Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Harry tarol - közel 100 millió dolláros nyitónap Észak-Amerikában

2011.07.16. 17:43 koimbra 3 komment

Az idei év az amerikai mozikban nem hozott túlságosan nagy kiemelkedő nyitó bevételeket, még a Karib-tenger kalózai 4 is csalódást keltő 90 milliós hétvégét tudhatott maga mögött, ami jócskán alulmúlta a az előző két rész nyitányát. A Transformers harmadik felvonása tartotta eddig az idei csúcsot 97,8 millióval, ez pedig egy tízessel kevesebb, mint A bukottak bosszúja által elért három napos eredmény. De most megérkezett Harry Potter és mindenkit lesöpört a színről, a franchise utolsó (?) darabja pénteken 92,1 millió dolláros bevétellel kezdte meg pályafutását, ezzel pedig lazán kenterbe verte az Alkonyat: Újhold 72,7 millió dolláros rekordját. A jóslatok szerint a Halál ereklyéi 2. része varázslatos 180 millió dollárral zárhatja a víkendet. A legjobb nyitóhétvége A sötét lovaghoz volt köthető, Batman 158,4 millió dollárt kasszírozott 2008-ban. Sebaj, jövőre visszavághat Gotham védelmezője.

Címkék: harry potter miújság könyvből film sequel harry potter 8

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr253072706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A nép fia 2011.07.16. 19:41:36

Hjaj. Mit is mondhatnék? Egy lány ismerősöm (na jó, több is) mondta, hogy végig sírt rajta.... Drága gyermekeim! MIT SIRATTATOK?! Az első 40 perc rém unalmas. Az iskola ostroma ugyan látványos (na jó, TÉNYLEG KLASSZ!), de esküszöm, az Álomháború 15 perces sárkányos jelenete simán hozza ezt a szintet. Már arra sem emlékeztem, hogy mi volt a 7/1-ben, az is olyan rém unalmas volt... Végig azon gondolkoztam, hogy mi a fene az a hórux vagy hokrux, vagy mi a túró, és hogy mitől kínlódnak annyira? Hiába láttam eddig az összes részt, egyszerűen semmi nem maradt meg belőlük. Pont az jutott eszembe, hogy a Több, mint testőrt napra pontosan 4 éve láttam, és jobban emlékszem rá, mint a 4 hónapja nézett HP 7/1-re...

Szóval, örömmel konstatálom, hogy véget ért ez a sorozat. A készítők és az írónő, meg persze a szereplők és a managerek jól jártak vele. A rajongók minden résznél panaszkodtak, hogy nem az van, ami a könyvben... hát persze, hogy nem! Lehet, ha egyszer nagyon elborul az agyam, akkor elolvasom a könyveket, habár ez a fajta irodalom nem épp az én műfajom.

Egy biztos: stúdiónak lesz mit a tejbe aprítani. És ez még csak a mozis bevétel! Majd a DVD-k, Blu-Ray-ek, és az egész franchise: figurák, táskák, pólók, bögrék... Szerintem Rowling-nak idén hamarabb jön a karácsony! :-D

Atkakukac1989 2011.07.17. 16:06:16

Egy szövegkörnyezetbe emlegetni a Pottert és a Több mint testőrt. Bátor dolog, vagy épp botor. Tettei teszik naggyá a tudós barátot.

Andrews 2011.07.17. 21:00:35

475 milliót hozott össz. a Potter film nem semmi 4 nap alatt jó rekord kezdés lett.

A film nekem tetszett 90-95% a sorozat egyik legjobbja karöltve a 3. 6.-7/1. résszel.
süti beállítások módosítása