Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Lafayette - Jesus - True Blood 3 werkfilm

2010.11.09. 11:34 nyuszisz 2 komment

Megkértek minket, hogy a True Blood 3 évadáról tegyünk ki egy werkfilmet, mi pedig ennek örömmel eleget is teszünk.

Két név: Sookie és Bill. Igen, a True Blood - Inni és élni hagyni című HBO-sorozat két főszereplőjéről, a mások gondolataiban olvasó pincérnőről és a 100-as évei végét taposó vámpírról van szó. Őket már senkinek sem kell bemutatni. De november 23-tól itt a harmadik évad, vadiúj szereplőkkel. A következő videóban egy régi, jól ismert szereplő, Lafayette mutat be egy újoncot, az ápolóként dolgozó Jesust, aki új szereplőként csatlakozik a sorozathoz a harmadik évadban.

Ha szívesen megismernéd a többi karaktert is, keresd fel a http://trueblood.hbo.hu/ weboldalt, ahol sok egyéb érdekesség mellett további bemutatkozó videókat is találsz.  

A videó után pedig  a True Blood második évadáról olvashattok.

A sorozatfüggők számára az ősz beköszöntét a kedvenc nyári sorozatuk évadzárója is jelzi. Egy-egy hosszú történet vége ez, szomorúbb, mint a nyári zárások, mert benne van a levegőben az elmúlás minden tekintetben, de másik oldalát tekintve akár vidámabb, mert ilyenkor kezdődik az addiktok igazi időszaka a sorozatszezon.

A True Blood kedvelőinek nem lehetett semmi panasza ezen a nyáron. Ha jól tudom, a forgatókönyvírók egyre inkább eltávolodtak a történet alapjául szolgáló regénytől. Az eredmény egy sokkal izgalmasabb évad lett.

A történetet már az első évad végén útjára indították. Egy furcsán kedves hölgy érkezett Bon Tempsbe, Maryann (Michelle Forbes), aki körül az élet csupa tökéletesség, és szépség. Valami mégsincs rendben a környéken, hiszen vele egy időben egy démon és egy bikaszerű lény is garázdálkodik a környéken, nem is beszélve a disznóról, amely egyelőre csak Bellefleur nyomozó (Chris Bauer) "látomásaiban" és Tara (Rutina Wesley) "képzelgésében" tűnik fel. A város lakóihoz csatlakozik még egy alakváltó (Ashley Jones). Jasont (Ryan Kwanten) bekebelezi egy szekta, Lafayette (Nelsan Ellis) fogságba kerül, Vámpír Bill (Stephen Moyer) "tanítványra tesz szert" stb.

Az első évad egyik vendégszereplője idén igazán előtérbe került. Ericről van szó (Alexander Skarsgard) aki vámpír új frizurájával és nagyobb tekintélyével azt hiszem sikerült Bill "egyeduralmát" megdöntenie a rajongók tekintetében. Még Sookie (Anna Paquin) álmaiba is sikerült beférkőznie. Eleinte furcsa volt, hogy Bill visszaszorul a történetben, valójában érthető is, nem nagyon lehetett mit kezdeni a karakterével.

Természetesen számos kitekintés is volt, nem maradtunk végig a kisváros szűk keretei között. Ez számtalan alkalmat adott az egyedi vámpírok és emberek lakta univerzum bemutatására. Természetesen mindez mégis csak a mi világunk egy változata, kaptunk társadalomkritikát is szép számmal, az ember az mindenütt ember és minden lény között valóban a legbefolyásolhatóbb. Ám szerintem, most mégis az volt a legnagyobb arculcsapás, hogy a bűbájt hozó is téveszmék rabja volt maga is.

Az utolsó két rész volt a legjobb. Ekkor már nem csak az egész város alakult zombivá, hanem a legtöbb főszereplő is, meglehetősen horrorisztikus volt a hangulat. Jason és Bellefleur eszméletlen jó párossá alakult.

Idén is kaptunk egy morzsát, abból, miről fog szólni a következő évad. Bill elrablása e tekintetben lényegtelen, gondolom inkább Sam-re (Sam Trammel) fog helyeződni a hangsúly, nagyon remélem, hiszen ő a kedvenc szereplőm, hiába tűnnek fel a szívtipró vámpírok, a kutya sokkal szimpatikusabb.

Címkék: sorozat true blood

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr252432330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borisz 2010.11.09. 15:32:52

érdemes végignézni a harmadik évadot, az évad második fele kegyetlen, az évadzáró pedig olyan brutálra sikerült, hogy nem is tudom innen még hova mehetnek.

nyuszisz 2010.11.10. 19:24:03

@borisz: a 3-nak még csak az első felét láttam, az alapján gyengébb, mint a 2. évad.
süti beállítások módosítása