Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Brett Ratner vicce Steven Spielbergről és Stanley Kubrickról

2010.06.08. 21:09 koimbra 7 komment

Steven Spielberg meghal és a mennybe kerül, ott találkozik Szent Péterrel, aki azt mondja neki: „Á, Mr. Spielberg, nagyon örülünk, hogy itt van, az Úrnak ugyanis van egy nagyon fontos feladata Önnek, azt szeretnének, ha filmet készítene és olyat csinálhat, amilyet csak akar, Shakespeare megírja a forgatókönyvet, Michalengelo megfesti a díszleteket, Mozart pedig a zenéért lesz felelős.” Erre Spielberg megkérdi: „És mi lesz a fizettségem?” Erre Szent Péter: "Azzal találkozhat, akivel csak akar."  Spielberg pedig azt feleli, hogy „Stanley Kubrickkal akarok találkozni, hatalmas rajongója vagyok és sosem találkoztam vele, a Mesterséges értelmet is azért készítettem el, mert annyira csodálom a munkáit.” Szent Péter azonban azt mondja, hogy „Sajnálatosan senki nem találkozott még itt Stanley Kubrickkal”, ám mihelyt ezeket a szavakat kiejti a száján feltűnik a távolban Stanley Kubrick egy biciklin. „Mit mond? De hisz Stanley pont ott van! Egy biciklin”. Mire Szent Péter: „ Nem, ez csak az Úr, amint úgy tesz, mintha Stanley Kubrick lenne”.

 

Az illusztráció Miguel Bayón munkája.

 

Címkék: poén

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr192067410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex Mahone 2010.06.09. 18:33:30

Valahogy nem tudtam nevetni. Van valami köze ennek ahhoz, hogy Kubrick-ot hihetetlenül túlértékelt rendezőnek tartom?

Tudom, vagy jót vagy semmit...

gunsmoke (törölt) 2010.06.09. 19:04:05

@Alex Mahone: Ezt felesleges volt leírni is, mert aki egy kicsit is ért a filmekhez, sőt nem is kell értenie hozzá, az világosan látja, hogy olyan zseniális rendező mint Kubrick (volt/lesz) kevés van.

Szerintem nézd meg újra azt a filmet, amit láttál tőle (én persze az összeset ajánlanám), mert akár laikusként, akár szakértőként nézi őket az ember egyetlen hibát sem lehet bennük találni (pedig én is próbálkoztam vele:)), szóval, ami tökéletes, nem lehet túlértékelni.

Sőt javasolnám "Stanley Kubrick: Egy élet a film tükrében" c. dokumentumfilmet is és akkor talán megérted miről beszélek.

Spielbergnek meg még bőven van mit tanulni a mestertől!!!

Alex Mahone 2010.06.10. 13:13:49

Képzeld, hozzáértőnek tartom magam, mégis pl. a fantasztikus Űrodüsszeiát egy szemétre való vacaknak tartom. Nem vagyok idióta tízéves, mégsem volt képes megfogni, értelmetlen, vontatott hulladék. Nem éretlenség, sokkal inkább szubjektivitás.

Brekicc 2010.06.12. 03:20:41

@gunsmoke: Sztem is szar volt amit kubrick csinált, csak a zsidó elit volt aki őt olyan nagyra tartotta és pénzelte. & ugye tudjuk hogy ahol elég pénz van, ott jön az elismerés stb...

Egy rendezőnek az is a dolga hogy olyan filmet tudjon csinálni, ami nézhető is sztem. Kubrick egyik filmjét se ajnálanám senkinek, azokból amiket láttam. Ja és persze jöhetnek majd most a nézzél transzformerszt az való neked c. kommentek, meg a ragyogás meg a többi fost firtató hülye hsz-ek. Én vállalom, hogy nekem azok sem tetszettek, és azért néztem meg amit megnéztem, hogy legyen véleménnyilvánítási alapom.

Shyllard 2010.11.13. 00:23:56

@Alex Mahone: Az Űrodüsszeia egy művészeti orgazmus, a képek olyan hihetetlen szinten gyönyörűek, hogy azt szavakkal le sem lehet írni. Lassúnak valóban lassú, főleg a mai kor nézőjének, de sztem aki hajlandó elmerengeni a jelenetek szépségében, annak az a film maradandó alkotás lehet.
süti beállítások módosítása