Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Assassination Games

2011.09.26. 21:35 koimbra 9 komment

 

Románia: Az egykori akciósztárok központi gyűjtőhelye, ahol Wesley Snipes-től Dolph Lundgrenig mindenki megfordult már egy kis csihi-puhira. Itt aztán olcsón le tudnak forgatni bármit, ráadásul úgy tűnik mintha az egész ország tele lenne üresen álló raktárakkal, elhagyatott gyárakkal, lepukkant házakkal, ahol vígan lehet lövöldözgetni, nagyokat robbantgatni vagy éppen csak úgy bebújni az egyik teteje alá az eső elől és leforgatni egy-egy jelenetet. Olcsón megússzák, ami teljesen pozitív egy „only DVD” címkével ellátott film esetében, ráadásul még futja néhány szűrőre vagy nagyobb robbanásra.

Ezúttal Jean-Claude Van Damme öregbíthette szomszédunk hírnevét, a belga harcművészre nem kisebb feladat várt, minthogy egy rendszerető művészlelkű bérgyilkost formáljon meg, aki elég jól bánik a késsel. Új megbízatása értelmében ki kell nyírni egy frissiben szabadult maffiózót, csakhogy a sötét lelkületű fickóra más is pályázik. Az illetőt nem a pénz hajtja, a kiiktatandó személlyel közös múltjuk nem nevezhető csodásnak, a bosszúvágy hajtja előre.

 

Steven Seagal játszhatta volna a másik bérgyilkost, de még mielőtt örülhettünk volna az alaposan elhízott színész – akinek a legjobb szerepe talán egy szakács megformálása volt – távozott a projektből. Ha gonosz akarnék lenni azt mondanám, hogy bizonyára nem tudott volna behasalni a mesterlövész puska mögé. Helyére Vinnie Jones lépett volna, érthetetlen módon a mindenféle trutyit bevállaló Jones mégsem szerződött le, így jött a képbe az állítólagos nagy Van Damme rajongó, Scott Adkins.

 

Eléggé lutrinak számít, ha valaki egy jobb filmet szeretne kiválasztani a DVD-re száműzött egykori akciósztárok utóbbi évek munkásságából. Az Assassination Games azonban megüti a mércét, elsősorban a Russell Mulcahy helyére érkező Ernie Barbarash-nak (akinek következő művében Van Damme, az ezt követőben pedig Lundgren lesz a főhős) köszönhető, illetve annak, hogy ezúttal a karakterekre is elég figyelmet fordítottak, nem csak arról van szó, hogy unott faarccal végignyomulnak a játékidőn. A drámázás láttán nem mozdul kezünk automatikusan a tekerő gomb felé és ez már gyakorlatilag fél siker, pláne, hogy nem válnak röhejessé ezen jelenetek (mármint a B kategóriás művekhez képest). Meglepő, az efféle produkciókban ritkán próbálkoznak karakterábrázolással, főleg drámával. Erre Van Damme fizimiskája is rátesz egy lapáttal, aki egyszerűen nem úgy fest, mint 100 évvel ezelőtt, már nem tekint maga elé elszántan, hanem van valami szomorúság a tekintetében, mintha karaktere csak kényszerűségből dolgozna a bérgyilkos iparban és roppantul sajnálja, hogy így alakult.

 

A színészek...nos, a színészek teszik, amit a B kategóriás filmeknél szoktak. Monoton hangon ledarálják szövegeiket, feszülten várják, hogy a másik fél befejezze mondandóját és máris hadarja ész nélkül a bemagolt mondatokat, aminek a végén olybá tűnik, mintha megkönnyebbülést lehetne látni rajtuk. A statiszták és mellékszereplők hadából Árpa Attila emelkedik ki (szó szerint), aki abszolút megállja a helyét, nem úgy néz ki, mint akinek fogalma sincs hogy keveredett ebbe a produkcióba és még az angol mondanivalóját sem hadarja el egy levegővel.

 

Az Assassination Games élvezhető, nézhető darab a B kategóriás művek közül, bár aki csak akciót vár az csalódni fog. Valamiért nagyon erőltették a sárgás szűrőt, amivel talán az lett volna a cél, hogy komorabbnak tűnjön a film, bár ezzel csak azt érték el, hogy a város sokkal lepusztultabbnak látszódjék.

Címkék: akció iromány 60 % dvdonly assassination games

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr963258758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanosuke 2011.09.26. 22:01:31

ez valami bűnrossz :D

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.09.26. 22:03:17

@Sanosuke: Éppenséggel, hogy nézhető:) Én már nem tudom végignézni Lundgren-Seagal-stb filmjeit, de ebbe belekezdtem és nem volt rossz.

Sanosuke 2011.09.26. 22:04:47

@koimbra: bizonyos videóknak nem tudom levenni a hangját, az mitől van ?
pl ennél sem megy.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.09.26. 22:05:34

@Sanosuke: Nem tudom, nekem simán lejjebb veszi.

Sanosuke 2011.09.26. 22:05:42

@koimbra: van story csatornád ?

megy rajta a terminator mítosz filmecske.
nézzed

nekem ezen a tévén nem fogja.

Sanosuke 2011.09.26. 22:06:32

@Sanosuke: szétbasz az ideg miatta.
már napok óta várom, de nem tudom megnézni.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.09.27. 10:02:57

nekem is tetszett a film, b katnak simán jó volt.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.09.27. 10:03:53

@Sanosuke: Fogalmam sincs, hogy van-e:D Alig tévézem

Spawn85 2011.09.27. 13:32:44

Nekem tetszett. Hangulatos kis B-kategóriás akciófilm volt.

Apró érdekesség: Van Damme-nak a fia és a lánya is szerepelt a filmben, bár ez mondjuk egy Van Damme film esetében nem olyan ritka dolog. :)
süti beállítások módosítása