Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Jelenleg Dante Harper dolgozza át az Alapítvány forgatókönyvét

2011.10.01. 16:51 koimbra 6 komment

Hónapok óta csend honolt az Alapítvány háza táján, csigalassan formálódik a film. Robert Rodat, a Ryan közlegény megmentése (Saving Private Ryan) dolgozott a forgatókönyvön, amely nem tetszett a rendezőnek, Roland Emmerichnek. Úgy tűnik, hogy továbbra sem sikerült zöld ágra vergődni a szkripttel, ezért felkérték Dante Harpert, hogy pofozza ki az Isaac Asimov klasszikusa alapján készült irományt.

Harper mostanában robbant be Hollywoodba, David Fincher Black Hole sci-fijét vetette papírra, átírta a Jancsi és Juliska (Hansel and Gretel: Witch Hunters) projektet, dolgozott az All You Need is Killer szkriptjén és a Dreamland is az ő tollából származik.

Emmerich a következőket mondta, mikor Rodat munkáját visszadobta: "Az Én, a robot könyvben többet ért, mint a belőle készült film és úgy gondolom a regény rajongói mélységesen csalódtak benne, azt pedig nem akarom, hogy újra kiábrándultan távozzanak a mozikból, azt szeretném nyújtani, amit az Alapítvány trilóga is. Úgy kell elmesélnem a történetet, ahogy az a könyvben is van, de ennek filmként is működnie kell. Na ez az igazi kihívás. Be akarok mutatni mindent, egy CGI-vel telített produkciót szeretnék csinálni, ennek megvalósítása érdekében pedig a performance capture technikát fogom használni"

Címkék: alapítvány miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr693270312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nikodémus 2011.10.01. 19:41:08

Alapítvány + Roland Emmerich? Na kösszépen, nem akarok tudni róla.

Urux 2011.10.02. 02:27:45

Inkább hagyja békén az Alapítványt

Királyvíz 2011.10.02. 11:58:06

Pffff. Emmerich? "CGI-vel telített produkciót szeretnék csinálni". Nem regényhűt, nem lenyűgözőt, vagy ilyesmit, nem, hanem CGI-vel telítettet. Köszönjük, inkább nem kérjük.

mushmushi 2011.10.02. 12:45:04

David Fincher Black Hole sci-fije? Hmmm

damoqles 2011.10.02. 14:15:48

Emmerich menjen inkább a bús francba, pláne az Alapítvány közeléből! :/

vrango 2011.10.03. 07:51:02

@Királyvíz: hehe, jól kiragadtad a lényeget! Emmerichnek nem elég a világ, már az egész Univerzumot (vagyis a Birodalmat) akarja legyakni:)
Fogadjunk, hogy esze ágában sem lesz folytatni a sagát, mert ott évszázadokig nem lehet majd nagyokat pusztítani:D:D:D
süti beállítások módosítása