Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

HP technológiával készült a "Shrek a vége, fuss el véle" 3D-s változata

2010.06.15. 21:45 koimbra 1 komment

Az alábbi sajtóközleményt kaptam a Comprad Kommunikációs Ügynökségtől
GENF,  2010. június 15 .  – A HP technológia erejét és a DreamWorks kreativitását ötvözve született meg a Shrek sorozat utolsó részének, a „Shrek a vége, fuss el véle” 3D-s változata, amelyet a nyáron mutatnak be az európai mozik. 
A nézők látványos 3D-ben láthatják a zöld ogre sereget, táncoló boszorkányok százait és az ismert Shrek szereplőket.  A film technikai újdonságai részben a HP-nak köszönhetőek – ez a fejlődő technika a Shrek sorozat egészében megjelent már, az első filmtől kezdve. A negyedik Shrek filmben használt technológiák:  HP Z800 Workstations, HP ProLiant blade servers, HP Halo Telepresence Solutions, HP StorageWorks Enterprise Virtual Array, HP StorageWorks X9000 Network Storage Systems és HP DreamColor displays.
„A DreamWorks stúdióban évente két vagy három 3D-s filmet készítünk, azzal a céllal, hogy a közönség minél magasabb szintű élményben részesüljön minden egyes új filmmel” - mondta Ed Leonard, a DreamWorks Animation technológiai vezérigazgatója. „A HP segít a célunk elérésében, azáltal, hogy a filmkészítőknek biztosítják a legjobb eszközöket és termékeket. A technika így segíti a megvalósítást… és nem gátolja azt.”
„A DreamWorks szereti a technológia határait feszegetni, azért, hogy új utakra vihesse a nézőket” - mondta Kobi Elbaz, a HP Személyi Számítógépek Divízió ügyfél megoldások EMEA régióért felelős igazgatója. „A HP a folyamatos kutatás-fejlesztés elkötelezettje, annak érdekében, hogy a DreamWorks-höz hasonló ügyfeleit olyan technikai korlátokat áttörő újdonságokkal láthassa el, amelyek lehetővé teszik például egy újgenerációs film elkészítését.”
A DreamWorks Animation munkatársai a HP Z800 munkaállomás segítségével terveztek meg a filmben a szereplőktől a fényekig mindent.  A DreamWorks tapasztalatai alapján, a HP Z800 munkaállomás jelentősen gyorsabb, mint az elődei.
A „Shrek a vége fuss el véle” renderfarmja – számítógépek csoportja, amivel az animációt készítették – a DreamWorks stúdió által eddig használt legnagyobb és legerősebb renderfarm volt, amit egy computer animációs film készítéséhez használtak.
A „Shrek a vége, fuss el véle” elkészítéséhez 76 tarabyte adatra és több mint 46 millió munkaórára volt szükség, míg a sorozat első részéhez elegendő volt 6 terabyte adat és 5 millió óra.
A világítási technika fejlődése mellett a karakterek fejlesztésében is nagy előrelépések történtek. Az első Shrek filmben a szereplők haja rövid, szilárd halom volt, amit több állásból rögzítettek a lehető legjobb kinézet érdekében.  Az akkori technikai kihívásoknak köszönhetően Fiona haját egyetlen hosszú, szinte mozdulatlan hajfonatra tervezték.
A Shrek utolsó részében használt technikai újdonságok segítségével a művészek szabadon alkothatták meg a szereplőket igazán meghatározó frizurát. Ennek köszönhetően Fionának  szenvedélyes, szélben lobogó loknikat varázsoltak kihangsúlyozva új dicsőséges ogre amazon szerepét.
      
Érdekességek a filmből

•    A bestia FIona hajának kialakítása kilenc hónapig tartott.
•    Shrek több mint 2 méter magas, 22 foga van, a tenyere pedig 34,3 cm, a láb mérete pedig Shaquille O’Neal-éhoz hasonlít.
•    Rumpel 4 különböző parókát visel a filmben: üzleti, beszédmondó, mérges és győzelmi parókát.
•    Rumpel lábfeje akkora, mint egy 2-3 éves gyereké.
•    Az ogrék és boszorkányok ütközete motion-capture techikával készült.  Három, több mint 22 év harcművészeti tapasztalattal rendelkező színész modellezte le a jelenetet.
•    65 jelenetet írtak és rendeztek meg a filmkészítés során. A végleges változatba 32 került.
•    A „Shrek a vége, fuss el véle” csapata 74.016 különböző ogre alakot készített, amiből 51-et használtak fel.
•    430 boszorkány van a táncparketten és erkélyeken, amikor Shreket Rumpel elé viszik.
•    Az ogrék táncának alapját egy 12 fős profi tánccsapat videója adta. Micheal Rooney és fia volt a jelenet koreográfusa.
•    Fiona öreg kastélyszobájában 449.166 porszem száll a levegőben.

„Shrek a vége, fuss el véle”
Mi tévő legyen egy ogre, miután megvívott egy gonosz sárkánnyal, megmentette a gyönyörű királylányt és a hozzá tartozó birodalmat? Nos, ha Shrekről van szó, ő egy csapásra otthonülő családapa lett. Ahelyett, hogy a falusiakat rémisztgetné, mint régen, a kelletlen Shrek manapság még autogramot is ad a vasvilládra. Mi lett a bömbölő ogréval? Shrek a régi szép idők után sóvárog, amikor még „igazi ogre” lehetett, ezért sikerül őt rászednie Rumpelstiltskinnek, a behízelgő modorú fondorkodónak, aki aláírat vele egy megállapodást. Így aztán Shrek egyik napról a másikra egy eltorzított Túl az Óperencián közepén találja magát, ahol az ogrékat üldözik, Rumpelstiltskin a király, és Shrek sosem találkozott Fionával. Most Shreken a sor, hogy kiköszörülje a sorbát, megmentse a barátait, helyreállítsa a kizökkent világot és visszaszerezze egyetlen, igazi szerelmét.
A DreamWorks Animation-ről
A DreamWorks Animation magas színvonalú szórakoztató programokat készít: animációs filmeket, televízió műsorokat és sorozatokat, élő szórakoztató műsorokat és online virtuális világokat. A cég világszínvonalú kreatív tehetségekkel, tapasztalt vezetőséggel és fejlett filmkészítő technológiával rendelkezik. A DreamWorks Animation két egymást követő évben is elnyerte a Fortune magazin „Legjobb cég, ahol dolgozni lehet” díját. 2010-ben a hatodik helyen végzett a vállalat. A stúdió összes egészestés filmje 3D-ben készül már. Eddig 19 animációs mozifilm készült, többek közt: a Shrek, Madagaszkár, Kung fu panda és az Így neveld a sárkányodat. A DreamWorks Animation 2010-ben bemutatásra kerülő filmjei a „Shrek a vége, fuss el véle” és a Megamind. 

A HP-ról
A világ legnagyobb technológiaszállítójaként ismert HP (NYSE: HPQ) nyomtatási, személyi számítástechnikai és IT-infrastruktúra megoldásokat, szoftvereket és szolgáltatásokat lefedő kínálatával a vállalatok és a magánszemélyek számára is egyszerűsíti a technológia használatát. További információ: http://www.hp.com/.
 

Címkék: shrek miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr932084654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Huszar_Istvan 2010.07.22. 15:48:35

Nagyon nagy volt mind1ik része :D erre kíváncsi leszek :P
süti beállítások módosítása