Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Vászonra kerül az atticai börtönlázadás

2010.02.17. 17:21 koimbra 1 komment

1971-ben tört ki az Attica nevezetű sitten az USA történelmének legnagyobb börtönlázadása. Szeptember 9-én páran összeverekedtek, majd a rabok kiszabadultak és túszul ejtették az őröket. A rendőrség könnygázt vetett be, ám emiatt több ember is elhunyt. A hatóságok később a médiának azt mondták, hogy a rabok miatt történt a sok haláleset, ezt azonban a későbbi boncolás megcáfolta. Kiderült, hogy a lázadás az őrök kegyetlenkedései miatt tört ki.

 

Az eseményeket Doug Liman szeretné a vászonra vinni, a forgatókönyvet az Oscarra jelölt Geoffrey Fletcherrel írják közösen. Liman az utóbbi időben akciófilmeket tett le az asztalra, nevéhez köthető a Hipervándor, a Bourne rejtély és a Mr. és Mrs. Smith is, érdekes lesz látni, hogy ebből a komoly témából mit lesz képes kihozni. Liman édesapja egyébként ügyvéd volt és anno részt vett a lázad után lefolytatott vizsgálatokban. 

Címkék: igaz történet miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr431766748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása