Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Lesz StarCraft film

2010.09.01. 12:02 koimbra 16 komment

A Blizzard nem csak a WarCraft filmet akarja tető alá hozni, hanem úgy tervezik, hogy a Starcraftnak is elkészítik a mozis verzióját. Mint ismeretes a WarCraft produkciót Sam Raimi fogja rendezni, a forgatás kezdete még nem ismert, egyelőre a forgatókönyvön ügyködnek. Rob Prado, a Blizzard egyik embere azt mondta, hogy a StarCraft film is megvalósulhat, ám most még ott tartanak, hogy kitalálják a történetet. "Mindig is érdekelt minket, hogy a mozikban vagy a tévében lássuk a StarCraftot. Csak éppen elég nehéz megtalálni a megfelelő partnereket. Nylíván már évekkel elelőtt megcsinálhattunk volna egy mozi-vagy tévéfilmet, de számunkra fontos, hogy megtaláljuk azokat a kreatív embereket, akik nem csak nagyon tehetségesek, de a StarCraft is érdekli őket. És ez az, ami nagy kihívás. Ha mondjuk James Cameron bejönne holnap hozzánk azzal, hogy  'Hé, meg akarjátok csinálni a StarCraft filmet?', szerintem leszerződtetnénk. "- mondta Prado, hozzátette, hogy azért is választották a WarCraft filmhez a Legendary Picturest, mert úgy gondolták, hogy ott jó kezekben lesz a produkció. Szóval a StarCraft-ból is lesz majd egy flm, Cameron (eljut hozzá Prado kijelentése) nem valószínű, hogy megjelenne a Blizzardnál, eléggé elfoglalt mostanában, de rajta kívül tbb tucat tehetéges ember mászkál Hollywoodban.

Nemrég Gabe Newel a Half-Life film kapcsán nyilatkozott hasonlót, szerinte nagyon nehéz meglelni a mozis verzióhoz a megfelelő embereket. Anno találkoztak egy csomó hollywoodi emberrel, akik előadták elképzeléseiket, de ezek egyikével sem voltak elégedettek. Ezért úgy döntöttek, hogy inkább saját maguknak kellene megcsinálniuk a filmet.

Címkék: starcraft miújság játékból film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr42263946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A nép fia 2010.09.01. 12:23:10

Nem tudtam, mi hiányzik a boldogságomhoz. SC film? Ne már.

Az a sztori PC-játékra lett írva, úgy érdekes. Tudja mindenki, milyen sorsra jutnak a játék-adaptációk...

balukaaaa the master · http://kekz.blog.hu/ 2010.09.01. 16:01:49

a játék-filmek 3 okból szoktak bukni:

- túl kevés a sztori egy egész estés filmhez, ezért inkább átcsap az egész fanfiksönbe (pl. Super Mario Brothers film).

- túl sok a sztori, ezért le kell kurtítani, ami egy kapkodó történetmesélés lesz és összességében élvezhetetlen lesz a film (pl. egy se jut most eszembe, de biztos volt már ilyen, és ez a kettő játék ebbe a kategóriába esik)

- az előzőhöz hasonlóan túl sok a sztori, ezért inkább fanfiksönt csinálnak belőle (pl. Dragon Ball Evolution)

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2010.09.01. 17:54:09

@A nép fia:
A Starcraftot szerintem kizárólag egy maréknyi kompjútergeek játszotta az egységtermelés, az épületrombolás meg a valóban feelinges zerg rush-ok miatt. :)
MINDENKI MÁS számára az átvezető videók voltak a fontosak, aminek a megnézéséhez (szükséges rossz alapon) pár órán át egységeket kellett gyártani meg rohamot indítani.
A sztorinak pedig, a tökös marine-ok sorsával, Carrigan pálfordulásával eleve szűk keret volt a játékkörnyezet, ez bizony vászonra és/vagy tévésorozatba kívánkozó mese! (mint ahogy a Blizzard szinte összes intro, outro és átvezető videója eleve filmszerű)

A nép fia 2010.09.01. 18:11:34

@Hamlet: Ez mind szép és jó, azonban ott van a bibi, hogy bármilyen jó legyen egy játék sztorija, filmen nézve nem érzed ugyan azt. Lehetne sorolni a kiváló történettel rendelkező játékokat, és hogy mégis milyen film készült belőlük (Final Fantasy rémlik valakinek?).

A játékok története az intro + játékmenet + átvezető video + még több játék + outro alatt bontakozik ki, tehát az interaktivitás nagyon fontos.

Ami érdekes úgy, hogy végigküzdjük magunkat egy pályán, a mozi székében ülve, passzív nézőként már nem biztos, hogy ugyan olyan érdekfeszítő.

Értem én, hogy sokan csak az átvezető videók miatt tolják a játékot, de nem tudják kivonni magukat az interaktivitás alól. A játékok története így kerek. A filmeket pedig úgy kell megírni, hogy a néző csupán passzív fél, és nem alakítja az eseményeket. Gondolj arra, hogy egy játéknak több befejezése is lehet, sőt, menet közben is több irányba ágazhatnak el a cselekmény szálai.

Persze, lehet, hogy megint én vagyok a rossz, mert igazából nem is szeretem a StarCraf-ot (sőt, nagyon nem, inkább WarCraft-párti vagyok, de annak a moziverziója ellen is tiltakoznék).

s_l_t_n_ 2010.09.01. 18:24:08

én akár egy avatar szerű tálalásan is el tudnám képzelni, hisz az átvezető videók minősége simán hozza azt a szintet...

algi 2010.09.01. 18:32:53

@Hamlet: Igen, filmszerű, mert filmes klisék gyenge utánzatai. Ahhoz képest, ami a többi játékban van, tök jó, de moziben ezek csak ügyetlenül összeeszkábált popkulturális utalások. Most komolyan: ki kíváncsi még egy Alien hangulatú űrhajóbelsőre? Vagy még egy Starship Troopers hangulatú rovargyilkolászásra? Vagy még egy Species hangulatú szörnycsajra?

Lefetyke 2010.09.01. 18:45:53

Nem lep meg, hogy épp James Cameront emlegették. A StarCraft (I.) néhány videója tisztán idézi A bolygó neve: Halált.

Ha nem ragaszkodnak ahhoz, hogy ugyanazt vigyék vászonra, amit a játékban sokan végigizzadtunk, akkor lehet benne fantázia. Egy oldalszál, más hősök, valamilyen cselekmény amiről a játékokban nem ejtettek szót, de mégis meghatározó szerepe volt az eseményekben. Na ilyesmi működne. Ugyanez áll a WarCraftra is, sőt ha eljön az ideje, a Diablo-ra akár.

A StarCraftra először (anno 1998-ban) amúgy is úgy tekintettem, mint a Starship Troopers vagy az Alien vs. Predator (ami akkor még csak könyvben volt, gagyi filmen nem) klónjára. Aztán megértettem a történetét, és azóta már véletlen se keverném össze azokkal.

Szanakka 2010.09.01. 19:06:40

Starcraft, Diablo, tőlem még a Red Alertig is visszamehetnek. Élő szereplő se kell bele, esetleg 3D. Már alig várom. Ami most a moziműsort illeti, annál csak jobbak lehetnek. (port.hu: Heti mozi premierek - jájjjj) :)

Sztyepan Asztahov 2010.09.01. 19:15:38

@A nép fia: tökéletesen egyetértek. Én ugyan általános iskolás koromban nem vallottam be magamnak, de nagyjából én is ezért nyomtam ki a kampányokat. (a battle.net ugye, az már más kategória volt, mikor később lett net a háznál :)

Abban viszont én is egyetértek, hogy a mozifilmeknek nem elegendő az adott univerzumban, kitalált világban játszódniuk, mert azért csak a fanok nézik. Olyan sztorit kell kitalálni, ami az olyanokat is érdekli, akik sohase játszottak a Starcraftal, azt se tzudják mi az.

A Starcraftra (és a legtöbb játékra) mindig is jellemző volt az egyoldalú, sablonos karekterek. Pl. ti eltudjátok az képzelni hogy működik filben, hogy egy pasi évekkel később is magát hibáztatja, amiért a csajával valami szörnyűség történt? (Jim Raynor) EZER és EZER regény illetvee film dolgozta már fel ezt, valami új kell, a mai filmeken már röhögne a nézőközönség

Ez csak egy példa volt, de még sokat tudnék hozni. (gonosz zseni = Actorus Mensk)

2010.09.01. 19:45:28

Én picit tarok ezektől a játékról filmre adaptációktól, nagy százalékuk ótvar rossz lett, bár van - nagyon kevés - jó is. Például, a Max Payne-ből egy rakat szart csináltak, nézhetetlen, ellenben a Hitman (amivel nem is játszottam) egész jó lett. Egy Starcraft film óriási projekt kell legyen, nemcsak anyagilag, koncepcióban is igencsak meg kell ugrania egy bizonyos szintet (Diablóról nem is beszélve). Valóban egy Avatar szintű produkcióban kell gondolkodni profi rendezővel színészekkel, mert csak így maradhat talpon a sok überszar bogaras, űrhajóbelsős y-kategóriás sci-fi közt.

Musaic (törölt) · http://www.musaic.hu 2010.09.01. 20:01:41

Half-Life FILM??
Van erről valami infó?

mediocris 2010.09.01. 20:05:18

Én már láttam részeket ebből a filmből:

www.youtube.com/watch?v=k5X5a2eBZv0

SzőröstalpúJeti 2010.09.01. 20:31:55

Egy jó kis Diablo kéne, azt is (ahogy egy kolléga említette az SC kapcsán)anno azért játszottam végig, hogy az átvezető videokat láthassam.

blacklord 2010.09.01. 21:15:47

Tény és való, hogy a Half-Life-ból valami különlegesen jót hozhatnának ki, szerintem az a legjobb filmes sztori-táptalaj. És az is igaz, hogy az eddigi játék-adaptációk bűn rosszak vagy épp hogy nézhetők lettek, jó film egy se lett eddig.
@algi: Maximálisan egyetértek, tényleg klisékből építkezik az SC főleg, és azért élvezetes, mert játék, filmben szar lenne.
Ugyanakkor a legutóbbi SW: TOR rövidfilmek kegyetlen jók, na egy így elkészült 3D-CGI mozit simán megnéznék. Ami különösen bosszant az az, hogy csinálják a Clone Wars rajzfilmsorozatot (illetve előtte volt még az egy mozifilm is), amik nem rosszak, a sztori változatos és nagyon jó helyszínek vannak, de attól, hogy olyan darabosan életszerűtlen a karakterek mozgása, a beleélés erősen hiányzik. Ezzel szemben az előbb említett Old Republic intró-filmek alatt gyakorlatilag a székembe vagyok szegezve, és csak nézem... Nagy királyság lenne, ha csinálnának egy filmet ezzel a technikával (akármilyen univerzumban). Szinte már a színészek mimikája is teljesen rendben van (még nincs meg, de hogy 10 év múlva már lehetséges lesz, arra mernék nagyobb összegben fogadni). Na abbahagyom, kicsit inkoherens vagyok.

2010.09.02. 09:30:54

@blacklord:
Áááá, SW: KOTOR videók kegyetlen jók! :)))
süti beállítások módosítása