Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

IC Press hírlevél

2011.03.04. 10:43 koimbra Szólj hozzá!

Harry Potter utolsó premierje

A producerek döntöttek a Harry Potter sorozat utolsó része gálapremierjének idejéről és helyéről: 2011. július 7-én kezdődik az elképesztő sikersorozat utolsó felvonása. A nagy finálé, a Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész-ének első nyilvános vetítése London központjában a Trafalgar Square-en és a Leicester Square-en zajlik majd. A Nelson admirális oszlopáról, a Nemzeti Galériáról, szökőkútjairól és persze galambjairól ismert Trafalgar téren még soha nem került sor mozibemutatóra; most a teljes stáb, színészek és filmesek adnak itt egymásnak randevút, de természetesen a világ minden pontjáról érkező újságírók, vendégek, rajongók és vetélkedő-győztesek számára is külön területeket alakítanak ki. A társaság innen vonul majd a Leicester Square elegáns mozijaiba, hogy végignézze minden idők legsikeresebb sorozatának utolsó fejezetét.
– Ennyire még soha nem vártak filmbemutatót a világon – nyilatkozta Boris Johnson, a nyolcmilliós város polgármestere. – Ez egy brit diadal, és mint ilyen, a Trafalgar Square világszerte jól ismert háttere a legjobb környezet számára. Egy évtizede izgulunk, hogy Harry Potter legyőzze Voldemortot. Most végre szemtől szembe kerülhetnek egymással.


Filmírási engedély: a Farrellyk egyre vagányabbak

Peter Farrelly és Bobby Farrelly az őrült és gátlástalan vígjáték nagymesterei. És azért vitték a műfajban olyan sokra (a Keresd a nőt! sikerétől az Én és én meg az Irén vagy a A nagyon nagy ő megasikeréig), mert tudják, kitől kell tanácsot kérniük. És azt is tudják, mikor nem.
Peter Farrelly bevált módszere, hogy (magyar származású) feleségével olvastatja el először a testvérével írt forgatókönyveit. Mrs. Farrelly véleménye a Damb és Damber óta minden filmen ott hagyta a nyomát. De az Elhajlási engedély (Hall Pass, hazai bemutató: március 3.) készítése során kissé eltértek a szokásos rendtől. Talán azért, mert az Owen Wilson, Jason Sudeikis és Christina Applegate főszereplésével készült komédiában két kalandra éhes, nős férfi különleges szabadságot kap a feleségétől: egy hétig nincs számonkérés, annyit csajozhatnak, amennyit csak akarnak – ha utána visszatérnek a családi élethez.
– A feleségem nem pirulós, és bírja a humoromat – nyilatkozta Peter Farrelly. – És az Elhajlási engedély forgatókönyvének első változatait meg is mutattam neki. De ahogy a két elszabadult férj újabb, egyre vadabb kalandjait írtuk, elbizonytalanodtam. És amikor végre készült egy olyan forgatókönyv-változat, amit már nem mertem megmutatni a feleségemnek, tudtam, hogy ez lesz a jó…

High School Háború

Egy színésznőnek érdemes néha nagyokat váltani. Vanessa Hudgens még csak 22 éves, de már világsztár: a High School Musical-trilógia főszerepének köszönhetően rekordsebességgel vált nagyon ismertté, de annyira, hogy az már nyomasztotta az ifjú színésznőt. Szerencsére, hamar megtalálta a megoldást: elvállalt egy olyan szerepet, amiben egészen más oldalát mutathatja meg, mint amit eddig ismerhettünk. Ő alakítja (természetesen fekete hajjal) Blondie-t, az Álomháború (Sucker Punch, hazai bemutató: március 24.) című őrületes fantasy-akciófilmben.
Zack Snyder, a 300 és a Watchmen – Az őrzők rendezője új filmjének öt lány a főszereplője: ők veszik fel a harcot sárkányok, első világháborús német zombikatonák, szamurájok és leánykereskedők ellen.
 – Ezt a filmet egészen mások fogják megnézni, mint akik a High School Musical-ért rajongtak – vélekedett a színésznő. – Ők viszont imádni fogják. Ez egy tuti kultfilm. És csak én tudom, hogy azért itt is használtam, amit a HSM-ben tanultam: a tánctudásom sokat segített a harci koreográfiák megtanulásában. Bár a baltás közelharcomra semmi nem készíthetett fel.
A színésznő igazából mindkét műfajában szeretne otthonos maradni – és abban reménykedik, hogy az Álomháború-nak köszönhetően előbb-utóbb Quentin Tarantino-tól is szerepajánlatot kap.

Clint Eastwood újra forgat

Clint Eastwood sosem fárad el. A nyolcvanéves rendező a héten kezdte forgatni 35. filmjét: 2006-ban és 2008-ban két-két filmet is rendezett (ezek közül a Gran Torino lett a legnagyobb siker), majd 2009-ben és 2010-ben is levezényelte egy-egy új film elkészültét.
Ezúttal J. Edgar Hoover, az FBI alapítója életét választotta témájául. A főszerepet Leonardo DiCaprio játssza, de szerepet kapott többek közt Naomi Watts, Judi Dench és Josh Lucas is. Az Egyesült Államok történetének egyik legtitokzatosabb és legkülönösebb politikusáról szóló forgatókönyv moziba juttatásába Clint Eastwood természetesen nemcsak rendezőként, hanem producerként is részt vesz.
Az első forgatási napra Los Angelesben került sor: a legtöbb jelenetet itt veszik fel, azután a stáb Washingtonban, az eredeti helyszíneken fog dolgozni – élen az örökifjú rendezővel.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr462709328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása