tényleg azt rebesgetik, hogy Nolan is beszáll a Superman franchise-ba tanácsadóként, szóval lehet, hogy nyitna kicsit az irányukba. Egy fene, hiszek nektek. :D

Shyllard 2010.02.18. 21:26:13

@Tipca: Pedig tényleg elhangzik ez a mondat a Begins-ben, hidd csak el :)

jimbo1000 2010.02.18. 21:43:29

@Shyllard: ez pontosan hol van? mert a begins-t vagy 20-szor láttam és még nem vettem észre (bár lehet, hogy nem angolul kéne nézni, mert abból azért nem vagyok perfect)

Ott lehet, amikor bruce visszajön az egyetemről, és alfreddal összekap a lépcsőn a villa miatt?

nikodémus 2010.02.18. 21:47:38

Hát nem tudom. Szerintem ez kamu, Nolant ismerve nem tudom elképzelni ezeket a karaktereket.
Alapvetően kétféle irány tudok elképzelni:

1. Rébusz mint ellenfél rendesen megcsinálva. Erre voltak már felvezetési kísérletek, pl. a Sötét lovag-ban a könyvvizsgáló csávó (minden ismérv passzol vele kapcsolatban, bár a karakter elég jelentéktelennek lett beállítva), és azt is el tudom képzelni, hogy a Begins sértődött cégvezére térne vissza: Rutger Hauer mekkora jó lenne!
Ezekhez képest Depp Rébusza számomra szimpla ripacskodásnak tűnne.

2. Valami kevésbé ismert ellenfél, jól kidolgozva, némi misztikummal. Nekem pl. tetszik ez az elgondolás:
asanisimasa.blog.hu/2009/02/14/christopher_nolan_a_sotet_lovag_the_dark_knight/fullcommentlist/1#c6757814
(bocsi a hozzászólótól a bemásolásért)

Amúgy üdv a blogon mindenkinek! :-)

nikodémus 2010.02.18. 21:52:58

@jimbo1000: Hát ez a mondat nekem sem rémlik...

monday 2010.02.18. 22:14:17

@nikodémus: Jó, hogy írtad ezt a Depp-dolgot. Baromi jó színész, és biztos tökéletes lenne Rébusznak, csak azt gondolom, hogy a játéka könnyen átcsaphat egy lenyomom a Ledger-féle Jokert is-típusú "ripacskodásba" (ahogy Te említetted).

FunkTazmagora 2010.02.19. 00:12:06

Abszolút nem értem,hogy miért imádják Nolan filmjeit,nekem marha nagy csalódás volt :(
1:Az addig oké.hogy hagyják Batman jellemét kibontakozni,de viszont alig van benne akció (és ami van,az se jól megrendezett),egyszerűen unalmasak.
2:Gotham:hogy néz ki??? Mint egy sima amerikai nagyváros,semmi nyomasztó,feszült,"baljós" légköre nincs (Burton legalább jól ábrázolta ),ráadásul a Goth- előtag a gothic szóra utal,viszont Nolan filmjeiben ilyen egyáltalán nincs.
3:Zene: Danny Elfman zenéjét meg se közelíti Zimmer és Howard zenéje.
4:Batmobil: inkább szót sem érdemel...

Ráadsául a Dark Knight-ban már megjelenik egy vékony hollywoodi cukormáz a filmen,amit vhogy nem vett be a gyomrom.
Mondjuk azért a Hasbeszélőre és Scarface-re,Calendarman-re,Fekete Maszkra kiváncsi lennék.
De az sem lenne nagy tragédia,ha nem készülne 3. rész. :) :P
süti beállítások módosítása