Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Az X-Men előzmény változtatásai az eddig X filmekhez képest

2011.09.07. 17:51 koimbra 15 komment

Már sokan sok helyen tárgyalták, hogy az X-Men: Az elsők kissé figyelmen kívül hagyja az eddigi X-Men filmek történéseit, itt-ott kilóg a lóláb. Az alábbi videóban szintén azt mutatják be, hogy mi változott az előzményfilmben az eddigiekhez képest. Angolul tudók előnyben.

Címkék: x men

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr813209452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyllard 2011.09.07. 18:12:17

Hát igen, ezek és a pár baki miatt (Villa Gessell) nem lett igazán tökéletes a film. Nomeg a vér hiánya sem dobott rajta, elég röhejes volt pl amikor a kocsmában Magneto a késsel hadonászott és egy csöpp vér sem volt látható a jelenetben... Pedig a színészek egyszerűen egytől-egyig nagyon odatették magukat, sztem kb mint az Inception-ban, itt is mindenki szépen játszott, de senki sem akarta a másikat lejátszani a színről. Jó kis csapat volt. Meg a rendezés sem volt rossz. Pedig itt a fenti videóban említett hibákat simán kilehetett volna küszöbölni, ha még ülnek kicsit a forgatókönyvön....

Goddamn90s 2011.09.07. 18:40:09

nah most arra a kerdesre, hogy Mystique miert nem puszipajtas X-Proffal, azt meg magyaraztak a film vegen nem? mar hogy kitorolte Magneto, meg a tobbiek emlekeit, legalabb is, a film vegen, nekem ez szurodik le, mikor Magneto kiszabaditja Frost kisasszonyt a borotonbol! ezek alapjan, akkor eleg sok kerdes megvalaszolhato, pl Cerebro, stb. A masik hogy a Wolverinbe setalt...nos sztem akkor ott sem volt a Professzor, hanem kivetitette a gyerekeknek magat! legalabb is szerintem!

walter sobchak 2011.09.07. 18:45:49

@Shyllard: Ezek a hibák engem is zavartak, de ha jobban megnézed, alapjaiban kellett volna megváltoztatni a forgatókönyvet, pl nem játszódhatott volna a cselekmény a kubai rakétaválság idején, Xavier nem haverkodhatott volna Mystique-kel (aki asszem az X1-ben egyenesen megmérgezi a professzort), meg a film egyik csúcspontja - amikor gerincen lövik - is ki kellett volna, hogy maradjon. Sajnos az előző filmekben lépten-nyomon járóképesen ábrázolták a flashback-ekben, gondolom hatáskeltés céljából, így nem nagyon lehetett mit tenni. Mondjuk voltak olyan hibák, amiket tényleg ki lehetett volna küszöbölni.

A nép fia 2011.09.07. 18:48:21

@Goddamn90s: Ez már csak konspiráció, amiket te írsz. :-) Ennyire azért nem komplikált a történet.

Igen, lehet, hogy kilóg a lóláb pár helyen, de önmagában teljesen emészthető film, nekem igazán tetszett. És ha kicsit elüt a többitől? Miért, mi az X-MEN-trilógia? Szentírás? Hagyjuk már! Ez egy jó film, tetszik a koncepció is, és simán megérné trilógiává bővíteni.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.09.07. 19:17:40

ezeket a hibákat már mi is leírtuk, a vid semmi újat nem mondott...

gisss 2011.09.07. 19:27:13

@A nép fia: Egyetértek.
A Wolverineban nagyon próbáltak egy rakat karaktert behozni a többi X-ből, és a végén nagyon igyekeztek mindent megmagyarázni, amnézia stb. Mintha az össze erőfeszítésük, amit lehetett volna egy jobb film elkészítésére fordítani, a kontinuitásra pazarolták. Hát a First Classnál ilyen probléma nem volt az fix :D És ez cseppet sem zavar :)

Shyllard 2011.09.07. 19:43:26

@A nép fia: Sztem senki sem mondja, h rossz film, a videó elején is ott virít a great felirat.

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2011.09.07. 21:23:55

ajj már ez a folytonos picsogás a hibák iránt : ) mert ezek nem hibák. a filmek nem konkrét adaptációk hanem a franchise vásznon való manifesztálódása. minden filmet a saját univerzumában kell kezelni, ha nagyon nem akarjuk, fogjuk fel egy alter világnak az egészet, vagy egy "What If" sztorinak.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.09.07. 21:34:29

@dzsoni szánsájn: meg aztán a képregényekben is van hiba nem is kevés...

Reg5 2011.09.07. 23:06:33

Elég régen láttam az első 3 filmet, szóval nekem nem bökte a csőrömet az a néhány hiba. Ettől eltekintve viszont számomra ez idei év legjobb képregény filmje.

Jerryco 2011.09.08. 16:48:08

Az új X-men filmben kiderül majd, hogyan tud sokáig járni Xavier a lövés után és egy füst alatt árnyaltabb lesz a karaktere is, mert kiderül, hogy ő sem egy Grál-lovag.
Belép egy fiatal mutáns, Balm - aki gyógyító képességgel rendelkezik, melyet képes átvinni akár halálos betegekre is.
Xavier használja a fiatalember képességeit, de amikor Balm hozzáállása változik a mutáns ügyhöz, összekülönböznek és Xavier rávetemedik, hogy elmetrükk segítségével kényszerítse a srácot további együttműködésre.
Az alakuló mutáns csapat egyik halálos beteg nőtagja beleszeret Balm-ba és együtt Magneto védelme alá szöknek, Xavier pedig már-már átlépve a saját maga felépített erkölcsi határokat, hajtóvadászatot indít ellenük.

Jerryco 2011.09.08. 17:17:27

@doggfather:
Kitaláltam! :)
Ha ilyen irányban indulnának, kicsit színesítenék a karaktert és választ is adnának rá, hogyan tud néha kocsi nélkül megjelenni.
Persze elég nagy vonalakban vázoltam az egészet. Ennél sokkal kidolgozottabb a történet a fejemben, Balm-ről. :)
süti beállítások módosítása