Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Megerősítették, hogy Serkis és McKellen is benne lesz a Hobbitban

2011.01.11. 16:27 koimbra 6 komment

Úgy tűnik, hogy Peter Jackson a Gyűrűk ura minden főbb szereplőjét vissza fogja hozni a Hobbitban. Nemrég kiderült, hogy Elijah Wood elvállalta, hogy ismét eljátssza Frodót, előtte pedig megerősítették Cate Blanchett, Orlando Bloom és Hugo Weaving jelenlétét. Ian McKellen néhány hete még szomorúan mondta, hogy eddig még nem szerződött le a Hobbitra, később azonban mindenkit megnyugtatott, nemrég pedig hivatalosan is aláírt a filmre. Rajtuk kívül Andy Serkis is fel fog bukkanni a produkcióban, a színész megint Gollamot kelheti életre. Christopher Lee is újra megformálhatja Sarumánt, még Ian Holmot is megkeresték, aki igent mondott arra, hogy pár pillanat erejéig feltűnjön az idős Bilbo szerepében. Most már talán Viggo Mortensent is benyomhatják pár röpke másodpercre.

Címkék: hobbit miújság könyvből film prequel

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr212576907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

robbie90 2011.01.11. 16:46:15

Én nem olvastam a Hobbitot, ezek a karakterek egyátalán szerepelnek a könyvben? Mert ha nem, akkor szerintem nem kellene erőltetni őket csak azért, hogy benne legyenek.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.01.11. 16:58:24

Frodó nincs benne, az tuti, őt elvileg mindkét rész elején fogjuk látni.

Shyllard 2011.01.11. 17:10:43

@robbie90: Elrond, Gollum és Gandalf szerepelnek a könyvben, Galadriel-re és Saruman-ra már nem emlékszek, viszont Legolas simán megfordulhat a filmben, hiszen találkoznak nem egy tündével, az ő jelenléte sztem nem lesz erőltetett. Ha meg mesélősen lesz meg, akkor Frodó szerepeltetésének sem látom az akadályát, hiszen anno Bilbo írt egy könyvet az életéről, amit a kis hobbitnak adott tovább.

Andrews 2011.01.11. 17:19:30

Szarumán a Fehér Tanács okán gondolom amiatt, hogy a GYU függelékeket is belerakják ugye, ami a trilógia előtt de a Hobbit azaz a fiatal Bilbó kalandjai után illetve közben de más a főszereplőktől helyen játszódik (szóval a kettő közt), míg az öreg Bilbo esetleg ott lesz Frodoval, amikor felolvas.

Andrews 2011.01.11. 17:20:08

Ja Legolas meg Thranduil fia aki Bilbóék útján kap fontos szerepet, mint a Bakacsin erdei északi tündék királya.

Gandalf Garaboncias 2011.01.11. 17:33:54

No lássuk:

- Szerepel A Hobbit-könyvben a fentiek közül:
Gandalf (Ian McKellen), Gollam (Andy Serkis), Elrond (Hugo Weaving - vele még nincs szerződés aláírva, de reméljük, ez csak idő kérdése).

- Simán beilleszthető a történetbe: Legolas (Orlando Bloom) - apja és népe szerepel a könyvben

- A narrációs kerettörténetbe beilleszthető:
Öreg Bilbó (Ian Holm), Frodó (Elijah Wood).

- A Fehér Tanács miatt szerepelhet:
Saruman (Christopher Lee), Galadriel (Cate Blanchett)

Egyikük sem erőltetett ilyen formában, ügyesen és harmonikusan illeszkednek az eredeti sztorihoz. (A kicsit bonyolultabb "gyermek Aragorn/felnőtt Aragorn" kérdéskörről meg beszéltünk itt korábban egy régi bejegyzés kapcsán.)
süti beállítások módosítása