Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

2010 legrosszabb filmes befejezése

2011.01.01. 18:46 koimbra 14 komment

Spoiler: Az Inhale drámában megismerhetünk egy összetartó családot, a férj viszonylag menő ügyvéd, szóval van pénz a háznál. Ami hiányzik egy fontos szerv, amivel megmenthetné haldokló lányát. A transzplantációs listán sok név található, így az egyetlen remény az, ha Mexikóban a férfi rátalál az illegális szervkereskedelemmel foglalkozó hálózatra, ami kollégáját is kihúzta a bajból. Emberünk sok megpróbáltatáson megy keresztül, míg végül megtalálja azt az orvost, aki jó pénzért hajlandó segíteni. Öröm, boldogság, ki is tűzik a műtét idejét, gyerekét is elhozatja Amerikából, pont időben, akinek már csak órái lennének hátra. Azonban a donort hősünk orra előtt gázolják el és a férfinek ez egyáltalán nem tetszik. Döntenie kell: vagy a műtőasztalon kiveszik a gyerekből a tüdőt, amit azonmód át is tennének szeretett lányába vagy inkább az utcagyerek megmentése mellett dönt, így csemetéje meghal. Úgy gondolom minden értelmes ember, sőt minden szülő megtenne bármit, hogy a lányát/fiát megmentse, ám a férfi, aki egész film alatt azért hajtott, hogy megszerezze a szervet úgy határoz, hogy tönkreteszi a házasságát, hagyja, hogy meghaljon a lánya és inkább hozzák rendbe az elütött mexikói kölyköt. Felettébb dühítő és egyben olyan befejezés, ami egy amúgy jó filmet ezzel a döntéssel tönkrevágnak. Ezért szurkoltunk neki az egész film alatt? Súlyos morális kérdés, igen, ezt be kell ismerni, de ugyanakkor könnyen meghozható döntés előtt állt.

Címkék: inhale

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr982552739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GKar 2011.01.01. 20:57:03

Vajon mért nem lett happy end a vége?

Ha van/lesz gyereked, szívből kívánom neki, hogy csak egy könnyű döntés legyen valakinek ő is.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.01.01. 21:03:27

@GKar: Nem a happy endről beszélek. Felőlem meg is hallhatott volna a lány, de nem így. Ezzel a véggel elcseszték az egész filmet.
Nincs gyerekem, de ha hasonló szituációba kerülnék, akkor a családtagom javára döntenék. És úgy gondolom, hogy minden szülő hasonlóképpen cselekedne, ha meg akarja menteni a gyermekét. Ezzel a véggel rendesen elrontották az egész filmet, az egyik legrosszabb befejezés találták ki hozzá.

inmfc · http://calacitra.blog.hu 2011.01.01. 21:08:19

na igen, ez tényleg az utolsó előtti képkockáig sakkban tartott. aztán jött az, amit említesz és bumm. lehet azt mondani hazavágta a filmet. hisz végig lekötött, székbe szögezett, elérte azt, hogy szurkolj, drukkolj apucinak a lányának mindenkinek, majd a végén meg odamutatott, ezt nektek. ami egyrészt jó, nesze neked sablonosság, viszont másrészről átélve a sztorit meg rossz. szerintem, ez nem ebbe a szkriptbe volt való. lehet máshol megfért volna ez a fajta the end, de itt ez nem hiányzott. egyszerűen túlmoralizálta, dramatizálta számomra azt, amit nem kellett volna. mindezek ellenére azért egy jó darab, nem tucat, ami jobb befejezéssel most halálra dicsér(het)nénk. vagy nem?

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.01.01. 21:11:22

@inmfc: A film egészen addig a pontig jó, de így abba a kategóriába tartozik, hogy pont a vége miatt nem tudom ajánlani senkinek.
Előadtam anyumnak a végét, azt mondta, hogy ez így tényleg marhaság. Megkérdeztem ismerősét, ő is azt mondta, hogy nem teketóriázna ő se sokat ezen.

inmfc · http://calacitra.blog.hu 2011.01.01. 21:21:26

@koimbra: jaja ajánlani nem igen merném én se. egyszer azért lecsúszott, elgondolkodtatott, vagy felhúzott picit idegileg, mert ez volt a célja, de kihagyható. bár a drámai wow pillanat azért szó se róla ennek megérkezett a végére, amiért én pölö szeretem ezt a műfajt. szóval szidni sem merem ;)

csak_csendben 2011.01.02. 00:41:09

A 2006-os (de lehet 2007-es) brazil AXN filmfesztivalon volt egy hasonló témájú rövid film. Most kerestem a videot de nem találtam, hivatalos oldalon nekem az ebbe a két évbe tartozó videokat meg sem jeleníti (fel se tették?).

Spoiler(?)
Ott egy nőnek haldoklott a fia. Volt egy jó donornak való gyerek a kórházban, aki már régóta a gépeken élt. Az orvos megmondja az anyának, hogy ha meg tudja győzni a másik gyerek apját, akkor a sajátja megmenekül. Mondanom sem kell, nem tudja meggyőzni, az apa nem hajlandó lekapcsolni a gépet (annak ellenére, hogy már megmondják neki agyhalott a gyerek). Az orvos ekkor egy másik módszert ajánl az anyának, kenő pénzért. Az anya egy egészséges utca gyereket bevisz és akkor tőle kiveszik a szervet. Az anya meghív egy gyereket, befogadja a lakásába, mint ha a sajátja lenne, levesz tőle vérmintát, az orvos mondja, hogy tökély. Reggel a müzlibe altatót tesz a nő, a gyereket beviszik kiszedik a szükséges szervet, a holttestet pedig a szemét telepen csak simán kilökik egy sötét zsákban. Végén az anya a gyerekével boldogan reggelizik otthon.

Mind ezt 10 percben elmeséli a film, és szvsz üt.

Alex Mahone 2011.01.02. 17:16:00

Koimbra: köszönöm. Fogalmam sincs, hogy valaha elém került-e volna ez a szemét, de így már biztos, hogy nem fog.
És én még azt hittem, hogy idén a Scott Pilgriménél rosszabb befejezéssel nem találkozhatok :)

Shyllard 2011.01.02. 17:27:15

@Alex Mahone: Scott Pillgrimnek sztem fasza vége volt :P Ahogy az egész film fasza volt :D Gondolom nem kockultál eleget életedben, mert ezt a filmet csak azok tudják igazán értékelni, akik játszottak már egynéhány játékkal :)

Alex Mahone 2011.01.02. 17:44:36

@Shyllard: nem is azzal van a baj, hogy a játéktermi fílinget ötvözi a képregényessel, hanem, kb. mint a Tronnál: a technikai oldala jó (a Tronnál egyenesen fantasztikus), de mint film, egy kalap guanó.

Shyllard 2011.01.02. 18:04:57

@Alex Mahone: Mondom énis, meg több sok játékot látott ismerősöm is csak dícsérni tudja a filmet :) Nem csak a játéktermi játékokra, hanem pc-s, stb game-kre is gondoltam, mert onnan is sokat merít.

Alex Mahone 2011.01.02. 18:22:44

@Shyllard: értelek, látványilag tényleg jó. Viszont azt nem értem, miért kell egy megszerethetetlen, lúzer, GYÖKÉR Michael Cerának (akivel egyébként semmi bajom, de itt a tököm ki volt már vele is) végig Észak-Amerika legnagyobb kurváját kergetnie vega supermanen, idióta emós kutyafejű kiscsajon, és hasonlókon át...

Shyllard 2011.01.02. 19:10:04

@Alex Mahone: Hát a szerelem, mi más miatt :P Ez olyan, mintha azt kérdeznéd, h mégis miért kell Marionak annyira a kis rózsaszín-ruhás hercegnő? :)

Alex Mahone 2011.01.03. 16:15:28

@Shyllard: szerelem? Na, az az, amiből egy gramm nem volt a képernyőn. A reménytelen Cera üldözi ezt a csajt, aki végig le se szarja, szerelem...

Shyllard 2011.01.03. 16:27:39

@Alex Mahone: Attól mert a csaj nem szereti őt, ő szerelmes lehet belé (plusz a csaj vonzódott valamilyen szinten hozzá)
süti beállítások módosítása