Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Stiller szeretné eljátszani O. Selznicket

2011.10.05. 11:22 koimbra Szólj hozzá!

Az HBO következő nagy dobása a David O. Selznick életrajzi film lesz, ami borítékolhatóan sok díjat fog begyűjteni. Más részről pedig elmondható, hogy a HBO minőségi és élvezhető munkákat készítettet saját égisze alatt.

A forgatókönyvet a Pulitzer-díjas Donald Marguiles szállította le, amit jelenleg Oren Moverman, A harcmező hírnökei (The Messenger) rendezője ír át. Moverman fogja dirigálni a filmet, producerként Ben Stiller állt be a projekt mögé és el szeretné érni, hogy a főszerepet is eljátszhassa.

Selznick Hollywood egyik legismertebb és legbefolyásosabb producere volt, többek között dolgozhatott Alfred Hitchcockkal, Orson Wellesszel, George Cukorral és Vittorio De Sicával. Ő hozta Angliából Hollywoodba Hitchcockot, aki a Rebeccát dirigálhatta le és ez volt az egyetlen film, amiért a rendező átvehette az Oscart. Önfejűsége miatt sokszor torkollott veszekedésbe egy-egy forgatás, A harmadik ember (The Third Man) alatt producertársával, Korda Sándorral és Carol Reed rendezővel vívott nagy csatákat. A Párbaj a napon (Duel In The Sun) western alatt azt remélte, hogy egy újabb Elfújta a szél (Gone With the Wind) kasszasikert tud összehozni, a több rendező által készített mű végül negatív kritikákat kapott, de legalább korrekt bevételt ért el.

Címkék: tv miújság életrajzihír

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr523279730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása