Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

X-Men: Az elsők (X-Men First Class)

2011.06.03. 15:13 koimbra 33 komment

Az alábbi írást A nép fia - X-Men és képregényrajongó - küldte be. Spoileres

A rajongók öt éve várnak egy új X-MEN-filmre (az X-MEN Origins: Wolverince c. vadhajtástól most jótékonyan tekintsünk el), és ím, a mostani Hollywood-i szokásokhoz híven kapunk egy előzmény-filmet. A történetet a 60-as évek elejére, a kubai rakétaválság idejére tették. Még néhány archív filmfelvételt is mutatnak, hogy elhigyjük, hogy tényleg... Matthew Vaungh hozta el nekünk, aki saját bevallása szerint is tág keretek között értelmezte az X-MEN univerzumát. Korábban tőle a habkönnyű Csillagport láthattuk, és a Ha/Ver című, sajátosan értelmezett képregényfilmet. Ez utóbbi jelenthet garanciát arra, hogy Matty barátunk nem teljesen járatlan a szövegbuborékok világában.

Figyelem! A most következő írás helyenként spoiler-t tartalmaz! További olvasása csak saját felelősségre!

Meglepett a 16-os karika az elején. Ahhoz képest, hogy a Wolverine, minden idők legvérszomjasabb mutánsáról készült film PG-13-as lett, ez azért így erős kezdésnek. Aztán a sztriptízbárban, amikor hiányos öltözetű nők flangálnak fel-alá, már tiszta lett a kép. Kivillanó mellbimbókat ugyan nem fogunk látni, de talán nem is ettől lett 16-os, hanem attól, amikor Magneto premier plán lyukasztja ki Shaw koponyáját. És persze látunk pár lövöldözést, Azazel is megmártja kardját több tucat CIA-ügynökben.

A film hangvétele sem könnyed. Két alkalommal volt nevetés. Az egyik Logan cameo-ja, amivel ugye nem árulok el nagy titkot, a másik pedig, amikor Vészmadár leesik az ablakból - ezt pedig láthattuk már korábban egy kikerült jelenetben. Olykor-olykor elmosolyodtam pár apróságon, a fehérneműs lányokat is örömmel néztem, de összességében nem vidám a hangulat. Persze ne gondoljon senki egy Apokalipszis most-ra, de azért a sötét tónus szemmel látható: a III. világháború közeledte rányomja bélyegét az atmoszférára. Nem is beszélve az ifjú mutánsok tehetetlenségéről, a kitaszítottság és elveszettség érzéséről, ami talán most jobban érzékelhető, mint korábban bármikor. Ilyen tekintetben jók a színek, az árnyalatok, a vágások. A film feszes tempójú, noha nem egy The Dark Knight, de egy percig sem unatkoztam. Végig hiteles, már amennyire egy képregényfilm az lehet. A valós történelembe is jól beleilletsztették,
 még ha a vége már egy kicsit más is.

De a filmről: Vegyes érzésekkel távoztam a vetítőteremből. Egyrészt csalódottsággal töltött el engem (és még azt az egy szerencsétlen delikvenst, aki várakozott a végefőcím után), hogy ezúttal nincs a film végén rövid jelenet. Annyi elvarratlan szál maradt a filmben, hogy még 30 másodperccel igazán megtoldhatták volna! Másrészt nem igazán voltam maradéktalanul elégedett, mert még több kérdéssel jöttem ki, mint ahánnyal bementem.

A film két szálon indít, és a nyitó jelenete egy az egyben a 2000-es X-MEN - A kívülállókból lett "nyúlva". Ezt nem kell ecsetelnem. A második vonal a Xavier-birtok Westchester-ben (aki nem tudná, ez egy kis megye New York-tól északra) kezdődik, és szintén ismerős lesz, amikor a kiskölyök Xavier és a kislány Raven találkoznak a konyhában. Ez felkerült a netre 1 perces videóként.


Mint kiderül, nem Erik Lensherr (és a filmben a borzasztó "lenszer"-kiejtéssel mondják, amitől a hátamon felállt a szőr!) az egyetlen génkorcs a náci táborban. Ott van egy kollaboráns tudós (vagy inkább agyturkász - de mindenképp nagykutya) is, akinek az érdeklődését felkelti a fiatal Erik bűvészmutatványa. Hogy több trükköt is kifacsarjon a fiúból, megfenyegeti őt az anyja megölésével. Nem nagy titok, hogy ez meg is történik. Ekkor Eriket elönti a düh, és mindjárt szétkapja a berendezést.

Ugrunk az időben egészen pontosan 18 évet. A már felnőtt Erik mereven bámulja a térképet, ahová a felkutatott - és nyilvánvalóan likvidált - náci tisztek fényképei vannak felragasztva a megölésük helyét jelölve. Már csak annak a bizonyos náci górénak a fotója nincs piros X-szel áthúzva. Erik gyakorlatilag egyszemélyes keresztes hadjáratot indított a II. világháborút túlélt náci tisztek ellen, folyamatosan az őt "teremtő" személy után kutatva.

Eközben az ifjú Charles egy bárban próbál okos szöveggel csajozni, de Raven, akivel időközben "fogadott testvérek" lettek, nem nézi jó szemmel. Xavier épp az egyetem befejezése előtt áll, hamarosan doktorrá avatják.

A történelemkönyvekből mindenkinek ismerős a hidegháború időszaka. A CIA mindenkit átvilágít, követ, lehallgat, akikről feltételezi, hogy köze van a kommunistákhoz (igen, ekkor küldték haza Fenyő Mikiéket - elő a Made in Hungáriával!). Moira McTaggert ezúttal nem genetikus doktornő, hanem a CIA ügynöke, és az egyik magas rangú katonatisztet követi egy Las Vegas-i bárba, a híres-hírhedt Pokoltűz Klubba. Itt lát egynéhány dolgot, amelyet alig mer elhinni: gyémánttá változó nő, eltűnő-feltűnő pirosbőrű ördög. És itt hallgatja ki, hogy Sebastian Shaw, a Pokoltűz Klub nagyfőnöke miképp manipulálja a tábornokot, hogy a számára kedvező stratégiai lépéseket tegye meg. Moira persze azonnal jelenti a központba, se senki nem hisz neki. Ekkor dönt úgy, hogy egy olyan ember segítségét kéri, aki járatos a genetikában és génmutációban. Így kerül Xavier közelébe, aki épp elvégezte az egyetemet.

Moira elviszi Xaviert és Ravent a CIA fejeseihez, hogy egy kormány+mutáns együttműködést hozzanak létre. Ezt a jelenetet is láthattuk, amikor Raven felfedi magát a meglepődött CIA-vezetők előtt.

Időközben Erik egy svájci bankár útmutatása alapján megtudja, hogy a keresett nácija Argentínában van. Mint látjuk, az illető ugyan az a személy, mint Shaw. Argentínába utazva Erik leszámol két ex-nácival, majd tovább keresi áldozatát. El is jut egy jachtra, ahol Emma Frost és Shaw épp koccintanak. Ajtóstul rontva a házba, bosszúja által vezérelve nekiesik Shaw-nak, de a telepata Emma könnyedén elintézi őt. Épp ekkor érkezik egypár hadihajó a másik oldalról Xavier és a CIA vezetésével, hogy rajta üssenek a Pokoltűz Klubon. Egy látványos, ámde rövid csata után Charles kimenti a vízből Eriket.

Innentől kezdve felgyorsulnak az események. A CIA egy mutáns-osztagot szeretne létrehozni Xavier segítségével, Eriket viszont csak a bosszú hajtja. Végül azonban együtt vágnak neki felkutatni az új mutánsokat, hogy csapatot toborozzanak. Ekkor van Logan cameoja is. Angyalt egy sztriptízbárból, Alex Summers-t egy magánzárkából hozzák ki, míg Darwin taxisofőr állását hagyja ott a csapatért. A CIA-nak dolgozik egy fiatal tudós, Hank McCoy is, aki szintén csatlakozik Xavierékhez.

Erik és Xavier Shaw nyomába erednek, és követik Emma-t egy Szovjetunió-beli katonai rezidenciához, ahol az egyik magas rangú tábornokot próbálja meggyőzni a maga igazáról. Erik betör a villába, aztán Charles-sal karöltve lefegyverzik Emmát. Xavier kiolvassa Emma gondolataiból Shaw tervét: az USA-t és a SZU-t egymás ellen kijátszva szeretné az atomháborút kirobbantani, hogy aztán a mutáns faj legyen az uralkodó a Földön. Emma a CIA-hoz kerül kihallgatásra.

A begyűjtött fiatalok a CIA titkos támaszpontjánl egy ismerkedő est keretében mind megmutatják, mit tudnak. Mindez Shaw tudomására jut, és társaival, a néma (vagy csak szótlan) tornádókezű pasassal és Azazellel látogatást tesznek az ifjaknál - ezt is láthattuk az előzetesekből - és meginvitálják őkek a sötét oldalra. Egyedül Angyal fogadja el a meghívást, és kisebb csetepaté után Darwint megöli Shaw. Másnap megérkezik Erik és Charles, és úgy döntenek, a maguk kezébe veszik a csapat irányítását és felkészítését. Így beköltöznek a Xavier-birtokra, és kezdődik az oly sok filmből ismerős "gyúrós" rész. Ez a Rocky-ban az edzés, a Szupercsapatban a gépek összeeszkábálása, és még lehetne sorolni... Itt bontakoztatják ki a fiatalok a képességeiket.

Közben megy a moralizálás, a lelkizés, az útkeresés. Bestia és Rejtély szerelme nem tud kibontakozni eltérő látásmódjuk miatt, így Raven inkább Erik ágyában keresi a boldogságot. Hank gyógyító széruma, amit önmagán próbál ki, sem a várt hatást váltja ki: kékséges szőrmókká változik. Ezen bepöccen, feldúlja a laboratóriumát. Másnap reggel hiába keresik őt a társai, csak egy kiírás várja őket az ajtóra ragasztva: Hozzátok a dobozt, amin az X van, és találkozzunk a reptéren.

Az ifjú Hank még az éjjel kiszabda és megvarrta az összes X-uniformist, sőt, reggelre már a Blackbird is ott feszített a katonai reptér egyik hangárjában, még arra is volt ideje, hogy összehegessze a vasmadarat bevetés előtt.

Mert ugyebár közeledik a film vége, de jóféle csetepaté még nem történt. Az amerikaiak tengeri blokádját megsértve egy szovjet bádogladik atomtöltetekkel megpakolva közeledik a kubai partokhoz, amit az amcsi flotta tátott szájjal néz végig. Aztán felsorakoznak egymással szemben az USA és a SZU hadihajói, épp kitörni készül az atomháború, amikor megjelennek az ifjú mutánsok, és megsemmisítik az atomrakétákat. Egy tengeralattjáróból figyeli az eseményeket Shaw, és felkészül a végső összecsapásra. De, mint azt láthattuk az előzetesekben is, Erik kiszedi a vízből őket, lesz ismét egy nem túl hosszú, de izgalmas ütközet a Pokoltűz Klub és az X-ek között, míg a végén mind a parton kötnek ki.

Eljön a végső leszámolás ideje. Charles ráncba szedi a csapatát és az ellenség fölé kerekednek, míg Erik Shaw után megy. Nem titok, legyőzi. Ám előtte Shaw kiselőadást tart neki az emberek és a mutánsok harcáról, a világ végéről és a felsőbbrendűségről. Erik gyorsan magáévá teszi ezeket az eszméket, és miután kifúrta ellenségének az agyát, a többi mutánst összefogásra szólítja fel az emberiség ellen. Épp ekkor indítanak rakétatámadást a parton vesztegelők ellen a szovjetek és az amerikaiak egyszerre, melyet Erik hadüzenetnek vesz és a saját rakétáikat fordítja a hajók ellen. Ekkor Charles és Erik nyíltan konfrontálódnak, Moira beavatkozik kettejük harcába, melynek a végén Xavier végzetes sérülést szenved. Ekkor Erik magához tér, bocsánatot kér Charles-tól, de kettejük világnézete tisztán láthatóan annyira különböző, hogy nem tudnak tovább együtt dolgozni. Erik felszólítja a mutánsoka
 t, hogy tartsanak vele. A Pokoltűz Klub eddigi tagjai vele tartanak, és Rejtély is, aki előbb érzékeny búcsút vesz Xaviertől.

A két barát elválása szomorú, de úri módon zajlik. Harag nélkül, a legnagyobb tisztelettel köszönnek el egymástól.

Zárókép: Moira tolja Charles-t a birtokon, és először hangzik el az X-MEN név.

Zárókép 2: Erik, immár Magnetóként betör a CIA-hoz és kiszabadítja Emma Frost-ot, s megkéri őt, csatlakozzon a csapatához.

FINITO

Őszinte leszek, nem voltam maradéktalanul elégedett. Tetszett a film, nem mondom egy szóval sem, hogy nem. Azt sem mondom, hogy nem ezt vártam, mert bizonyos tekintetben többet kaptam - ugyanakkor sok kérdés maradt nyitva.

Nálam az első: ez a Pokoltűz Klub így elég halovány. Hol van Leland, Pierce és a Fekete Királynő? A PK egy nagyon gonosz és veszélyes szövetség, és kissé "könnyen" el lett bánva velük. A néma öltönyös fickó teljesen súlytalan karakter, és Azazelt is leredukálták Shaw kifutófiújává. Gyakorlatilag egy kommunista orgyilkos lett belőle. Emma Frost még úgy, ahogy elmegy, de nem is volt igazán lehetősége kibontakozni Jones kisasszonynak. Szalonna úr viszont telitalálat Sebastian Shaw szerepére! Látszik, hogy élvezte a munkát, majdhogynem "brillírozik". A mimikája és a gesztusai, a cinikussága, a szemében szikrázó gonoszság félelmetes ellenféllé teszik.



A Plazmával kapcsolatban felmerült összes kérdés megválaszolatlan marad. Persze, lehet, hogy majd a folytatásban. Itt egy nagy üresség van, és bár ha laikus volnék, nem lenne hiányérzetem, de mivel nem vagyok laikus, így van. A fiatal mutánsok egyébként papírmasé-figurák. Nem jut idő kibontani mindegyikük jellemét. Egyedül Hank és Raven gondolatait ismerjük meg jobban, de pl. az indíték sem világos, hogy Angel miért áll át Shaw-hoz.

Erik és Xavier jól felépített karakterek, és a jellemükben még mindig van potenciál. Mindkét színész jó választás volt a szerepre. Elhiszem, el tudom képzelni, hogy ők lettek azok, akiket Patric Stewart és Ian McKellen játszottak. Hitelesek, és mégsem másolják az öregeket, van mozgásterük a szerepben és látszódik a fejlődés, Eriknél a katarzis.

Összegzés:
Nem hiszem, hogy minden rajongó szeretni fogja ezt a filmet. Én úgy döntöttem, hogy szeretem, noha a vetítés közben volt olyan érzésem, hogy ez nem is X-MEN. 80%-ot adok rá. Vannak hibái, ám ha ez egy új trilógia első része, és a következőkben megmagyaráznak dolgokat, akkor a 80-ból 85, de akár 90 is lehet. Arányaiban a Thor jobban tetszett, bár egészen más súlycsoport. Az látványfilm volt, tökéletes moziélmény. Az Elsők is jó film, de más miatt. Azt érzi az ember, hogy itt valami nagy dolgok történnek, az eseményeknek súlya van.

Ajánlom minden X-MEN rajongónak, mert érdekes látni a "hogyan kezdődött"-et. Ítéljétek meg magatok!

Címkék: iromány x men prequel képregényből film x men first class

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr22954136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.06.03. 15:14:19

köszi, hogy írtad, hogy spoileres, így el se olvasom.
Majd ha megnéztem.

Blake007 2011.06.03. 15:35:03

Tegnap néztük, nekem nagyon bejött. nekem ez lett a kedvenc X-Men filmem. Valahogy hitelesebb, komolyabban vehető volt, viszont, belerondít az eredeti trilógiába sajnos, de azt leszámítva, üt rendesen.

BeniMan 2011.06.03. 17:31:33

Nekem nagyon bejött a film. 2011 eddigi legjobb filmje számomra és nagyon feladta a leckét a többieknek. Ahogy tegnap is leírtam már Bacon telitalálat Ő nagyon élt és a két főhös is jó volt. A többi karakter kicsit súlytalan volt...
Lényegében egy nagyon jó kis film és már várom a folytatást. Szerintem elmondhatjuk h maximálisan felnőtt az Singer első X-Men első filmjéhez.

BeniMan 2011.06.03. 17:32:44

Ja igen és nagyon bejött az írás. remélem vállalkozol máskor is rá hogy egy képregényfilmről kritikát írj. Én örömmel olvasnám! :)

A nép fia 2011.06.03. 17:44:15

@BeniMan: Köszönöm, örülök, hogy tetszik. Mikor elküldtem, utána még tucatnyi dolog jutott eszembe, amit le kellett volna róla írni, de később majd kifejtem. :-)

minuteman 2011.06.03. 18:11:11

Természetes hogy SPOILERES, hogy ha leírod az egész filmben mi történt, még a zárójeleneteket is!

Blake007 2011.06.03. 18:30:53

Kevin Bacon vitt mindent! :D nagyon jó volt a szerepében. De én azért a zenét is megemlíteném, hogy a jelenetek súlyán a zene is nyomott, nem is keveset.

SittingDuck 2011.06.03. 20:13:48

Merem állítani a legjobb x-men film. A kritika jó lett, de a középső tartalom ismertető teljesen felesleges, el se olvastam: (magneto háttal képtől a FINITO sorig.)

Sanosuke 2011.06.03. 20:41:29

ezt is adják ddd-ben ?

Shyllard 2011.06.03. 21:03:47

Nálunk csak jövöhéttől adják, eddig azthittem, h tényleg csak akkor kerül a moziba. Vagy akik látták azok premier előtti vetítésen / letöltéssel lesték meg?

A nép fia 2011.06.03. 21:06:25

@Shyllard: Magyarországi bemutató: június 2. Ekkortól adják.

@minuteman:
Így kezdtem, hogy spoiler.

@Sanosuke:
Nem, hála az égnek!

Shyllard 2011.06.03. 21:07:52

@A nép fia: @Shyllard: Jajj de szégyellem magam, most vettem észre, h ezt nagyon elnéztem :S:S

Sanosuke 2011.06.03. 21:35:39

@A nép fia

értem.

a bugyuta Thor azért megy ddd-ben mert úgy legalább látványos. története egy kula.

viszont az x-men erősebb történetileg, és karakterekben is.
ezért ddd nélkül is sikeres.

Moso 2011.06.03. 21:41:32

Nép fia: ez nem spoiler vazze.
ez az egész forgatókönyv részletes leírása...
legközelebb ennyi erővel belinkelhetitek a kamerás felvételt is.
nevetséges

koimbra: legközelebb azért vezess be egy korhatárt a filmkritikák/ismertetők írásához

madárijesztő 2011.06.03. 23:54:13

Ennek az írásnak a 3/4-e nem más, mint a film ismertetése. Itt azért nem ilyenek szoktak lenni. A szerkesztők is írjanak egyet, köszönöm, szavazzuk meg:). Ha valóban annyira X-Men és képregéynrajongó, akkor nem a tartalmat írta volna csak le.

Sanosuke 2011.06.04. 08:59:24

Shaw meghal a végén ? nemár.

pelu 2011.06.04. 10:49:18

Szerintem nagyon gagyira sikeredett a film. Tele volt sablonnal, rengeteg megmosolyogtató, nevetséges helyzettel és figurával. Mintha az egész X-men sorozat paródiája lett volna az egész. Ezért kár volt megcsinálni. Óriási csalódás.

A nép fia 2011.06.04. 10:52:22

@pelu: De a Wolverine-nél azért jobb volt, ezzel egyet kell értened!

bate · http://bateman.hu 2011.06.04. 13:14:43

Bakik és folytonossági hibák az X-Men: First Classben:

bateman.hu/2011/06/x-men_first_class_bakik/

bate · http://bateman.hu 2011.06.04. 13:37:35

@doggfather: Nem is mondtam, hogy olyan lesz. :)

A nép fia 2011.06.04. 14:06:08

@bate: Stryker-rel kapcsolatban tévedsz. Az öreg ott a CIA-nál az apja. Van is egy kérdés, hogy "hogy van a fia, William?" Az, hogy nem Jr.-ként utaltak rá... hát senki sem gondolta még az X-MEN 2 idején, hogy lesz egy 40 évvel korábban játszódó előzmény.

Alexre tényleg nem adtak semmi magyarázatot, de nem néz ki 25-nek, max 20-nak, és sehol nem mondják, hogy 15 éves.

A Wolverine-ben sem mondják soha, hogy az a gyémántcsaj Emma Frost. Mert ha az volna, akkor a telepata képességei segítségével simán ki tudja jutni - mi több, be se tudták volna zárni.

bate · http://bateman.hu 2011.06.04. 14:27:16

@A nép fia: A Rozsomákban Emma Frost van, a nevén lehet nem nevezik, de a stáblistán ott van. Meg a Marvel univerzumban nem nagyon van másik gyémánt testet öltő szőke mutáns. :)

FayeFaye 2011.06.04. 15:20:04

Ez igazi csemege volt lanyoknak. Persze tele van fehernemus csajokkal, akikre lehet sunazni (YUCK YUCK YUCK YUCK), de ok szokas szerint nem sok szemelyiseget kaptak. A pasik viszont allati szexik, egy egesz film lehetett volna, ahogy Michael Fassbender nacikra vadaszik, The X-boys from Brazil, orakig birtam volna nezni. James McAvoyra szerintem nem illett ra ez a szerep, de akkor is imadom, foleg ahogy az egyetemen szeditette a lanyokat, en biztos hazamennek vele. Wolverine beszolasa meg a legjobb pillanat volt a filmben!

Mese92 2011.06.04. 16:27:29

Örülök, hogy írtál kritikát, a te véleményedre igazán adok. Úgy látom olyan jó lett, amilyenre számítottam. Jövőhéten én is megnézem, akkor majd többet tudok mondani :D

A nép fia 2011.06.04. 17:39:12

@Mese92: Köszönöm a pozitív véleményt! Jó szórakozást!

Attila1234 2011.06.04. 19:31:10

Ma néztem meg a filmet, és teljes magabiztossággal merem kijelenteni, ez az utóbbi évek egyik legjobb képregényfilmje! Remekül szórakoztam, hihetetlen klassz élmény volt. Nem tudom jobban megfogalmazni, de ennek a filmnek van lelke. Persze nem tökéletes ez se, de szerintem mindent kihoztak belőle, amit ki lehet hozni egy ilyen történetből. Bejött a kis James Bondos áthallás is. Ami nekem a legjobban tetszett az Xavier és Lehnserr barátságának története. Nagyon jól játszott McAvoy és Fassbender.
Feltétlenül érdemes megnézni.
Egy apró momentum, aminek örültem az Michael Ironside feltűnése volt. Jó volt az öreget látni, még ha kicsi is volt a szerepe.

balinyul 2011.06.04. 21:24:05

ennek az írásnak (mivel ez távolról sem kritika) semmi értelme nincs.ha még nem láttam a filmet nem fogom elolvasni h mindent lelőjön,ha meg már láttam minek olvasnám végig még egyszer amit az előbb láttam?
azt hiszem sokak nevében kérem h többet ne rabold az időnket ilyenekkel és ne rontsd az oldal nívóját.

Sonda 2011.06.05. 09:57:33

Tegnap én is befizettem erre a mozira, az xmen mindig is nagy kedvencem volt, így már alig bírtam kivárni, h elkezdődjön, és hát a film első 1 órája 5 csillagosra sikerült, kár h a végére minden ziccert bele akartak passzírozni és ez egy kicsit rontott az értékén...
Mindenesetre idei legjobb képregényfilm, eddig (bár nem tudom kinek lenne esélye ezt lepipálni)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.06.06. 11:39:44

@bate: jah, csak én hittem akkor, hogy olyan lesz, bocsi. :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.06.06. 17:18:33

nah, ezt is elolvastam, ez tényleg spoieleres, hisz gyakorlatilag a filmet meséled el. :D:D

Akkor a vélemény, miután megnéztem.

Shaw nem tetszett igazából, mert egy az egyben Mr. Sinister volt, és nem Shaw. Nem volt itt semmi Pokoltűz klub, hacsak Emma nem de őt meg gyorsan kikapcsolják. :S
Félre ne értsetek, jó volt, KB is jól játszott, de a képregény alapján Shaw egyszerűen nem ilyen. Sinister viszont igen.

Rozsi cameo nagyon jó volt. :D

A film igazából az X-Men origins: Magnetó film lett, és nem is baj.

Főleg a vége felé érezhető volt, hogy nagyon össze akarják fésülni az első x filmmel.

Mondjuk a Prof bénulása a másodikba is ráért volna.

Így hirtelen, majd még írok, ha eszembe jut valami.

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2011.06.06. 18:56:49

Koi! a héten belefér még egy vendégposzt ikszékről vagy már ne küldjek? : )
süti beállítások módosítása