Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Buscemi, Weaver és Heche a Rampart ügyosztályon

2010.09.14. 11:32 koimbra Szólj hozzá!

Steve Buscemi, Anne Heche, Cynthia Nixon, Sigourney Weaver és Robin Wright szerződött le a Rampart filmre, amelynek főbb szerepeire pár hónappal ezelőtt sikerült megnyerni Woody Harrelsont, Ben Fostert és Ice Cube-ot.  A krimi-drámát Oren Moverman rendezheti, akit legutóbb a The Messengerért Oscarra jelölték és annak elkészítése alatt Fosterrel és Harrelsonnal dolgozhatott együtt.

A forgatókönyvön a krimi műfajában jártas James Ellroy munkálkodott, neki köszönhető a Szigorúan bizalmas (L.A. Confidential) és a Fekete Dália (The Black Dahlia) regény, Az utca királyai (Street Kings) szkriptjét pedig maga vetette papírra. A Rampart forgatókönyvét Moverman vette kezelésbe, mikor a projekt fedélzetére lépett.

A film a Los Angelesi Rendőrség Rampart (Bástya) ügyosztályáról szól, amely az 1990-ben kipattant hatalmas korrupciós botrányról híresült el. Több, mint 70 tisztet vettek elő az ügyben és néhányuk rács mögé is került. A zsarukat indokolatlan fegyverhasználattal, erőszakkal, bizonyíték elhelyezéssel, tanúk megfélemlítésével, bankrablással és drogokkal való üzleteléssel és ehhez hasonló tettekkel vádoltak.

Címkék: miújság krimihír rampart

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr122295141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása