Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Kitiltották A bombák földjén producerét az Oscar-gáláról

2010.03.03. 16:43 koimbra 5 komment

Múlt héten nagyobbfajta botrány kerekedett abból, hogy A bombák földjén egyik producere, Nicolas Chartier körlevélben arra kérte az Akadémia tagjait, hogy az ő filmjére szavazzanak és ne az 500 milliós Avatarra. A szervezők azt ígérték nem hagyják szó nélkül, hogy valaki csak úgy megszegje megszegte a szabályokat, így Chartier tette gyakorlatilag Damoklész-kardjaként csüngött Kathryn Bigelow Oscar-esélyei fölött, hiszen még az is benne volt a pakliban, hogy a háborús-dráma jelöléseit visszavonják.

Szakértők szerint a producer cselekedete nem befolyásolta igazán a szavazás kimenetelét, hiszen az e-mail elküldésekor már a tagok nagy része leadta a voksát, de arra viszont számítani lehet, hogy hiába kért bocsánatot Chartier, az Akadémia nem fogja elintézni a dolgot egy legyintéssel.

Megszületett döntés, az Akadémia teljesen korrekt ítéletet hozott az ügyben. E szerint Chartier a vasárnapi ceremónián nem vehet részt, de eljuttatják hozzá az Oscart, ha a Legjobb Film kategóriában ez a produkció győzedelmeskedne.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr871806095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyllard 2010.03.03. 17:57:35

Igazságos döntés, elég szánalmas húzás ilyen körlevelet küldeni.

ocse1917 2010.03.03. 19:25:22

nem lehetne, hogy csak a film első felét, jelöljék oscarra? akkor neki szurkolnék

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.03.04. 08:15:38

pancser ez a nő a marketingben. Ekkora amatőr fogás, jogos az ítélet, én még az Oscart sem ítélném e miatt oda neki, saját magát tette komolytalanná és vele együtt a filmét is.

freakin' · http://azutolsoakciohos.blog.hu 2010.03.04. 08:49:41

@ChrisDry: nem a nő küldözgette az e-mailt, hanem a producer, aki mellesleg férfi. a rendezőnőnek ehhez semmi köze, szerencse, hogy csak a producert tiltották el a gálától :)

gunsmoke (törölt) 2010.03.04. 10:15:28

Egyetlen dolog ragadott meg a filmben, a feszültség. Ebben tényleg ott van a rendezőnő, és a film második felét én is kidobnám a pi.ba.

Egyébként nem tudom miért jelölték Oscarra Jeremy Rennert, mert keményen nézni és állandóan a cigit szívni más színész is tud. Én inkább Guy Pearcenek adtam volna Renner szerepét, Pearcét pedig Rennernek.

Ja és remélem a Brigantyk lesz a befutó (bár erre kevés az esély).
süti beállítások módosítása