Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Röviden: A negyedik (I Am Number Four)

2011.04.12. 22:06 koimbra 2 komment

Először egy kis lamúr, majd jöjjön az akció (most nem az xxx filmekről beszélek). D.J. Caruso a Disturbiával bizonyította, hogy milyen kellemesen tudja kezelni a helyzetet, illetve milyen szépen tud átváltani az egyik műfajból hirtelen a másikba. A jószomszédi romantikából egy idő után izgalmas thrillerbe csaptak át a történések. Ezúttal sci-fi köntösbe csomagolták a produkciót, kiderül, hogy bolygónkon lapul egy másik planéta néhány túlélője és ellenséges űrlények keresik őket.. A helyett, hogy letarolnák a Földet inkább pár tagjukat ideküldenek, hogy azok végezzenek a bujkáló ex-Lorienlakókkal. Azzal már ne is törődjön senki, hogy fizimiskájukat, ugyan próbálják álcázni, de úgy közlekednek, hogy még egy mezei fakabátnak is gyanús lenne. Mi nézők az egyik üldözöttért szurkolhatunk, aki a negyedik túlélő egyed és éppen új helyre költözik testőrével, ahol aztán annak rendje és módja szerint belepistul a helyi szépen mosolygó különc lányba és összehaverkodik az ufóhívő lúzer sráccal. Hogy teljes legyen a kép még egy cuki kiskutyát is befogad. Igazi hős legény ő, aki még kigyúrt testét is megmutatja, hogy a tinicsajoknak meglegyen az esti erotikus fantáziálgatása. Szóval a produkció első felében alig tér el a szokványos gimis művektől, a végére azonban végre az effektmágusok is bevethetik magukat, aminek – valljuk be – itt volt már az ideje. Sajnálatos, hogy Caruso nem tudta megismételni a Distrubiában véghezvitt dolgot, azaz a romantikázás túlságosan is haloványra sikeredett, Alex Pettyfer sem volt a legjobb választás, akkor már inkább Shia Labeouf. Dianna Agron viszont dögös, Pettyfer nem méltó partnere, jeleneteikben erősen a fiatal színésznő uralja a vásznat, remélhetőleg viszontlátjuk még a mozikban. Teresa Palmer játssza a laza Hatost, szomorú, de hölgyeménynek nincs kisugárzása, ezt már A varázslótanoncban is megtapasztalhattuk. Addig rendben van, hogy jól néz ki, de a kamera is szeresse. A film utolsó harmadában akciózhat, ezzel láthatóan könnyedén elbírt és a készítők javára legyen mondva nem nevetséges, ahogy egy 50 kilós lány zúzza le az ellenfeleket. 50 %-ot adnék A negyediknek, gyenge romantikázás, lassú felvezetés, látványos, korrekt akciók, X-Men light. A tévében sorozat gyanánt nagyobbat szólhatott volna. Mindenesetre a bevezetés megvolt, ha lesz folytatás, abban már pörgősebbre vehetik a figurát. Nem hiába mondott le Michael Bay könnyedén a rendezésről, kevesellhette a robbanásokat. Egyébként ha a négyeske és a hatoska lazán elbánt a gonosz alienekkel, akkor mi a fenéért nem állnak össze a többiekkel? Könnyedén felvennék a harcot bárkivel. Upsz, ez egy tinifilm, nem illik ilyesmikbe belemenni.

Büdzsé: 50 millió dollár
Eddigi amerikai bevétel: 54 millió dollár
Eddigi összbevétel: 128,2 millió dollár

Címkék: scifi akció iromány röviden könyvből film i am number four

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr652821573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

COLT 2011.04.13. 18:13:24

Nekem személy szerint már az alapötlet sem jött be, illetve na, furán álltam a dologhoz. Kicsit olyan eagle eye beütése volt nekem, akció film, de mégsem. Egy mozi jegy árát meg nem éri meg, különösen hogy most a Media Marktban (nem ott dolgozom, nem reklám:D) a Rettenthetelen 1190 Ft, a Batman Sötét Lovag 1690 Ft stb. Nem éri meg, DVD-n jobb filmeket vehetünk az ár harmadáért.

madárijesztő 2011.04.14. 13:28:01

Nagy gáz, ha egy filmben a mellékszereplő csaj a legjobb. Pedig itt Agron volt az, aki miatt érdemes volt végigszenvedni az első 1 órát. Rábíznám az új Tomb Raider főszerepét.
süti beállítások módosítása