Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Túl jó nő a csajom (She's Out of My League)

2010.06.07. 21:10 koimbra 4 komment

A tini vígjátékok nem tudnak és nem akarnak megújulni, ebben a műfajban talán nem is tudnak újat mutatni, szinte mindig ugyanaz a felállás, amelyben az egyik kötelező elem a szex, ebben a filmben a „dínom-dánom” azonban nem központi szerepet tölt be, csak úgy mellékesként van jelen. Viszont itt is akad egy esetlen, ügyetlen, vézna srác és egy szőke bombázó, előbbi nem éppen a nők álma, utóbbi után azonban megfordulnak a tíz évesek, a felnőttebbek és még az öregeknek is beindul a fantáziája, mikor elsuhan szemük előtt. Viszont a pontozási rendszert talán itt tárgyalják ki először, azaz úgy kb. körülírják, hogy ki számít hatosnak és ki nyolcasnak egy tízes skálán, mennyi az esélye annak, hogy összejöjjön egy ötös fickó és egy tízes hölgyemény.

Kirk (Jay Baruchel) biztonsági alkalmazott a reptéren, nem használja ki a munkájából fakadó előnyöket, nem viszi el motozásra a szépséges lányokat és még a sokat érő tárgyakat is visszajuttatja tulajdonosának. Pont így ismerkedik meg a rendezvényszervezéssel foglalkozó Mollyval (Alice Eve), aki randira hívja a becsületes Kirk-öt, majd szépen össze is jönnek mindkét fél baráti társaságának legnagyobb döbbenetére.


A történések nem térnek el túlzottan az eddig megszokott hasonló művektől, ismerkedés után jön az összemelegedés, majd a kötelező konfliktus, ami kettészakítja a párost, aztán a játékidő végének a közeledtével ismételten egymás nyakába borulnak és happy end. Molly úgy általában az izmos szépfiúkra bukik, ám elege lett a sok csalódásból, tanul hibáiból és ezúttal nem egy bunkó férfival szeretne megismerkedni, Kirk pedig megnevetteti őt és jól érzi magát mellette. Néha azért értetlenül nézhetünk ki a fejünkből, ugyanis a lány szinte mindenen mosolyog, pedig a vézna biztonsági őr nem szórja csak úgy agyba-főbe a poénokat, bár talán annak örül, hogy új szintre helyezte a társalgási formát.

Kellenek fura és faragatlan mellékkarakterek is, meglepetésre nem Molly pilóta ex-barátja szemétkedik, inkább Kirk családján belül kereshetjük az érdekességeket. A keménykedő tesó eléggé bárdolatlan és ami a legfurcsább, hogy hősünk volt barátnője is még mindig ott lakik új fickójával, még a családi kirándulásokra is boldogan mennek el. Teljesen nonszensz dolog ez és valamennyire zavaró is, annak ellenére, hogy nem kell komolyan venni a látottakat.
 
Jim Field Smith olyan filmet tett le az asztalra, amelynek történetét már millió alkalommal láthattuk, csak a poénokon múlik minden, azokat adagolja rendben, bár néhányon már más produkcióban is nevettünk, a sablonokra és a kiszámíthatóságra pedig nem nagyon lehet rosszat mondani, hisz' itt ezeket nem lehet (vagy mondjuk úgy, hogy nem nagyon jött még olyan filmkészítő, aki meg akarta) újítani. Összességében 60 %-ot tudok adni rá, bár meg kell hagyni, Alice Eve nem egy tízes, jobb csajok rohangálnak a helyi gimi előtt, bár lehet, hogy megváltozna a véleményem, ha előttem állna.

imdb:6,7
rottentonatomes: 59 %

Büdzsé: 20 millió dollár
Eddigi amerikai bevétel: 31,6 millió dollár
Eddigi összbevétel: 42,5 millió dollár

Címkék: iromány vígjáték 60 % shes of out my legaue

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr492064080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.06.08. 07:37:54

nekem ez übersz@r volt, talán 2x tudtam mosolyogni rajta, elcsépelt, gagyi poénok, 1/10

A nép fia 2010.06.08. 12:51:40

Nem teljesen nézhetetlen, csak azt furcsáltam benne, hogy lényegében a lány fut a fiú után, tálcán kínálja magát, meg is alázkodik. Ennél lehetne több tartás a fiúban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.06.08. 13:05:51

@ChrisDry: A When in Rome-ot néztem utána, annak fényében felértékelődhetett:D

tjunior 2010.06.08. 19:41:36

Közepes, jól indul aztán leül, a vége meg kifejezetten hulladék. Szerintem az alkotóknak csak egy alapötletük volt semmi több, még Baruchel sem tud segíteni lényegesen, pedig ő tényleg jó.
süti beállítások módosítása