Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A franciák feldolgozzák Kitty Genovese megölésének az ügyét

2011.01.12. 15:34 koimbra 6 komment

Charlotte Gainsbourg és férje, Yvan Attal közösen fognak játszani az Une nuit drámában. A film Didier Decon regénye alapján készül, amely Kitty Genovese 1964-es megölését dolgozza fel. Lucas Belvaux dirigálhatja a filmet, a francia rendező készítette a Csodás páros trilógiát.

Genovese hazafelé tartott, mire egy férfi többször is hátba szúrta, majd elmenekült. Nem sokra rá visszatért és megerőszakolta a nőt, majd késével végzett vele és elvette a pénzét. A környékbeli lakosok hallották, hogy mi történik, de egyikük sem sietett a segítségére. A tettest a rendőrség napokkal később elkapta, a két gyermekes férfi két gyilkosságot is bevallott. (Az esetről bővebben itt olvashatsz)

A forgatás január 21-én veszi kezdetét és talán már idén láthatjuk a produkciót (majd minden bizonnyal érkezik az amerikai remake is). Gainsbourg legközelebb Lars Von Trier sci-fi-drámájában, a Melancholiában lesz látható.

Címkék: igaz történet miújság könyvből film thrillerhír

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr512579100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2011.01.12. 15:53:31

Rizikós téma, ugyanis véleményem szerint borzasztóan felkavaró a történet - vagy bevállalósan megcsinálják hitelesen, és ekkor esélyes, hogy mindenféle -ista felhangok fogják övezni, vagy enyhítik, ekkor meg nem lesz hiteles, és akkor minek fognának hozzá??
Off:
Amúgy az elkövető, Winston Moseley piszok enyhe büntetést kapott. Igen, ebben az esetben az életfogytiglant ennek tartom...
De ez nem tartozik szorosan ide...
On

feriboi 2011.01.12. 18:29:13

Ha jól emlékszem akkor E. Aronson is leírta ezt a történetet ( A társas lény ), valamint megejtette a kísérletet ( egy diák erőszakot imitált az egyik diáklányon, az pedig sikoltozott ) csak már a kísérlet eredményére nem emlékszem.

Krumplicukor1987 2011.01.13. 07:21:26

Ennek az események a hatására kezdte meg harcát Rorschach.

countrypecos 2011.01.13. 11:44:36

Erről nem is hallottam.

De most ebből filmet forgatni...

Turanga Leela 2011.01.13. 14:07:42

@Vészmadár: Nincs értelme a halálbüntetésnek. Az elítélő emberek (bíróság,esküdtek) ugyanolyan gyilkossá válnak ezáltal. Véleményem szerint így jobban el lehet venni valakinek az életét: a társadalom megveti,állást a büdös életben nem kapna,ha kiengednék könnyítéssel(ezeket nem szokták), bezárva, terrorban tartva mások által...De ez csak a személyes véleményem.

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2011.01.13. 14:54:21

@Turanga Leela: ebben nem értünk egyet, de sebaj. Szerintem itt igencsak enyhe büntetés született - WM beismerte a tettét, nem hirtelen felindulásból ölt, előre megfontolt szándékkal, gyilkolni indult. Majd a börtönből megszökött, túszokat ejtett, közülük az egyiket megerőszakolta a férje előtt. Az ilyen állatot - vállalom, hogy elfogult vagyok - börtönre ítélni értelmetlen.
Mitől lennének gyilkosok, akik a törvény adta legsúlyosabb büntetést szabják ki ebben az esetben?
De ennek kitárgyalása nem erre a blogra tartozik...
süti beállítások módosítása