Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Pacino festőművészt játszhat

2011.02.14. 16:55 koimbra 4 komment

Filmre viszik Henri Mattisse francia festőművész életét. A Masterpiece címre hallgató filmben Al Pacino fogja játszani a főszerepet, így könnyen leszűrhető, hogy nem a művész fiatal korára fognak koncentrálni. A készítők bemutatják Monique Bourgeoisszal való kapcsolatát, aki nem csak a festő modellje, hanem múzsája is volt egyben. Deepa Mehta, a Water, Fire, Earth trilógia rendezője fogja levezényelni a filmet.

Matisse a modern festészet történetében Cézanne után és Picasso előtt a legnagyobb hatású festő volt. Jogi diplomát szerzett. Egy gyomorműtét (1890) után kezdett el festeni és festészetet tanulni. 1903-ban részt vett az első Őszi Szalonon, képeivel gyakran felháborodást keltve. 1912-ben Morozov, orosz műgyűjtő vásárolt tőle először. Morozovnak és Scsukinnak hála Moszkvában, a Puskin Múzeumban ma 48 Matisse-festmény látható. (A http://hu.wikipedia.org/wiki/Henri_Matissehu.wikipedia.org/wiki/Henri_Matissebővebben olvashatsz róla.)

Címkék: miújság masterpiece életrajzihír

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr382660919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

L'Angelus 2011.02.14. 20:17:32

Nagyon jó formában van Pacino! Életerőt és kalandokat neki.

mutant · http://universal.blog.hu 2011.02.15. 14:23:23

Hát nem tudom,még nem gondoltam olyasmire,h "Anrí" élete megérne egy filmet. De azt hiszem, megnézem, mivel a műveit igen csak szeretem.

L'Angelus 2011.02.15. 15:14:23

@koimbra:
Az első film, amiben láttam, Az ördög ügyvédje volt.
süti beállítások módosítása