Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Waiting for "Superman"

2010.10.08. 17:47 FayeFaye Szólj hozzá!

Egyre több olyan dokumentumfilm jön ki Amerikából, ami nem csak objektíven és passzívan mutat be egy problémát, hanem megoldásokat is keres és társadalmi akcióra bíztatja a nézőit. Davis Guggenheim író/rendező, aki már megtette a magáét a globális klímaváltozás ellen a Kellemetlen Igazsággal, ezúttal az omladozó amerikai állami iskolarendszert igyekszik megmenteni. A film mellett van könyv is, és mindkettőhöz jár egy $15-os kupon, amit fel lehet ajánlani különböző iskolai projektekre.

 

Nem hiszem, hogy ezt be fogják mutatni nálunk, de szívesen megnézném ennek a magyar verzióját. A film alapját egy felmérés adta, miszerint 30 fejlett ország közül az amerikai közlpiskolások a 25. helyen állnak matematikai és tudományos készségekben, viszont első helyen állnak önbizalomban. Ugyanezen a listán Magyarország a 21. helyen áll, ami nem lenne rossz, ha nem hallanánk minden héten, hogy észben bezzeg mi vagyunk a legjobbak. De ha megnézzük, hogy a világ 100 legjobb egyetméből 59 amerikai (tandíjköteles), míg magyar egyetemek csak a 301-400-as mezőnyben jelennek meg, és a felnőtt lakosság 25% funkcionális analfabéta, azt hiszem nálunk is elkelne egy ilyen...

Címkék: dokumentumfilm davis guggenheim

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr722356695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása