Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Beperelte egy őrmester a Bombák földjént

2010.03.05. 10:34 koimbra 4 komment

Az LA Times számolt be arról, hogy a Bombák földjént beperelte Jeffrey Sarver őrmester, aki azt állítja, hogy nem kitalált karaktereket láthatunk a filmben, hanem konkrétan rajta és a bombaosztagán alapszik a produkció. Jeremy Renner figuráját egy az egyben róla mintázták.

Sarver elmondása szerint a forgatókönyvíró, Mark Boal még 2004-ben 30 napig követte őket, megfigyelte és dokumentálta, hogy mit csinál a csapata, ezt pedig egy Playboy cikkhez használta fel.  Az őrmester úgy véli, hogy Boal ezt a cikket használta kiinduló pontnak a  Bombák földjén forgatókönyvének a megírásakor.

Boal szerint a vádaknak nincs alapja: "Szerintem Sarver bátor katona és igazán jó srác. Sok katonával együtt ő is úgy érezhette, hogy saját magát látja a vásznon, de az én karakterem fikciósak. A filmben sok kitalált dolog látható, de azokat más emberek történetei ihlették. Kutatásom során több, mint 100 katonával beszéltem."

 

Címkék: miújság the hurt locker

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr111810957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.03.05. 11:58:33

Nem tudom, engem lassan jobban undorít, amit e film körül művelnek, mint az Avatar, pedig az elején még drukkoltam a Bombának. Mijarákért kell mindig mindent elkúrni?

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.03.05. 12:43:23

en meg szeretnem beperelni James Cameront, mert szerintem a Terminator rolam lett mintazva, kovetelek 20 millio dollart... kb ennyire realis :D most komolyan, mit var az ormester, hogy a birosag elmegy vele egy bevetesre, h megvizsgaljak, tenyleg olyan-e, mint renner a filmben, vagy hogy akarja bebizonyitani? :D

konyvelomo 2010.03.05. 14:27:30

Eddig akkora csend volt a film körül, csak annyit hallottál h szuper, meg kiváló, meg tuti oscar.

Most meg - ahogy közeleg az Oscar átadó - egymást érik a botrányok...

gunsmoke (törölt) 2010.03.05. 16:37:52

Nem mintha a Bombák földjén lenne a legjobb film az Oscar esélyes filmek közül.

Azért, ha már perre viszik az ügyet, az már jelent valamit.
süti beállítások módosítása