Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Dante Pokla

2010.05.12. 20:21 Armida 13 komment

 

Dante a keresztes lovag hűségesküt tesz az ő szeretett Beatricéjének, aztán hadjáratba indul és kőkeményen aprítani kezdi a hitetleneket. Mire hazaér, az egész családját és a szerelmét legyilkolva találja. Beatrice lelke már szállna fel a Mennybe, mikor Lucifer magához ragadja és azt mondja a csajnak, megállapodtunk, te pedig veszítettél.

Dante nem érti miről van szó, de azt képtelen elhinni hogy a szentéletű asszonykája a Pokolba kerüljön. Összeszedi minden erejét és utána megy. A Pokol kilenc körből áll, ezeken kell átküzdenie magát, de akad segítője, Vergilius személyében.

Ami elsőre furcsa volt, legalábbis nekem, hogy mindegyik körben változott Dante és Vergilius külseje, de a negyedik körre már megszoktam. Azt viszont biztosan állíthatom, hogy ez az anime az egyik legkomolyabb amit valaha láttam. Nemcsak a sztorija (amit lazán nevezhetek tökéletesnek) , hanem az ábrázolása és a hatásos zenéje miatt. Tényleg csak azok nézzék meg, akik bírják a szenvedést, mert a Pokol nem egy laza teadélután, és itt nem a csihi-puhiról van szó, hanem Dante önnön lelke feltárásáról, ami még talán nagyobb feladat  számára, mint a gonosz lények leküzdése. Személy szerint már alig vártam hogy vége legyen, mert rendesen fájt nézni azt ami ott történik. És mivel ezt éreztem, ez azt jelenti, hogy az alkotók maximálisan elérték azt amit akartak (asszem).

Dante és Vergilius a negyedik körben.

A rendező Mike Disa, valamint egy ismerős hang is felcsendül, Dante papája személyében, aki nem más, mint Mark Hamill.

A megjelenés előtt pár nappal piacra dobták a videójátékot egy bazinagy 18-as karikával, és ahogy elnéztem épp akkora vérengzés van benne, mint az animében. (Valaki azt írta hogy God of war+ Devil may cry= Dante's inferno, de ehhez nem tudok mit hozzászólni, mert nem vagyok nagy játékmájszter.)

Visszatérve az animére, komoly, látványos, elgondolkodtató és néhol meg is mosolyogtatja az embert. Leginkább a körök elején, mikor Vergilius felsorolja azon isteneket, istennőket, híres filozófusokat, költőket és a régi idők nagy arcait, akik mind-mind  Lucifer vendégszeretetét élvezik. (Eszembe is jutott, ha mindenki odalent van, akkor ki van a odafent?)

Tehát aki kedveli az ilyen stílusú animéket, ne hagyja ki. A készítők sem akárkik, tessék csak figyelni...

 

 

Címkék: anime

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr471992666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A nép fia 2010.05.12. 22:25:42

Még nem szántam rá magam, hogy megnézzem, de azt hiszem, itt az ideje pótolni a hiányosságot. Már hónapok óta itt porosodik a dvd...

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2010.05.13. 09:06:21

@A nép fia: Kell hozzá egy alaphangulat. Készülj fel. :)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.05.13. 09:54:31

Az EA az előző játékához, amelyhez nagy reményeket fűzött, azaz a Dead Space-hez is jött egy animációs film, az elég korrekt hentelés volt. A Dante pokla is lenne játék meg animációs film is lenne, de nekem nem jött be. Pedig van benne lendület, szörnyek, erotika meg minden, de valahogy nem fogott meg.

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2010.05.13. 10:00:41

@koimbra: Ezt a Dead space-t megtekintem majd. :)

Shyllard 2010.05.15. 17:33:40

Hát számomra nem volt túl sok értelme az egésznek. Egy csomó helyzet volt, amiben a hentelés teljesen felesleges volt, békésen is meg lehetett volna beszélni a dolgokat... A folyamatos változtatás nem okozott gondot, mindig találtam valamit, ami sokkal jobban nézett ki az új külsejével, mint a régivel. Viszont őszintén szólva a legtöbbször unatkoztam, a dumák nagyja csak töltelék volt és mint mondtam a harcoknak sem volt sok értelme. Viszont a vége faja lett, onnantól már tetszett, amikor kiderült Luciferről a poén. Amúgy teljesen átlagos, emiatt a film miatt sem fogok rászokni az animékre....

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2010.05.15. 18:36:02

@Shyllard: Békésen megbeszélni a dolgokat a Pokolban? :D
Mondtam hogy ez egy komoly darab, esetleg meg kéne próbálkoznod enyhébb animékkel, mint pl a Full Metal Panic Fumoffu.
www.youtube.com/watch?v=-t8vSN75g3o

Shyllard 2010.05.15. 19:05:48

@Armida: Egyenlőre a Hellsing, meg a Full Metal Alchemic van betervezve, az általad említettből már láttam valamennyit, de nem nagyon jött be benne, hogy sokszor iszonyat gyerekes volt :S (mint ahogy a Naruto is)

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2010.05.15. 19:49:43

@Shyllard: Próbálj minél többféle stílust megnézni, aztán majd kiderül melyik fog meg igazán. Persze az is lehet hogy egyik sem, de lehet megtalálod azt, amiért majd rajongani fogsz. (Pl én sem nézek mindent, mert vagy a sztori nem tetszik, vagy a stílus.) A lényeg, hogy nyitott legyél és befogadó. Utána már tudsz szelektálni. :)

Hattori Hanzo 2010.05.17. 22:29:38

Azért az sem mellékes, hogy ez a film egy irodalmi (klasszikus) remekmű alapján készült. :p

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2010.05.18. 09:27:32

@Hattori Hanzo: Pontosan. :)
(Nem hiába írtam hogy a sztori tökéletes, és van egy link is, lehet nem mindenki kattintott rá.)

Hattori Hanzo 2010.05.18. 22:58:09

@Armida: Nem neked szólt, mert a cikket olvasva kiderült számomra, hogy te tudod miről van szó, csak volt néhány poszt, ami alapján kétségeim támadtak. :)

Hattori Hanzo 2010.05.18. 22:59:48

Egyébként a filmet nézve magyar klasszikusok jutottak eszembe. Ha nem teszik tönkre a magyar animációs film gyártást, itthon is készülhetnének hasonló remekek.

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2010.05.19. 09:19:58

@Hattori Hanzo: Nyugi, tudom hogy nem nekem szólt. A zárójeles mondanivalóm pedig azoknak írtam, akik nem kattintottak rá a linkre. :)
A hazai animációgyártásról is egyetértek. Jó lenne már pár igazi mestermű.
süti beállítások módosítása