Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Kizárják a Buriedet az Oscarról?

2010.12.31. 13:56 koimbra 3 komment

Az Akadémia szabályzatába beletartozik, hogy a tagokat semmiképpen sem befolyásolhatják, hogy miképp döntsenek. Tavasszal Nicolas Chartier, A bombák földjén (The Hurt Locker) producere körlevélben kérte a tagokat arra, hogy az ő filmjére szavazzanak. Tettével komolyan veszélyeztette a produkció Oscar esélyeit, mivel előfordulhatott volna, hogy kitiltják a produkciót a gáláról, de végül megúszták és csak Chartier nem jelenhetett meg a ceremónián. Most Chris Sparling, a Buried szkriptjéért felelős úriember ragadtatta hasonló cselekedetre magát, ő is szintén körlevelet küldött, amelyben leírja, hogy milyen nehéz volt megírni a forgatókönyvet. Hiszen az egész cselekmény egy helyen játszódik, végig egyetlen személyt láthatunk és még csak flashbackeket sem tehetett bele, a külvilágot sem mutathatta be. Megemlíti, hogy mindenhol dicsérték a filmet, kiemelték a feszültséget és még azt is mondták, hogy Alfred Hitchcock is büszke lenne.

"Ha még nem látták a Buriedet, nagy tisztelettel arra kérném Önöket, hogy legalább a szkriptet olvassák el, mielőtt még leadják szavazatukat a Legjobb forgatókönyv kategóriában. Talán a Buried nem éppen az első, második vagy harmadik választásuk, de fontolják meg negyedjére vagy ötödjére is. " - tette hozzá Sparling.

Címkék: miújság buried

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr292550546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex Mahone 2010.12.31. 14:33:13

Most nem mondom, hogy mennyire érdemelne Oscart a scriptjéért, viszont azért idén is voltak jobban megírt filmek. Inception, Social Network, de szerintem még a Wall Street 2 is jobb volt, leszámítva az utolsó 15 percét.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2010.12.31. 16:55:13

nem volt rossz a film az biztos, de hogy Oscart érdemel-e?!
De nem is azt mondta az írója, csak azt, hogy fontolják meg ezt is.

Neo83 2011.01.01. 13:59:51

szerintem tök fölösleges ez a pitizés...az arra érdemes filmek úgyis eljutnak a döntőbírák szeme elé. ami jó film, annak pedig úgyis híre megy...szóval, eléggé butaságnak tartom ezt a fajta protekcióskodást...
süti beállítások módosítása