Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Rubicon

2010.12.27. 07:14 nyuszisz 3 komment


Valószínűleg nemcsak én érzem úgy, hogy egy nagyszerű élménytől fosztott meg az AMC, amikor nem rendelte be az év legjobb sorozatának, a Rubiconnak a második évadát. A sors fintora, hogy a széria helyett a lényegesen gyengébb, bár sorozatok között még mindig különcnek számító The Walking Dead lett a csatorna sztárja.

A Rubicon izgalmas sorozat, de igazából nem képes tömegeket megmozgatni és jellegénél fogva nem lehet és lehetett belőle sikersorozat.

Will Travers (James Badge Dale) a New York-i székhelyű szövetségi hírszerző ügynökség egyik legtehetségesebb elemzőjéről szól a történet, aki főnöke halála után osztályvezetői pozícióba kerül. A férfi meglehetősen aprónak tűnő - konkrétan a tragédiát megelőzően tett felfedezése miatt -  jelekből gyanút fog a különös haláleset miatt, és a vezetői tevékenysége mellett egyre inkább belebonyolódik a magánnyomozásba és valósággal megszállottjává válik a rejtély kiderítésének. Hamarosan az is kiderül, hogy ő is megfigyelés alatt van és nem egyszerű gyilkosságról van itt szó, hanem egy olyan mértékű összeesküvésről, mely nem csupán egyes személyekre, hanem az USA-ra, és egyébként a világpolitikára is nagy hatással van.

 

Az elemző történetét végigkíséri Katherine Rhumor (Miranda Richardson) nem kevésbé érdekes kálváriája, aki férje váratlan öngyilkossága után rájön, hogy talán nem is tudja, ki is volt igazából élete párja.

A két főszereplő mellett még számos mesterien megalkotott karaketer tűnik fel a tizenhárom epizódban. Egyikük sem töltelékszereplő, egyikük sem érdektelen, itt mindenki kereg egész és nem részecske az egészben. A megismert személyek között nem egy életen át emlékezetünkben maradhat.  Kevés olyan sorozat van, ahol ilyen kidolgozott, frázisok nélküli párbeszédeknek lehetünk tanúi és mérget vehetünk rá, hogy ez az a széria, ahol akár hallgatásnak is - igen erős színészi játékokkal alátámasztva ,- akár egy zsebben felejtett cukorkás papírnak nagy súlya van.

A cselekmény igen lassan bontakozik ki, a két történetszál is meglehetősen későn áll össze, és a amikor nézőként a hétről-hétre a történetbe csöppenünk (ill. akik utólag nézik akár egy füst alatt is) szinte üvegbura alá szippant, mint egy műalkotás, ami minden érzékszervünkkel élvezhető a díszletek, a színvilág, a zene és ki tudja még mi minden által.

Természetesen nem csupán a politika után érdeklődőknak tudom ajánlani, mivel attól én is meglehetősen távol állok. A sorozat számos tanulsággal bír és még így valamennyire befejezetlenül is egy kiváló zárást kapott.

Imdb: 8,3/10

Szerintem 10/10

Címkék: sorozat thriller rubicon 100%

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr602540776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.01.01. 22:11:25

Megnéztem az első részt. Érdekesnek érdekes, de nekem túlságosan is lassú. Nem várom el, hogy pörögjön, mint mondjuk a 24, de azért nem kellene ilyen lassú tempót diktálnia. Érdekelne második és a többi rész is, de kicsit félek tőlük, pont e miatt a ráérős tempó miatt.

nyuszisz 2011.01.02. 19:25:21

@koimbra: a tempó az nem valami gyors, de talán gyorsabbnak tűnik, ahogy halad a történet.

pipboy2000 2011.01.03. 11:35:51

Nekem a kedvencem volt az ideiek közül, a terriers mellett, ilyen az én formám hogy mindkettőt kaszálták.
süti beállítások módosítása