Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Transformers 3 - A hold sötétsége (Transformers: Dark of the Moon)

2011.07.01. 21:06 BeniMan 44 komment

Az Autobotok és Álcák küzdelme immár harmadszor tér vissza a mozivászonra. A második rész gyatra kritikai fogadtatása után mindenki fogadkozott, hogy visszatérnek az első részben látottakhoz és méltóképpen fejezik be a Transformers trilógiát. Úgy tűnt ez sikerülhet is hiszen Bayek egy nagyon jó koncepcióval álltak elő a harmadik részre. A forgatókönyvíró Ehren Kruger az űrversenyt egy titkos összeesküvésként tárja elénk, aminek a célja az Autobotok eltűnt űrhajójának feltárása. Bay eredeti felvételeken megmutatja nekünk Kennedyt, Nixont de Buzz Aldrin és Neil Amstrong Holdra szállós jelenete is visszaköszön a vásznon. Nagyon jól kezdődik a film az első negyed óra engem a székembe szögezett. De aztán megjelent a vásznon Shia LaBeouf és itt kezdődtek a gondok. Egy Transformer filmtől mit várnánk? Robotokat, ahogy akcióznak, és egy viszonylag normális követhető sztorit. Ehelyett mit kapunk az első 15 perc után? Végig követhetjük Sam magánéleti válságát. Szegény frissen végzett diplomás Sam nem talál állást és frusztrálja, hogy vadiúj barátnője tartja el. Azért hogy ne fulladjon, teljes érdektelenségbe a film néha előkerül egy jelenet Optimusékról is. De a film első fele egyértelműen Samre koncentrál.

 

A bukottak bosszúja legnagyobb problémája a forgatókönyv (hiánya?) pocsék minősége volt. Itt kapunk egy remek alaptörténetet, amiből tényleg ki lehetne hozni egy jó filmet. Éppen ezért dühítő az amit kapunk.

Bay nem tanult a hibáiból. Eszméletlenül túlzsúfoltra sikerült a Transformers 3. Nem bír el ennyi robotot és szereplőt a film. Érthetetlen hogy miért kellett visszahozni Sam szüleit. Az ő jeleneteik nyugodtan a vágó szobában maradhattak volna, ahogy John Malkovich szereplése is a felesleges kategóriába tartozik. 10 percig láthatjuk a vásznon a színészlegendát egy olyan szinten debil szerepben hogy az már fájdalmas. A mélypont, amikor Űrdongó előtt fetreng a földön, mint valami idióta… Mellettük szinte mindenki visszatér, akiket az első két alkotásban megismertünk, de ennek a túlzsúfoltságnak hála, hogy például Josh Duhamel körülbelül ha negyed órát szerepel a filmben. Persze ez a kis idő is elég hogy kapjunk tőle egy hazafias beszédet bevetés előtt... Megan Fox miután lehitlerezte Bayt gyorsan kikerült a Transformers sorozatból, helyette megkapjuk Rosie Huntington-Whiteleyt aki kísértetiesen hasonlít a fiatal  Meryl Streepre. Sajnos itt ki is merült a hasonlóság. A színész szakmát még tanulnia kell a Victoria Secret modellnek. Feltűnik még a Másnaposokból megismert Ken Jeong aki a humort szállítaná de őszintén, a poénok nagy része nem éri el a célját.

 

Térjünk is át a robotokra. Nagy pozitívum hogy kihagyták a csaj robotot és az infantilis „néger” robotpárost. Már a második részben is kaptunk rá ígéretet, hogy jobban megismerjük a Transformers-eket, nagyobb hangsúlyt fognak fektetni személyiségükre. Aztán persze ebből nem lett semmi. Fájdalom de itt sem sikerült jobban bemutatni őket. Nagy részük csak úgy van, feltűnik, majd lelép. Megatront aki a képregényben a legfélelmetesebb leggonoszabb robot egyszerűen kiherélték. Mint ha ott sem lenne. Nagyrészt elüldögél egymagában, aztán amikor akcióba lendülne Optimus egy ütéssel kinyírja… Koimbra szavaival élve: "Megatronból gyakorlatilag csövest csináltak aki tetves és robotgoblinok között él." A nagy ellenfélnek beharangozott Sokkoló pedig pár percig van jelen.

Sajnos a magyar szinkron is hagy kívánni valót maga után. Főleg úgy hogy tudjuk, olyan színészek kölcsönzik a hangjukat a robotoknak, mint Leonard "Spock" Nimoy aki Őrszem Fővezérként szólal meg. (Sentinel Prime. Mennyivel jobban hangzik már angolul nem??) 

Hogy pozitívumot is említsek Patrick Dempsey kifejezetten jól hozza a pöffeszkedő milliárdost, aki elárulja a Földet az Álcáknak. Remélem lesz még alkalma rosszfiút játszani, mert itt nagyon élt a szerepben. A film készítői kapnak továbbá egy hatalmas piros pontot amiért Buzz Aldrint (aki nem tudná, Ő volt a második ember aki a Holdra lépett.) rávették egy rövid cameora. A film legjobb jelenete, amikor az öreg legenda kezet fog Optimus fővezérrel. 

 

Az utolsó egy órára Bay elszabadítja a poklot. Lerombolja egész Chicagot. Nem gondoltam, hogy egy filmet képes kinyírni az akció és a CGI de itt olyan szinten a végtelenségig van húzva a nagy csata (legalább 1 óra) hogy az már elviselhetetlen volt. Persze a 3D nagyon jól néz ki és és az akciójelenetek is látványosak a rengeteg lassítással de mégis, Bay úgy viselkedett, mint egy kisgyerek a 3D édességboltban. Fogta a robotokat a kezükbe adott pár csatabárdot  és egymásnak eresztette őket, aztán lesz ami lesz. Az lett a vége hogy olyan mintha agyatlan hűtőgépek vernék egymást. Kapkodjuk a fejünket és egy idő után elveszítjük a fonalat. A fizika törvényeit is újraértelmezte kedvenc rendezőnk. Hiszen hiába lövik percekig az egyik épületet és hiába tekergőzik át Sokkoló tucatszor a felhőkarcolón csak nem akar összeroskadni az a fránya épület. A mellettem ülő szőke csaj meg is jegyezte a pasijának hogy ha ilyen stabilak lettek volna a WTC tornyok 911 meg sem történt volna… Persze az ilyen apróságon még túl is lépnénk de a szomorú hogy néha azt hittem Steven Spielberg Világok harca remakejét látom amikor a robotok egy az egyben úgy gyilkolták a jónépet Chicagoban mint a tripodok Spielberg filmjében. Az is érdekes hogy a Föld a végóráit éli és senkinek még csak ötlet szinten sem jut eszébe, hogy megszórják atommal a kihalt várost meg a robotokat. Majd Sam elintézi gondolhatták…

Összességében azért ilyen bosszantó a végeredmény, mert Bay egy kifejezetten jó sztoriból képes volt egy túlzsúfolt akcióorgiát csinálni, ami nem nyújt semmi különlegeset. A kevesebb több lett volna. Ettől függetlenül, ha valakinek nincsenek nagy elvárásai a filmmel kapcsolatban és csak a robbanások a különleges effektek meg a féktelen rombolás érdekli az még akár jól is szórakozhat.  Az első nap Amerikában 42,3 millió dollárt hozott, ami jócskán elmarad a Transformers második részének 62 milliós forgalmától de még így is ez az idei év legjobban nyitó darabja. Ne legyen kétségünk szépen fog termelni a kasszáknál Optimusék újabb kalandja. Azonban 60%-nál többet nem érdemel ez a film.

 

imdb: 6.9

rottentomatoes: 36%

 

 

Címkék: scifi folytatás akció iromány transformers 60 % sequel transformers 3

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr533028146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dean6 2011.07.01. 21:19:39

Jó kritika.Egyet értek veled.Igazából szerintem nem lett jobb a 2.résznél.Csalódott vagyok,de őszíntén belátva ennyit lehetett kihozni a robotokból.Én untam néhol,de igazából azt,hogy már nem tudtak újat mutatni.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.07.01. 21:28:13

Bazi nagy, járművekké átalakulni képes robotok vívják háborújukat a Földön és mindezt Michael Bay rendezte. Ütős szórakozásnak, kikapcsolódának tűnt. De mégsem vagyok elégedett.
spoilerek lehetnek
Negatívumok
Megatronból egy csövest csináltak, aki Afrikában tengődik apró goblinrobotok társaságában és tetves. Röhej. Ráadásul a végén még Whiteley magyaráz neki, akkor szedi össze magát. Túl erőltetett volt már a visszahozása, az elsőben kicsinálták, leküldték az óceán mélyére, majd visszahozták, megint legyőzték.
A repülő robotnak kár volt megszólalnia, atyaág.
Az Ikrek ugyan nincsenek jelen, Bay megmondta, hogy 25.000 dolcsit ad annak, aki megleli őket. Nos ők valóban nem szerepelnek, de Wheelie kapott egy havert, így lényegében ők vették át az Ikrek feladatát, bár nem olyan humorral nyomulnak.
Bay azt mondta, hogy sokkal komorabb és sötétebb lesz, érezheti és láthatja mindenki. Hát nem éreztem egy pillanatig sem, hogy itt a vég.
Chicago befoglalását nem mutatták, egy jó kis rombolást mutathatott volna, de gondolom úgy érezte, hogy az utolsó egy órában úgyis lesz elég akció.
Sokkoló a képregényben nem csak mellékkarakter volt, igaz tápos egyszemű volt, de úgymond csak volt.
A trilógiában most volt a leggyengébb az a fejezet, amiben LaBeoufot követhettük.
Érdekes, hogy hiába fogynak az emberek, hiába lövik ki őket mégis mindig ott a megfelelő haderő. Lelebegnek a Földre, majd a vízből előbukkan még néhány kommandós, meg ott van Tyrese csapata és úgy tűnik, mintha lennének vagy negyvenen.
A "Hozzuk el bolygónkat ide" elég nagy marhaságnak hallatszik.
Malkovich...mit keresett itt?

Pozitívumok:
Dempsey jó gonosz volt, később is szivesen látnám hasonló szerepben.
Fox hiánya nem tűnt fel, Whiteley is jó látványelem volt, úgy viselkedett végig, mint egy Victora's Secret reklámfilmben lenne.
Nem volt unalmas, ez a legnagyobb erénye.
A legjobb 3D-s film, értem ezalatt, hogy részemről ez volt az a film, amiben a legjobbnak éreztem a plusz dimenziót.
A látvány, de hát ez alap.
Kimaradt az idióta humor.

Nekem az első rész nagyon bejött, rendben volt a humor, Fox és LaBeouf szála és az akció. Talán a nyár legjobb blockbustere volt.
A sokak által szidott második felvonással sem volt különösebb bajom, csak az idióta humor, ha jól emlékszem 70 %-ot adtam rá anno.
Ez viszont csak 60 % lehetne. Az utolsó egy óra zúzásról azt mondták, hogy lélegzetvételnyi szünet sem lesz, nagyon jó lesz, meglátjuk Szerintem totál átlagos volt Bayhez képest. Mintha a rendező megmutatott volna már mindent és nincs több kunszt a zsebében.
Az elsőben is bele lehetett volna kötni sok mindenbe (pl. 10 perc alatt volt a segítség a világ bármely pontján), de ott Bay remek munkát végzett, pörgött a film, élvezetes volt és nem jutott az ember eszébe, hogy ez meg az mekkora hülyeség:)

robbie90 2011.07.01. 22:11:53

Kössz a kritikát, teljesen egyet értek vele. Sajnos mire a elértünk a végén az akcióhoz, addigra én már untam az egészet, meg még aztán a végső harcot is tökre elhúzták, a végén pedig Optimus előugrott a semmiből és szétvert mindenkit...előtte meg valami dróton lógott vagy fél órát.

Shyllard 2011.07.01. 22:34:04

SPOILER lehet benne
-Többnyire egyetértek az előttem szólókkal, bár nekem a két kis robotnak a humora nagyon nem jött be, örültem is, amikor meghaltak a végén (bár kitudja, sztem ha lesz 4, lazán visszahozzák őket, végülis nem robbant fel a nagy űrhajó...)
-A logikai buktatókról meg tényleg nem érdemes vitázni, a remekre szabott 1ben is volt rengeteg, a 2ben már túl zavaróak voltak az akciók élvezhetetlensége és az unalmas film miatt, de itt már csak röhögni tudtam az egészen. Komolyan, szakadtam mikor az Álcák kilőtték az Autobotok űrhajóját, annyira amerikai műbalhé volt az egész :D Meg végülis a logikai hibák közül is csak egy banális jár folyamatosan a fejemben: Az egyben és a kettőben is mutatták, ahogy a Transfomerek becsapódnak a földbe és felveszik a járművek alakját. Node, akkor, hogy a FÉSZKES FENÉBE lett hirtelen szükségük, még a Holdra szálláshoz is űrhajóhoz (nem ismerem a képregényt túlságosan, szval lehet bennem van a hiba)
-Amúgy sztem szép kis akcióorgia volt, sokat tudtam röhögni a HIHETETLENÜL bugyuta sztorin, bár én lepődtem meg a legjobban, h megrökönyödtem Sentinel Prime átállásán. Kissé túl okos fordulat volt, nem igen vettem számításba, h lesz ilyen ebben a filmben :D
-Nomeg a 3D is fantasztikus volt, még a 3. sorból is, úgyhogy én teljesen elégedetten jöttem ki a moziból, szinte teljesen megkaptam azt, amit vártam. Talán még az elsőnél is jobban tetszett, bár ebben nem vagyok biztos, mert azt rég lestem meg.
Szval én magam csak ajánlani tudom mindenkinek, szép kis lezárása volt a triológiának, tényleg nem kell sokra számítani (én aztán tényleg alacsony elvárásokkal mentem neki a filmnek) és akkor kellemes 154 percet tölthet el az ember a moziban. Jahigen, az Iridescent-et nagyon jól beépítették a filmbe, szinte mintha a saját OST-ja lenne :P Csak azt csajnáltam, h az egész végig várt Paramore-Monster című számát csak a stáblista alatt tudták berakni :S Pedig már annyiszor elképzeltem, h milyen jelenetnél fog felcsendülni a muzsika (spec arra számítottam, h mikor Sam és szerelme újra egymásra talál a romos városban, katasztrofikus harc közepette, gyönyörű lassítások mellett egymásba gabajodnak és akkor hallom meg a számot... Kissé túlfantáziáltam a dolgot :D)

Shyllard 2011.07.01. 22:34:56

@Shyllard: Mégvalami, ez csak most jutott eszembe: Megatron banális elb*szása azért felidegesített rendesen, semmi lényeges szerepe nem volt a filmben, röhejes volt, ahogy lent csövelt a földön... Komolyan, anno a mesénél sztem volt, h rettegtem tőle, de itt porrá zúzták a karaktert, pláne, mikor Optimus fél másodperc alatt lezúzta... A film legundorítóbb jelenete volt az, bizony....

Buchek8 2011.07.01. 22:53:23

Spoileres lehet:

Nekem nagyon tetszett a story. Nem spoilerkedtem sokat előtte, ezért azt hittem Sokkoló lesz a nagy ellenfél, ehhez képest Sentinel átállt stb. Sokkoló egyébként nagyon durván jól nézett ki szerintem. Most a poénok is jobban ültek és kövezzetek meg, de az új csaj - képtelen vagyok megjegyezni a nevét - szebb és jobb színész lehet, mint Fox kisasszony volt. A látványért ültem be és a szórakozásért és azt maximálisan megkaptam, viszont szvsz a plusz dimenziónak semmi értelme nem volt. Szóval engem megvettek, ez van.

a8zoli 2011.07.02. 07:45:59

TF3 az amerikai nemzeti robogárda.... annyira sok benne a hazafias zene aláfeszés hogy azon gondolkodtam a film alatt hogy kaphatnék zöldkártyát hozzájuk. a Rósie csajt meg állandóan mutogatni kell a film egy harmadáig szűk cuccokban utánna meg a kimenős ruhájában ráveszi Hobotront hogy mégse legyé lúzer... sebaj a félkarű szétvert Opti leveri őt is meg az árűló túzoltókocsit is :D amit én vártam a wreckers nascar részek egy csomo kimaradt , elvileg a daytona 500-on értesítik őket és ugy száguldanak be a csatába... sebaj szokás szerint majd a fémdobozos kiadáson kimaradt jelenetekben benne lesz. és a sok interjúban meg kiderül hogy miért is lett megin szar ez is. nekem 10 ből 5p. sorry :(

Attila1234 2011.07.02. 10:26:12

Az első Transfomers film nagyon tetszett. Szórakoztató volt, vicces és látványos. A második viszont olyan szinten vágott haza, hogy szinte teljesen elvette a kedvemet attól, hogy beüljek a harmadik részre. Sokat gondolkodtam azon, hogy elmenjek-e megnézni a harmadik részt, de nem teszem. Eddig minden egyes írásban lehúzták a filmet, és nekem nincs időm arra, hogy két és fél óráig szenvedjek a moziban. Azt mondják, hogy az utolsó egy óra látványos, de nagyon fárasztó is, az első, nagyobbik fele meg nonszensz. Kell ez nekem? Nem hiszem.

Blake007 2011.07.02. 10:59:38

Ritka szar egy film.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.07.02. 11:08:30

azok után amiket írtok, lehet meg se nézem...

Dean6 2011.07.02. 11:19:39

Azért szar nem volt,de egy agyatlan akcióorgia az inkább.Szerintem azért megér egy jegyet,bár úgy gondoltam amikor kijöttem, otthon, egyedül, nagy tv-n is bőven elég lett volna.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.07.02. 12:58:48

Meg tudom érteni, hogy Bay nem akart több Transformers filmet, ő is látja, hogy nem tud már mit kezdeni a robotokkal.
Egyébként azt mondták, hogy mindig látszik, hogy éppen ki harap fűbe. Optimus a végén azért secperc alatt lerendez 5-6 álcát és azt se tudjuk, hogy kiket. Nem mintha számítana, mert úgyse tudtuk a nevüket. :)

És egyébként mi vana földi haderővel? SImán hagyták, hogy lezúzzák Chicagot? Pedig korábban és itt is láttuk, hogy néhány ember képes elbánni egy álcával.
Mellesleg mi lett a maradék 200 ellenséggel?:) Az Autobotok voltak vagy egy tucatnyian és azért ha összefognak biztos tudnának mit kezdeni magukkal.

És az űrhajó? Minek nekik űrhajó?:) Nem volt ez annyira átgondolva.

BeniMan 2011.07.02. 14:15:01

Kicsit úgy voltam ezzel a filmmel mint a Tron Legacy-val. Fantasztikus képi világ, elképesztő trükkök és remek akciók. Ha csak ezt nézem minden nagyszerű. Viszont a történet, a hülye forgatókönyv az agyatlan kidolgozatlan karakterek, az elcsépelt frázisok és a hülye poénok azt eredményezték hogy egy erősen közepes filmet kaptunk.
Tényleg nagy kár mert az első film fantasztikus volt. Az a jelenet amikor Optimusék megérkeznek a földre és megszólal a Linkin Park zenéje az falami félelmetes volt. Bele borzongtam.
A folytatások viszont bántóan szarra sikeredtek... Kicsit olyan érzésem volt mintha Bay leforgatott volna egy csomó akciójelenetet és utána ezekből valahogy próbálna egy filmet összehozni.
A vicc az hogy az elején elmondott képi világ miatt még így is érdemes volt megnézni!

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.07.02. 14:37:09

@BeniMan: A Tront a látvány és a zene tette kellemes szórakozásá. Itt azonban túl sok kérdés merül fel és nem kapunk rá választ. Az elsőnek se volt valami hú de jó sztorija, de azt legalább jól hozták össze.
Remélem Bay helyett jön a negyedik részre valami korrekt rendező. Ha a stúdió nagy erőltetné a negyediket, akkor 2013-ra megkapjuk, de szvsz 2014-re biztos jön a TF4

Regggie 2011.07.02. 14:50:44

Részemről nagyon megbántam, hogy kiadtam érte a jegy árát. Totál értékelhetetlen, életemben nem láttam ilyen szar filmet moziban. A legdühítőbb az egészben a sok hazug nyilatkozat volt, hogy most majd komolyabbra veszik, tanultak a hibákból, stb..aztán ugyan azt a szart tolják az emberek arcába, de még az előző részeket is alaposan alulmúlva. Megérdemelnék, hogy pénzügyi bukta legyen! Jöhet a reboot, remélem senkinek nem lesz köze az esetleges folytatásokhoz a mostani bandából!

szilard78 2011.07.02. 16:36:50

Mennyi elégedetlen ember!Nektek semmi sem jo?Rendezze a következő filmet az Uwe Boll!Bele vagytok buzulva a TDK-ba meg a rendezőjébe!Mit vártatok ettől a filmtől?Drámát?Ez egy akciófilm ami a látványra épült semmi több!Zabáld a popcornt és közben hüledezz de mást ne várjatok egy ilyen filmtől!Azért kiváncsi leszek ha a TDK 3 szar lesz akkor mit mondtok!Ja tudom az akkor is jó!Az eredetet nem birtam megnézni egyszerüen egy szar film simán bealudtam rajta!Pedig aztán itt áradoztak róla!Azért kiváncsi lennék ha megjelenik majd a TF3 hányan huzzák le torrentről azok akik itt fikázták!!

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.07.02. 16:41:58

@szilard78: Nem lehet rámfogni, hogy nem szeretem a látványfilmeket. Roland Emmerch filmjeit kedvelem, Michael Bay-jel sincs semmi bajom, sőt tetszett a Battle Los Angeles, a Fast Five, az X-Men, a Thor, sorolhatnám. Engedtessék már meg, hogy ezt leszóljam, sőt, miért ne szólhatnám le?
Az első részt megvettem DVD-n (990-ért de megvettem:)), a másodikat is meg fogom ennyiért, de ezt nem.
Egyszerűen nem hüledeztem, nem kapott el a pörgés.

szilard78 2011.07.02. 16:51:13

@koimbra: ok ez egy szimpla válasz volt tőled oké.De aki csak fikázza még akkor is ha jo.Én nem védem egyáltalán.De mi a különbség pl az első rész meg ez között?Mert itt mindenki mondja hogy mert az első az mekkora jó film ez meg szar!Bakker ugyanaz ugyanazok a szereplők majdnem, ugyanazok a robotok csak több egyanaz az effektcég rendező forgatókönyv iró vágó!Akkor mennyivel jobb az első?Régóta olvasom ezt a weblapot és elmonhatom hogy a kedvenc oldalam de itt még jó kommentet nem nagyon olvastam blockbuster filmről!a 2012-őt is fikázták!De mégis mit várnak ezektől a filmektől?Valóságtartalmat?Aki olyat akar az nézze a Zongoristát meg a Schindler Listáját stb...

Shyllard 2011.07.02. 17:20:26

@szilard78: Hadd legyen meg már mindenkinek a véleménye, főleg ennél a topiknál, mert a legtöbben kifejtették, h mi nem tetszett nekik a filmben. Aki meg nem ,az meg minek fejtse ki, mikor más már megtette? Sztem (akinek tetszett a film) az a legnagyobb baja a Tf3-nak, h míg sok bugyuta filmnél van valamiféle eszköz, ami eltereli a szar sztoriról a figyelmet, itt ez nem igen van meg sajna. Én is többször elgondolkodtam a film alatt, h ezt mégis hogy képzelték, de ahogy anno az általad is említett 2012-nél is, itt is sikerült efölött a rosszalláson felülkerekednem, itt is sikerrel jártam és már csak röhögni tudtam a banális ostobaságokon :D És nemhinném, hogy az a legjobb eszköz a film védésére, hogy elkülditek a p*csába azt, akinek nem jött be, hogy ő mégis minek néz ilyen filmet, csak drámákat kéne néznie, mert nem egyezik a véleményetek... (furcsamód a neten a legtöbben csak így tudják megvédeni a Tf-et, főleg azok nem képesek észérveket felhozni, akik pozitív véleménnyel vannak az alkotásról... elgondolkodtató...)
A TDK-t meg nem tudom minek keverted bele ebbe, talán mert nem tetszett? Nah akkor húzzál a p*csába, mégis mit vársz egy ilyen filmtől? Valóságtartalmat? Aki olyat akar az nézze a Zongoristát meg a Schindler Listáját stb... ;) :D

szilard78 2011.07.02. 17:32:41

@Shyllard: én egy szóval nem fikáztam a tdk-t.olvass vissza.Csak amióta azt elkészítették mindenkinek az az etalon.Nekem is tetszik de nem az etalon.Tudom mindenkinek más de ez a Nolan majmolás meghogy minden filmet ahhoz kell hasonlítani ugyanmár.Én senkit nem küldtem a P*csába ahogy te engemet.És nem is foglak!Hiába hozok fel pozitív véleményeket az szerintetek nem az!Mi a baj a szinészekkel?na jó nem a nőkröl beszélek nekik csak statisztaszerep jutott!Mi a baj a sztorikkal?Nem értelek benneteket!Ujra mondom mi a túrót vártatok egy kocsibolrobotleszeklezuzomavárosokat filmtől???

Shyllard 2011.07.02. 17:51:29

@szilard78: Nem szó szerint, de lényegében elküldted a p*csába azokat, akiknek tetszik... Én meg csak viccnek szántam, csak érzékeltetni akartam, h milyen az, amikor valaki azt mondja, h mert neked nem tetszik ez a film, ezért ne is nézzél ilyen típusú filmeket. De példának felhozok pár blockbustert, amiknek a hatására sztem az emberek joggal várhatnak logikusan felépített sztorit, remek színészi játékot a látványorgia mellett:
-Inception, The Dark Knight (főleg utóbbit imádom, de lássuk be, főleg azzal nyerte el a kritikusok tetszését Nolan ezekkel a filmekkel, hogy úgy csinálta meg, h okosnak érezzék a megnézésük után magukat az emberek)
-LOTR triológia: Kissé sablonos sztori, de mégis tele van lélekkel az egész, amit a remekül felépített világ és a hatalmas látványorgia csak überelni tud.
-Keresztapa triológia: Fantasztikus maffia-sorozat, rengeteg akcióval és szintén remekül felépített világgal, aminek minden szála logikusan kapcsolódik egymáshoz.
-Mátrix: Látványorgia filozofikus mondanivalóval és egyedi látványvilággal megfejelve.
-T1-3: Tökmindegy mi van a filmben, örülünk, h láthatjuk zúzni Schwarcit :D (nomeg az 1-2 sztorija ott is van a szeren)
És még sorolhatnám, csak azt próbálom elmagyarázni, h a Tf3-ból hiányzik a remek sztori, színészi játék, logikusan felépített világ, ami egyes alkotások olyan naggyá tud tenni. Egyszerűen túl kiszámítható, egyes színészek sokaknak idegesítőek lehetnek, a rengeteg logikai buktató mellett pedig nehéz el menni szó nélkül...

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.07.02. 17:55:55

@szilard78: Szerintem a hangulat a lényeg, illetve. Nem éreztem magam úgy, mint az első kettő esetében. Még az atmoszféra sem volt perfekt.
Mint írtam az első kettőben még azt is elfogadható módon oldották meg, ahogy LaBeouf meg Fox kisasszony császkál, itt azonban már inkább erőlködés volt.
Az első kettőben láttuk, hogy a robotok zúznak, akcióznak, szerintem itt még ez is gyengébb volt.
Szóval hiába egy látványos nagybazirobotokharcolnakegymással, akkor is meg lehet úgy csinálni, hogy ne élvezze az ember.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.07.02. 18:00:10

@Shyllard:" h a Tf3-ból hiányzik a remek sztori, színészi játék, logikusan felépített világ, ami egyes alkotások olyan naggyá tud tenni."
Stimmel. De ettől még egyes filmek lehetnek szórakoztatóak.
Pl: Tökéletes katona. Talán ott is lehetne logikai buktatókat találni, ha az ember nem élvezné a filmet, de teljesen jó, Van Damme és Lundgren faarcával együtt. Bad Boys: Smith és Lawrence keményen nézett ki a fejéből és üldözték a bűnt, sztori sem volt valami hatalmas, de mégis irgalmatlan jó szórakozás.
Vagy említhetném a Bud Spencer-Terence Hill filmeket - ezek a bunyók és a kiváló poénok miatt voltak igazán remekek.

D8Nite 2011.07.02. 18:29:20

@Shyllard:
OFF: A kétfajta mesénél is volt rengeteg buktató, de legalább voltak megafightok. A Transformers Energonban ott volt az autobotok bolygóján lévő ősrobotok (Végső Omega), akik szinesítették a környezetet, plusz ott megvolt a képregényben jelenlévő dráma, ahol kellett. A Transformers Cybertronban a szülőkhöz hasonlóan ott a gyerekek voltak idegesítők, csak ott lassú volt a story.
Akármelyik sorozatból ha a tölteléket kiszedi az ember, illetve felezi a színesítő karakterek számát, akkor kijön 3x2 órányi időtartam. A három transformers-film ennél több időt is kitölt, és ha közvetlenül a képregényből építik fel, szerintem legalább egy Gyűrűk Urához hasonlóan végigvitt trilógiát kaphattunk volna (helyszínek, karakterek, üldözés, titkok, boss-fight, stb)...

BeniMan 2011.07.02. 18:31:37

@szilard78: Nem írom le még egyszer a véleményemet. A sztorival a színészekkel a gondomat már leírtam a kritikában. Olvasd el még egyszer.
Semmi bajunk az akció filmmel ami a látványra épül. Itt van a Halálos Iramban 5 ami egy igazi blockbuster film volt és dícsérve volt itt a honlapon is.
A Feláldozhatók egy agyatlan akciófilm volt de olyan szinten tetszett hogy majdnem elsírtam magam a gyönyörtől! :D
Szubjektív dolog hogy kinek mi tetszik ezt azért ismerjük el. De azért halkan megjegyzem nem hiába ez a legrosszabbul nyitó darab a trilógiában. És ha megnézed az imdbn-n vagy a rottentomatoson a nézők! (nem a kritikusok) nem igazán értékelték túl a filmet. 6.9 az imdb-n.
Nézd ha ennyire tetszett a film és ennyire nem értesz egyet a kritikával és a kommentekkel akkor írj egy kritikát amiben leírod miért is volt ilyen jó a TF3. Biztos vagyok benne ha megírod koimbra kiteszi.

szilard78 2011.07.02. 18:38:34

@BeniMan: az imdb meg rottenre nem hivatkoznék.megnézte a filmet mondjuk 2millio és 50 ezer akinek nem tetszett lehuzta!:-D
na de nem vitázok tovább!Lehet irok egy pozitiv kritikát majd hátha kiteszik!:-D
ja amugy több éve itt vagyok ám csak nem szoktam irni :-)

tomphika 2011.07.02. 23:43:44

Látvány megvan, az akciók is, de mégsem szegez a székbe, többször fullad unalomba és rengeteg baromság, ami miatt a végére nem maradt az arcomon bőr. Legfájóbb pont: Megatron. Tényleg egy koldus köcsögöt kellett belőle csinálni?
Az első rész után meg milyen lelkesen magyarázták, hogy miért nem kell nekik űrhajó. Most nem kell...és hirtelen milyen sok Álca lett, Autorobiból meg kevés, csak hogy érezzük, hogy ez komor meg sötét lesz.

countrypecos 2011.07.03. 08:57:47

Nekem tetszett, bár nem mondom hogy nem tudtam volna máshogy elképzelni. De jó volt, na! :)
Viszont a vetítés... IMAX-ban néztem, és nem tudom, hogy mekkora file-ban kapták meg a filmet, de szerintem a hosszúsága miatt a minőség rovására ment. Sokszor lehet látni, hogy butított a képe. De mondom, ez a mozi hibája, nem a filmmé.
De ezt 2D-ben is élveztem volna, annyira azért nekem nem jött át a 3D. Viszont alig lehet már 2D-ben látni valamit, mindenhová ezt a vackot teszik. Pl. tudják ezek mennyire zavaró egy szemüvegesnek, még egy szemüveget felvenni?

asz0089 2011.07.03. 11:39:57

Elolvastam, amit irkáltatok.
Ilyenkor senkiben nem vetül fel, hogy pl. jó irányba megy-e a mozi? Meg miért ez kell az embereknek?
Miközben egy Viharsziget premier napján alig voltunk a moziban, a kifelé jövők meg értetlenkedtek, hogy ez mi volt.
A mozi nem arról szólna, hogy az élvezkedés mellett kicsit gondolkodjunk is? Nem akarok senkit bántani, csak ezek a kérdések úgy előbuknak belőlem. Miközben a művészfilmek és -mozik haldoklanak. A komoly mondanivalóval rendelkező filmek igazából Gyűrűk ura és Star Warson kívül nagy bevételt nem érnek el. Még ugye tavaly az Inception.
És bennem ezek a kérdések mindig az ilyen 3D-s, nagyon várt szuperfilmek esetében jönnek főleg elő. Pontosabban, ilyenkor lehet megfogalmazni őket igazán.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.07.03. 13:04:27

@asz0089: Szerintem ez régen sem volt másképp, a művészfilmek kevés pénzt hoztak, míg a közönségfilmek jól tejeltek.
Engem speciel hidegen hagynak a művészfilmek, abszolút nem érdekelnek. A drámákat megnézem, számomra a tavalyi év legjobbja a Cell 211 spanyol film volt (nézd meg ha még nem láttad), de egy Transformers film nem a mondanivalóról szól, a Thor vagy az X-Men képregényekből készül, attól sem kell várni ilyesmit.
Akár jó irányba megy a mozi, akár nem a művészfilmek közül csak egy-kettő lesz, ami kiemelkedik nézettség terén.
A Viharsziget, az Eredet vagy éppen a Tökéletes trükk a szórakoztatás mellett a gondolkodtatást is előnyben részesítette, ez így van. De ugyanakkor ha megnézed pl a 80-as éveket ott is ugyanez volt a felállás. A Delta Kommandó és az Amerikai nindzsa mellett teljesen elfért a Holt költők társasága és az E.T..
Akkor is kielégítettek az igényeket és most is.
Egy tinit nem fog érdekelni művészfilm, ezt a stúdiók is tudják, ezért építik rájuk a nyarat (meg mondjuk az egész évet). De e mellett szerintem Te sem panaszkodhatsz, hiszen vannak drámák, vannak művészfilmek. Minden héten mutatnak be újat és újat, lehet mire beülni.

asz0089 2011.07.03. 14:46:25

@koimbra:
Azért egyre rosszabb a helyzet.
Egy az A torinói ló c. alkotást egy művészmoziban lehet megnézni. Amelyet nemzetközi fesztiválon díjaznak. A magyar embernek meg Tarr Béla annyit mond, mint nekem egy dzsungelban élő ritka bogárfaj neve.
Ez szégyen. Aki meg megnézte a filmet, az kb. nem értette az egészet. És írja port-on a baromságait.
Szerintem az X-Men egyáltalán nem sorolható egy kategóriába egy TF-el.
Csak éppen az ET majd 800 millát, a Holt költők meg több, mint 200at hozott. Egy Viharsziget most hozott 300at. Vagy mondjuk említeném a Nem Vénnek Való Vidéket, ami szerintem több, mint monumentális alkotás. Nem szerepelt jól a pénztáraknál.
Az általad említettek meg totál komolytalanak a pénztáraknál. Ma meg ez már nincs így. Tudom, látványmozi. A mozi ezt adja, a látványt. Ettől én még elkeseredett vagyok. Főleg, hogy mára nagyon kevés embertől lehet várni bármit. Coen tesók, Scorsese, Eastwood, Nolan, Fincher, Tarantino meg persze akadnak még, de ami még valami bevételt is hozhat, az ezeknek a rendezőknek a filmje. Meg kell nézni a boxoffice top 100-at és fogni a fejed.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.07.03. 14:56:27

@asz0089: A művészfilmeseket nem érdekli a bevétel. Állítom, hogy Tarr Béla magasról tojik rá, hogy hányan nézik meg alkotásaikat. Sőt szerintem ő és kollégiái inkább maguknak és a kis fesztiválközönségnek forgatják alkotásaikat.
De nem is kell őt idekeverni. Michael Bay eltűnne a süllyesztőben, ha összehozna néhány buktát. Ki adna neki pénzt senki? Eastwood csinálhat akármit, ő akkor is megkapja a maga 50-60 millióját a filmekhez és őt sem érdekli, hogy nem ülnek be rá tömegével. Scorsese vagy a Coen tesók is simán elvannak úgy, hogy nincsenek benne a legjobb top 10-ben.
De ezt mondjuk nem itt kéne megbeszélni, hanem esetleg kéne egy külön poszt számára, ahol hátha akad egy-két vitapartner is:)

asz0089 2011.07.03. 15:16:23

@koimbra:
Nem feltétlen értek egyet ezzel sem. De szívesen írok egy szösszenetet erről. És e-mailben elküldöm, aztán meglátjuk.
A művészfilmeseket lehet nem a bevétel érdekli, de az már igen, hogy jó lenne, ha még tudnának filmet csinálni.
Amíg a Maszk fia 84 millió dollárt kap, addig baj van. És amíg nálunk az Álom.net-et ismerik, még nagyobb.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.07.03. 17:20:54

nah, én is megnéztem ezt a 3ik részt.
A másodiknál jobb, de még így is gyenge.
ezt a si lebúfot már el kéne felejteni, de örökre...

min1az 2011.07.03. 22:24:29

csalódás azt hittem Bay oda teszi magát a 3ik részre hát benéztem:o

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2011.07.04. 15:15:14

muhahaha, ez a film a silányodó nyugati kultúra jelképe lehetne

ajánlom az Enthiran c. indiai filmet, amely minden szempontból kiváló munka!

Droid 2011.07.06. 06:08:36

Ahogy a nép egyszerű gyermeke mondaná: baszott nagy ratyiság.

pvissza 2011.07.07. 10:41:34

lehet már nem nagyon téved ide senki, de én tegnap néztem meg :)
csak azért hisztizek, és húzom le én is mert nagyon sajnálom, hogy ez lett az első rész után egy jobbat érdemelt képregénynél...
de egy mozifilmnek elment, sok akcióval, egész egyszerűen nem szabad többet várni tőle, és kész...
sokszor nem szoktam egyetérteni a lehúzó beírásokkal, de most igen. csak mert nem értem a túlzó elvárásokat, amit egy filmhez társítanak előre...
értem is, meg nem is ezt a Bay gyereket.
egyrészt ok, legyen biztos kasszasiker, másrészt azért ott van mögötte egy sikeres képregény, rengeteg ötlettel sztorival, stb. a fészkes fenének kell mindent a saját szája íze szerint átalakítani, lebutítani, elbaszni?! amennyire le lett húzva a második, hát nekem még az is jobban bejött, akció ide vagy oda...
- a srác nagyon idegesítő volt nekem ezzel a sok mimikájával, ordibálásával, kiakadásával...(de sztem a szerepet így szabták rá)
- a csaj sztem tök mindegy, ugyanolyan jó volt mint a másik... mondjuk kíváncsi lennék hogy ezzel hogy is jött össze :)
- egy idő után tényleg már csak a nagy csatát vártam,
- Malkovich szerepe nagyon gáz volt, bár amikor megjelent nem gondoltam volna...
- a srácnak meg a gyereknek tényleg akkor is ott kell lenni ha semmi értelme
- a csata: hát, ahogy indul hirtelen mega-hajók a semmiből, lerombolás, azért az autobotok nem hiszem hogy fölöslegesen feláldoznának ennyi embert...; össze vissza tűntek el az autobotok és jelentek meg hirtelen, mint ahogy a kommandósok a vízből :); az irányító központnak nem sok értelmét láttam, az elején dominált a csaj, hogy a végén csak nézzen ki a fejéből; amikor kiugrottak a kommandósok, nem is láttam melyik repülővel mi van, melyikből ugrottak, melyikből nem... az a nagy kukac(?);sokkoló is elég kemény szereplő a képregényben;az egyszer mega kemény, aztán letépett karral is szarrá alázó optimus, aki nem bír a kábelekkel :);
- megatron csöves ruháját én se értettem :) mondom ez hol-miért? és hogy a csaj fogja őt bepánikoltatni, uhh:)
- a poénok/vicces/idétlen robotok kellenek, a képregény része, sztem legyenek csak benne, nekem pl. tetszik
- 3Dnek én semmi értelmét nem láttam :( néha talán amikor távoli kép volt, és űrhajók mentek ide-oda...

COLT 2011.07.07. 10:47:05

@pvissza: Nem láttam, de megakarom nézni, mondjuk engem csak a végén a harc édekel. A kéregényt midnig is szarnak találtam...

pvissza 2011.07.07. 10:48:46

ja, és bnőmnek viszont nagyon tetszett, szal ilyen ez :)

pvissza 2011.07.07. 10:50:49

@COLT: hát az nem olyan rossz, de sztem nem is annyira erős, és nagyon sokáig kell várni rá :)

nőcsábász 2011.07.11. 02:43:45

Végül is kinek mi....nekem pl olyan szinten bejött, hogy másodjára is elmentem a moziba megnézni. Ugyan olyan jó lett mint az előző két rész, persze minden filmben lehet hibát találni, de itt a hibákat (amiből szerintem kevés van) ezernyi más dolog kárpótolja, mint például a lélegzet elállító akció jelenetek, a látvány és szerintem az egész film egy nagyon jó kerettörténetre épül, fantáziadús. Én a legjobban azt sajnálom benne hogy Acélfej meghal, és hogy a Sam barátnőjét már nem Megan Fox játsza....Na nem azért mintha a mostani nem lenne szép, csak valahogy nekem ő volt a megszokott, hozzátartozott az egész filmhez számomra.

supracoger · http://supracoger.blog.hu/ 2011.07.17. 16:16:40

én eddig az összes transformers-től úgy jöttem ki hogy túúúúúúúúúúúl hosszú, és még így is kapokodós.. nem jó

nikodémus 2011.09.11. 06:55:20

Ez a széria - a harmadik résszel együtt - szégyen a filmgyártásra nézve (nem a filmművészetre nézve! - azzal nem is lehet egy ligában emlegetni).
süti beállítások módosítása