Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Wright rendezheti az Anna Karenina újabb filmváltozatát

2010.11.19. 17:10 koimbra 1 komment

A Working Title égisze alatt fog elkészülni Lev Tolsztoj orosz író klasszikus művének, az Anna Kareninának a filmváltozata. A forgatókönyvet Tom Stoppard, a Szerelmes Shakespeare (Shakespeare in Love) írója a tervek szerint még Karácsony előtt le fogja szállítani. A stúdió kedvenc rendezője, Joe Wright ülhet a rendezői székben, vele készíttették el a Büszkeség és balítélet (Pride and Prejudice), a Vágy és vezeklés (Antonement) produkciókat, amelyek szintén egy-egy klasszikus regényen alapszanak. A Working Title azt szeretné, ha Keira Knightleyt sikerülne leszerződetni a főszerere, a színésznővel jó munkakapcsolatot ápolnak, hiszen a hölgy játszott a már említett két filmben is.

Tolsztoj fő művét már többször adaptálták először 1918-ban volt látható a vásznakon Garas Márton rendezésében, 1935-ben Greta Garbo, 1948-ban Vivien Leigh kelthette életre Anna Kareninát. Az utolsó mozis verzió 1997-ben készült el, abban Sophie Marceau, Sean Bean és Alfred Molina játszott.

Címkék: miújság könyvből film anna karenina

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr822459688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

clay.pigeon 2010.11.21. 22:51:43

még nem láthattunk elég változatot, erre a feldolgozásra, hihetetlenül nagy szükség van.
süti beállítások módosítása