Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A végső állomás első állomása

2011.09.15. 20:21 koimbra 5 komment

A stúdió először tiltakozott: úgy vélték, nem lehet maga a Halál a főszereplő, egy horrorfilm akkor lesz sikeres, ha a főgonoszt végül le lehet győzni. A Végső állomás végül mégis hatalmas sikert aratott, és már az ötödik résznél, a Végső állomás 5.-nél (Final Destination 5, már a mozikban) tart: a főszerepben a halállal, aki bosszút áll.
A nagy ötlet egy horrorspecialista, Jefrrey Reddick fejéből pattant ki: ő küzdött meg a producerekkel, hogy elfogadják főszereplőnek a sértődött halált. A főfoglalkozású horroríró sokáig azt mondta, hogy egy újságcikkből vette az ötletet, amely egy Chicagóból New Yorkba repülő nőről szólt, akit felhívott az apja, és megkérte, ne üljön fel a gépre, mert rossz előérzete van. A nő átcserélte a jegyét, és ezzel megúszott egy repülőszerencsétlenséget.
Ám legutóbb Reddick leleplezte magát: bevallotta, hogy egészen máshonnan származik a Végső állomás alapötlete. – Az unokaöcsém imádja a történelmi könyveket – mesélte az író. – És az egyikben van egy szöveg, ami görögül maradt fenn egy sírban, de eredetileg az Egyiptomi birodalomból származik. És ebben a szövegben nagyjából le van írva a Végső állomás első részének a szinopszisa. Őrület: nekem szinte csak a helyszínt meg a kort kellett megváltoztatnom. Most már elmondhatom, a Végső állomás egy négyezer éves történetből készült.
IC Press

Címkék: miújság final destination

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr53230310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a8zoli 2011.09.15. 21:34:00

sztem az első volt a lehjobb a második éphogy a többi felejtős. ezért az 5. ért nem kapkodok :D

countrypecos 2011.09.15. 23:43:55

Na b*szd meg, ha ez igaz, akkor mázlista a tag!

Egyébként egyetértek @a8zoli: tényleg az első volt a legjobb, a többi sem volt rossz, de már nem tudták felülmúlni. Persze nem is baj. :)
Az 5. részért én sem kapkodok. :P Ennyi dodót nem ér. 3D, persze. Marha drága.

COLT 2011.09.16. 20:22:25

@countrypecos: 2 kiló egy 3D-s jegy, plusz még a kaja meg ilyenek. Esküszöm, megveszek egy jegyet, és becsempészek magammal kólát meg ilyeneket.

countrypecos 2011.09.16. 23:57:41

@COLT: Jaja, és ez egy ilyen megerőszakolt 3D.
Én is: viszek magammal valami boltból vett dolgot, csokit, üdítőt, és becsókolhatnak. De a mozi élményéről - ha van zsém - nem mondok le. Akkor inkább nem zabálok. :D Múltkor én marha, vettem egy nagyképernyős TV-t, nem maradt pénzem arra a hónapra, és a poén: BESZART A TV!!!!! :D Nem voltam ideges.

Jerryco 2011.09.17. 07:33:44

Az első az alap, de a második első 15 perce annyira meg van csinálva, hogy tanítani kellene a filmsulikban, hogy milyen a jól felépített katasztrófa jelenetsor.
süti beállítások módosítása