Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Hamarosan látható lesz az Élet egy napban dokumentumfilm

2011.01.06. 15:32 koimbra 5 komment

Kevin MacDonald, Az utolsó skót király (Last King Of Scotland) rendezője tavaly arra kérte a youtube felhasználóit, hogy kamerával vegyék fel június 24-ei napjuk egy részét, majd ezeket az anyagokat töltsék fel a YouTube.com/LifeinaDay csatornára. Azt mondta, hogy beküldött videókat megnézik, szelektálják és a legjobbakat kiválasztják, amelyeket Az élet egy napban dokumentumfilmben lehet látni. A rendező elmondása szerint a produkció egy időkapszula lesz, amely a jövő nemzedéke számára mutatná be, hogy konkrétan milyen is volt ez a nap. MacDonald befejezte az alkotást, 4500 órányi anyagot nézett meg, amelyeket 192 országból küldtek be. A felhasznált anyagok készítőit társ-rendezőként tüntetik fel és 26-ot közülük meghívtak a premierre, ami január 27-én lesz a Sundance Filmfesztiválon. A youtube-on is ekkor meg lehet tekinteni a művet (ha a csatárnára kattintasz egy visszaszámláló mutatja is, hogy mikor), aki azonban lemarad az eseményről annak másnap, 28-án este hét órakor alkalma nyílik arra, hogy megnézze.  Az élet egy napban filmet a mozikban is leadják, de csak év végén.

Címkék: youtube miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr782565138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cinezz 2011.01.06. 18:29:57

woow! honnan vannak ezek az infók? melyik mozikban? itt budapesten?

cinezz 2011.01.06. 18:41:12

@koimbra: "Az élet egy napban filmet a mozikban is leadják, de csak év végén" ez az infó honnan van? magyar mozikra gondoltál? ezek a kérdéseim :) köszi

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.01.06. 18:44:48

@cinezz: "Viewers worldwide are invited to tune into the live stream on youtube.com/lifeinaday for their only chance to see the film before it’s available in select theaters..." a comingsoonon olvastam. Az amerikai mozikra gondoltak, de bemutató dátum még nincs.

cinezz 2011.01.06. 18:48:33

@koimbra: ok. köszönöm szépen!
süti beállítások módosítása