Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Winnie előzetes - Nelson Mandela feleségétől

2010.11.16. 16:55 koimbra Szólj hozzá!

Láthattunk már filmet Nelson Mandeláról, legutóbb Morgan Freeman formálta meg a Dél-Afrikai köztársaság első fekete bőrű elnökét, a Winnie-ban Terrence Howard alakíthatja Mandelát. Ebben a produkcióban azonban csak mellékszereplő lesz, ugyanis feleségére, Winnie Madikizelára koncentrálnak. A hölgyet az Oscar-díjas Jennifer Hudson játssza. A produkciót Darrell Roodt rendezi, ami elég meglepő dolog annak fényében, hogy eddig kisebb költségvetésű akció-és horrorfilmeket készített. Nevéhez fűződik a Vérszomj (Prey), a Dracula 3000 és A kígyóistennő bolygója (Sumuru) is.

Winnie Madikizela férje bebörtönzése (1963) után tovább járta azt az utat, amit férje megkezdett, küzdött az apartheid  rendszer ellen, még saját magát is bebörtönöztette mikor férje szabadon bocsátásért kampányolt.  Hírnevének nem tett jót mikor testőre egy 14 éves informátort meggyilkolt, a nőt akkor pénzbüntetésre ítélték. Később elvált Mandelától és habár még mindig politizál, ám viselt ügyeit újra meg újra előhozza a sajtó, a dél-afrikaiak többsége azonban szimpatizál vele, mivel úgy vélik csak az ellenfelei sározták be őt. Winnie Madikizelat 2003-ban 43 rendbeli csalásban és 25 rendbeli lopásban találta bűnösnek.

 

Címkék: miújság winnie drámaelőzetes

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr102452854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása