Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Scott helyett Reeves rendezi A szabadulást

2011.04.18. 22:25 koimbra 5 komment

Ridley Scott megfordult néhány projekt körül, azonban a Prometheus miatt most igen elfoglalt, így A szabadulás (Passage) horror is rendező nélkül maradt. A produkció John Cronin 1200 oldalas vámpírregényén alapszik, a jogokért kisebb harcot vívtak a stúdiók, amiből a Fox jött ki győztesen. Rá is állították John Logant a forgatókönyvre és először még ésszerű választás volt mellé Scottot tenni, hiszen a Gladiátort is együtt hozták tető alá. A stúdió kénytelen volt más rendezőt felhajtani, meg is lelték Matt Reeves személyében, aki legutóbb a Let Me Int tette le az asztalra.

A könyv története: Rákbeteg felesége halála után dr. Lear, az özvegy tudós elkezdi kutatni a hosszú élet titkát, a betegségek és az öregedés ellenszerét. A hamarosan a hadsereg felügyelete alá kerülő kísérletsorozat eredményeként azonban a 12 kísérleti alany - minden emberi vonását elvesztve - félelmetes, gyilkos lénnyé alakul át. A kutatás utolsó fázisában a tudósnak szüksége van egy hatéves kislányra is, akit szintén beoltanak a kiszámíthatatlan hatású vírussal. Annak ellenére, hogy a Colorado-hegységbeli kísérleti telepet kommandósok őrzik, a kísérleti alanyok, azaz a "fertőzöttek" kiszabadulnak. Senki és semmi nem állíthatja meg őket, a fertőzés egyre terjed, s mind több ember válik hozzájuk hasonló vérszomjas szörnyeteggé. Egyedül Amy, a hatéves kislány szervezete reagál másképpen a vírusra. A különös, világító lényekké átalakuló fertőzöttek az Egyesült Államok egész területét ellepik: már csak egy emberi közösség marad valahol Kaliforniában, melynek tagjai jól kiépített erődjük és harcosaik segítségével majd' száz éven át megakadályozzák a fertőzöttek bejutását. A Kolónia lakói elszigetelten élnek a kaliforniai hegyekben, a régi, vírus előtti világot az idősek beszámolóiból vagy a Hosszú Portyákon látott romokból ismerik. Egy nap fura lány jelenik meg a Kolónia kapujában - Amy. Felbukkanása gyökeres változást hoz a Kolónia életében. (libri)

Címkék: passage miújság könyvből film horrorhír

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr372838282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bolyhos 2011.04.19. 07:11:25

Pár hete fejeztem be a könyvet. Kíváncsi leszek, hogy hogy nyírják meg a történetet mivel elég tartalmas. Amúgy nekem nagyon tetszett a könyv, aki teheti olvassa el, megéri.

duckit · http://gonduzo.blog.hu/ 2011.04.19. 07:57:35

A magyar kiadás csak 860 oldal. Már virít a polcomon, de még nem álltam neki..

vrango 2011.04.19. 08:58:09

Engem már nagyon fárasztanak ezek a vámpíros/zombis/stb. dolgok...

Bolyhos 2011.04.19. 12:12:02

@vrango: Igazából ebben se nem vámpírok, se nem zombik vannak. Ilyen definiálhatatlan lények (fertőzöttek ahogy a könyvben írják). A sztori meg összetettebb, mint az átlag zombis vagy poszt apokaliptikus filmeké.
---
(amúgy nem John hanem Justin Cronin :))

vrango 2011.04.19. 14:54:59

@Bolyhos: OK, nem minősíteni akartam, csak kinyilvánítottam a véleményemet.
Tőlem nézze/olvassa, aki szeretni az ilyneket (nálam az utolsó a Legenda vagyok volt - azt is csak az író kedvéért néztem meg).

(Üdítő kivétel talán a Shaun of the dead, de az meg ugyebár a műfaj (vagy alműfaj) paródiája)
süti beállítások módosítása