Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Film készül Christie krimije alapján

2011.03.21. 19:08 koimbra 1 komment

Agatha Christie angol krimiírónő elég termékeny volt, több tucat regényt adott ki, rengeteg furmányos esetet talált ki, amelyen éles elméjű nyomozói elrágódhattak. Két legismertebb karaktere Miss Marple és Hercule Poirot volt, akik számos érdekes és rafinált gyilkossági esetben működtek közre. Szinte fura, hogy az Álomgyár nem igazán lelkesedik azért, hogy mozifilmet készítsen műveiből. De azért készült néhány produkció könyveiből, talán a legismertebbek a Halál a Níluson és a Gyilkosság az Orient Expresszen krimik voltak. Inkább a tévés alkotók veszik elő előszeretettel Christie munkáit, eddig sorozatok és a tévéfilmek tucatjai valósultak meg.

Viszont ismét a mozikban üdvözölhetünk egy olyan produkciót, ami Christie regényén alapszik. A ferde házat Julian Fellowes fogja adaptálni, állítólag ezt a könyvet tartotta az írónő a legjkedvesebb munkájának. A szkript jó kezekbe került, Fellowes a Gosford Parkét Oscart kapott. Először a Downton Abbey sorozat második évadát veti papírra, majd ezt követően jön A ferde ház. A rendezői teendőket Neil LaBute-ra bízták, aki a hétvégén a Csúcshatás thrillerével a box office lista első helyén landolt.

A könyv tartalma: A „ferde ház" egy angol gyerekversben szerepel. Ezt a versikét idézi Sophia Leonides az udvarlójának, Charles Haywardnak, amikor a családjáról beszél. Charles és Sophia Egyiptomban találkoznak a második világháború alatt. Nem akarnak összeházasodni, amíg tart a háború, de amikor véget ér, a fiú azonnal megkeresi a lányt. Furcsa családba csöppen. Sophia nagyapja, Aristide Leonides a „sanda ember", aki „görbe útjain" jár, és aki a „ferde ház" ura, ahová egész családját összegyűjtötte. Ott él második felesége, a sógornője, két fia, a feleségeik, a nagyobbik fiú gyerekei - és mind az ő pénzén. Amikor Aristide Leonidest meggyilkolják, nincs hiány gyanúsítottban. Szerencsére Charles édesapja a Scotland Yard egyik vezetője, így a szerelmeseknek hivatásos segítségük van a nyomozásban. Szokás szerint mindenki gyanús, és a hullák száma emelkedik..(libri.hu)

Címkék: miújság könyvből film krimihír

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr1002759983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.03.22. 17:35:28

Azért húzódozik Hollywood az Agatha Christie-könyvek adaptációitól, mert mindegyik ugyanarra a dramaturgiai sémára épül: a végén a főokos maga köré gyűjti a még élőket, és egy hosszadalmas előadás keretében megmondja, ki a gyilkos. Ez tévében működik (bár már ott is igen modoros), mozikban nem.
süti beállítások módosítása