Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Zemeckis újraforgatja az 1939-es Óz, a csodák csodáját?

2010.11.17. 11:50 koimbra 1 komment

Mindig öröm, hogy újabb hírek érkeznek a filmek világából, de ugyanakkor már csöppet unalmas, hogy Hollywood egy ideje csak képregények és könyvek adaptálásával és feldolgozásokkal foglalkozik. A Warner azt vette a fejébe, hogy elkészíttetik az 1939-ben készült Óz, a csodák csodája (The Wizard of Oz) remake-jét, a rendezéssel pedig Robert Zemeckist bíznák meg.

Zemeckis egy ideje a motion-capture technikával kel és fekszik. A következő munkája A sárga tengeralattjáró feldolgozás lesz, amit szintén motion-capture lesz. A stúdió azonban élőszereplős filmet szeretne látni az Ózból, már csak az a kérdés, hogy Zemeckis erre mit fog lépni. Felhúzza az orrát és más projekt felé tekintget vagy elgondolkodik azon, hogy sokkal több dicséretet kapott anno, mikor még nem erőltette ezt a technikát és elvállalja?  A stúdió az eredeti forgatókönyvet szeretné felhasználni a feldolgozáshoz, azon nem kevesebb, mint 19 író dolgozott, míg végül hozzáláttak a forgatáshoz.

Nem csak a Warner, hanem a Disney is betervezett egy Óz filmet, ahhoz ősszel látnak hozzá Sam Raimi vezénylete alatt. A varázslót Robert Downey Jr. formálja meg és egy eredettörténetet láthatunk, amiben Ózt ismerhetjük meg jobban.

Címkék: remake miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr622454462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gr3g_the_outsider 2010.11.17. 16:13:40

Annyira nem akarok elfogult lenni, de képtelen voltam megállni a fintorgást. Kétségtelen, hogy Robert Zemeckis érti a dolgát, tehát lehetne rosszabb is, azonban így is kerülném a témát. Pláne, hogy már elég szép korban van a film.

Lassan minden filmből készül egy "eredettörténetet"... kíváncsi lennék, hogy pl. a Hupikék törpikéket hogyan oldanák meg.

Nah, jó negatív voltam, de akkor sem vagyok elragadtatva az ötlettől. :D
süti beállítások módosítása