Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Egy jó, egy rossz, és egy bónusz hír geekeknek

2010.09.02. 11:10 FayeFaye Szólj hozzá!

A jó hír, hogy David Tennant-et, minden idők legnépszerűbb Doctor-ját egy hollywoodi filmben láthatjuk legközelebb. Tennant a Fright Night remakejében egy bűvészt fog alakítani, akit Anton Yelchin (Star Trek) rávesz, hogy küzdjön meg egy igazi vámpírral (Colin Farrell). Érdekes lesz látni Tennantet egy új szerepben, hiszen úgy összenőtt a BBC Doctor Who sorozatában játszott időutazóval, mint William Shatner Kirk kapitánnyal. Állítólag Tennant zseniális Hamlet volt színpadon, ez a film valószínűleg nem lesz ugyanolyan fajsúlyú. Az első kép alapján a bűvész a Las Vegas-i Hard Rock kaszinóban fog fellépni.

Neil Gaiman rajongók vegyenek egy mély levegőt: a Sandman film végleg kútba esett, ami kifejezetten jó hír. A rossz az, hogy úgy tűnik a Warner Brothers TV veszi meg a jogokat, és sorozatot akarnak csinálni belőle. A lehetséges producerek közül Eric Kripke (Supernatural) áll az első helyen.

Hiába szeretem a Supernaturalt, a Sandman élőszereplős TV adaptációja iszonyú gagyi lenne, nincs az a költségvetés, ami vissza tudná adni a képregény epikus helyszíneit és eseményeit. Filmként is csak Guillermo del Toro vagy Terry Gilliam rendezésében tudtam volna elképzelni, TV sorozatként pedig szerintem az animáció az egyetlen elfogadható megoldás. A Sandman már legalább egy évtizede vergődik a hollywoodi limbóban, mint szinte Gaiman minden írása, amik közül eddig a Coralinet sikerült egyedül úgy filmre vinni, hogy az tényleg visszaadta az eredeti mű hangulatát.

A bónusz hír nem filmes, de valamennyire kapcsolódik mindkét előzőhöz: Neil Gaiman írt egy epizódot a Doctor Who-nak, amit a napokban próbáltak! Sajnos nem fogjuk ebben az évadban látni, mert már nem fért bele a költségvetésbe, de azt is jelenti, hogy biztosan maradnak a szereplők még egy szezonra. Bocs Tennant, de szerintem még soha nem volt ilyen jó a Doctor Who, és alig várom, hogy lássam milyen, amikor az egyik legeredetibb ma élő írót ráeresztik erre az univerzumra!

 

Címkék: sandman doctor who david tennant

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr702266323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása