Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Megfilmesítik az Alkonyat szerzőjének másik könyvét, A burkot

2011.02.11. 12:11 koimbra 6 komment

Stephanie Meyer Alkonyat (Twilight) regényei igazi aranybányának bizonyultak. Nem csak szépen fogytak a könyvek, de a filmváltozatok is több száz millió dollárt hoztak a konyhára. Nem meglepő, hogy az írónő másik művére, A burokra (The Host) is lecsaptak Hollywoodban. A forgatókönyv Andrew Niccol, a Gattaca és a Truman Show írójának a tollából származik. Susanna White-ot szerződtették le a rendezése, a hölgy eddig a tévé világában dolgozott, többek között a Gyilkos megszállás (Generation Kill) és a Jane Eyre minisorozatokat készítette, tavaly a mozikban is bemutatkozott a Nanny McPhee és a nagy bumm (Nanny McPhee and the Big Bang) filmmel.

Meyer ezen regényében nincsenek se vérfarkasok, se vámpírok, viszont vannak űrlények. A Földet elfoglalta a világűrből érkező idegen faj, amelynek tagjai irányításuk alá vonják az emberek elméjét, miközben testüket érintetlenül hagyják. Az emberiség túlnyomó része feladta, az ő testük már csak egy burok. A betolakodók a Földet paradicsommá változtatták. Saját maguk számára. Amikor egy nagyhírű, különc, világról világra vándorló lélek érkezik a bolygóra, az utolsó lázadók egyikének testét kapja ittlétéhez. A Vándor, aki Melanie Stryder testébe költözik, ismeri a nehézségeket amelyekkel szembe kell néznie egy emberi burokban élve. Egyvalamire azonban nem készült fel: hogy új testének előző lakója nemhogy nem költözött ki a burokból, de egyenesen visszaköveteli a tulajdonát. Melanie megtölti a Vándor elméjét az emlékeivel és képekkel a szerelméről, aki egy távoli helyen bujkál, és még mindig nem adta fel a harcot az idegenek ellen. Mivel a Vándor képtelen ellenállni a rátörő érzelmeknek, vágyakozni kezd a férfi után, akivel még soha nem találkozott. Aztán egy váratlan fordulatnak köszönhetően Melanie és a Vándor szövetségesekké válnak, és a két lélek ugyanabban a burokban vág neki az arizonai sivatagnak, hogy megtalálják a férfit, akibe mindketten szerelmesek... (libri.hu)

Címkék: könyvből film the host scifihír

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr542653453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spawn85 2011.02.11. 12:26:56

Én egyáltalán nem lepődök meg, hogy ezt is megfilmesítik.

edi95 2011.02.11. 12:35:20

Még egy szerelmi történet amit kiszíneztek egy kicsit hogy "érdekesebb" legyen......

elmouse 2011.02.11. 14:57:01

Szörnyű rossz könyv. Az 50. oldalig bírtam. Feleségem kicsit tovább, úgy a 80-ig. Hihi. :)

lojzi1 2011.02.11. 16:10:04

már-már olyan L. Ron Hubbard szerű ez a történet

Shyllard 2011.02.11. 16:30:48

Az elején még néztem, hogy nocsak, van egy jó könyve is? Aztán olvasva tovább a bejegyzést rá kellett döbbennem, hogy nem, ez az írónő nem képes egy eredeti sztorit sem kitalálni....

Mese92 2011.02.11. 20:31:20

@Shyllard: Dettó! Mondtam magamnak, hm-hm, ufók megszállják a földet. Aztán meg: ááhhh, ez a nő kész. Az írónők szégyene.
süti beállítások módosítása