Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Ronan lesz A burok főszereplője

2011.05.03. 20:49 koimbra 6 komment

Az Alkonyat (Twilight) hatalmas sikere után magával értetődő volt, hogy Stephanie Meyer új regényét, A burkot (The Host) is meg fogják filmesíteni. A forgatókönyvre a Gattaca alkotója Andrew Niccol vetette rá magát, a rendezést pedig Susanna White-ra, a Jane Eyre minisorozat rendezőjére bízták és a hölgy vezényelte le a Nanny McPhee és a nagy bumm (Nanny McPhee and the Big Bang) produkciót. Most kiderült, hogy az egyik főszerepet Saoirse Ronan kapta meg. A színésznő Melanie Strydert játszhatja, akinek a testébe költözik a Vándor, de nem kapja meg olyan könnyen ezt a burkot. 

A könyv tartalma:  A Földet elfoglalta a világűrből érkező idegen faj, amelynek tagjai irányításuk alá vonják az emberek elméjét, miközben testüket érintetlenül hagyják. Az emberiség túlnyomó része feladta, az ő testük már csak egy burok. A betolakodók a Földet paradicsommá változtatták. Saját maguk számára. Amikor egy nagyhírű, különc, világról világra vándorló lélek érkezik a bolygóra, az utolsó lázadók egyikének testét kapja ittlétéhez. A Vándor, aki Melanie Stryder testébe költözik, ismeri a nehézségeket amelyekkel szembe kell néznie egy emberi burokban élve. Egyvalamire azonban nem készült fel: hogy új testének előző lakója nemhogy nem költözött ki a burokból, de egyenesen visszaköveteli a tulajdonát. Melanie megtölti a Vándor elméjét az emlékeivel és képekkel a szerelméről, aki egy távoli helyen bujkál, és még mindig nem adta fel a harcot az idegenek ellen. Mivel a Vándor képtelen ellenállni a rátörő érzelmeknek, vágyakozni kezd a férfi után, akivel még soha nem találkozott. Aztán egy váratlan fordulatnak köszönhetően Melanie és a Vándor szövetségesekké válnak, és a két lélek ugyanabban a burokban vág neki az arizonai sivatagnak, hogy megtalálják a férfit, akibe mindketten szerelmesek... (libri.hu)

Címkék: miújság the host könyvől film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr592875512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A nép fia 2011.05.03. 21:03:05

A szinopszis még ígéretes is lenne, ha nem tudnám, hogy ezelőtt mit alkotott ez a Meyer....

Sonda 2011.05.03. 23:12:54

@A nép fia: Hát igen ígéretes... de a könyv annyira középszerű elbeszélés, h az már fáj, nem bontakozik ki, nem tart úgymond sehová...
ami nem lenne baj mert az ilyen műfajokban ezt is el tudnánk képzelni, de sajnos itt az írói ötlettelenség miatt nem sikerül semmi hangulatot adni a könyvnek...
Nem is tudom egy ilyen rendező meg pláne nem fog tudni semmit se tenni a filmért
(Szerintem :)

Shyllard 2011.05.03. 23:19:39

Ha nem Meyer írta volna, akkor akár egy klasszikus sci-fi romantikus könyv/film is válhatott volna az ötletből, de így sztem 99%-os bizonyossággal meg lehet állapítani (már látatlanban), hogy ez az egész egy ocsmány nyáltengerbe fulladt...

Spawn85 2011.05.04. 11:21:59

@Shyllard: Van rá sansz, de amíg nem láttam a filmet, addig én ezt nem jelentem ki. :D (A könyvet nem olvastam, és szerintem nem is fogom. )

chick 2011.05.04. 12:24:28

hmm... a könyv első 80 oldala borzasztó, utána ugyan már elviselhető, de ha lesz belőle valami nézhető, csak gratulálni tudok majd :)
süti beállítások módosítása