Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Megnyirbálták A setét torony költségvetését, így megvalósulhat a film

2011.10.24. 14:43 koimbra 6 komment

Az Universalnál mostanában elég gyorsan véreznek el nagy reménységű projektek, többek között A setét torony kapcsán felmerült néhány probléma. Ron Howard és Brian Grazer olyan nagyszabású tervezet pakoltak le a fejesek orra elé, amit eddig még senki nem csinált. Az első mozifilmet egy sorozat követné, amely egy újabb mozifilmben folytatódni, ezt követően egy újabb sorozat érkezne, végül ismét jönne egy film.

Elsősorban a költségvetés jelent problémát, ezért passzolta le az Universal a projektet. Ám úgy tűnik, hogy ezt végül sikerült megoldani. Grazer a Playlist oldalnak mondta el, hogy kitalálták, hogy az első film 140 milliós büdzséjét lefaragják, 45-50 millió dollárral kevesebbet költenének rá, ennek az összegnek  már bármelyik stúdió is örülhet, ráadásul az első film végét is megváltoztatták, így aztán végképp mosoly szaladgálhat a fejesek orcáján.

A főszereplő Javier Bardem lehetett volna, ha korábban neki tudnak látni, de a színész leszerződött a következő James Bondra, aminek a forgatása erősen közeleg. Egyelőre nem tudni, hogy Bardem még a fedélzeten tartózkodik-e.

Címkék: miújság könyvből film dark tower

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr563326352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2011.10.24. 16:20:13

Ajaj ez nagyon rosszul hangzik főleg a "film végét megváltoztatják" dolog. A fejesek orcáján mosoly szaladgálhat de tóól félek ez mi orcánkra nem lesz igaz.

Bár a ST díszletileg nem egy olyan nagy költségvetésű film lenne mert azért könyvekben sem érik egymást a spec effektek. Ami meg igen az némi cgi-vel lazán kiváltható.

bucbuc 2011.10.24. 18:27:14

Hát nemtom, én egy fillért nem adnék erre az egész katyvaszra.

Sanosuke 2011.10.24. 18:54:22

@Prof. William: most még örülnek, viszont a sok nyirbálásból egy nagy kula lesz, és akkor meg már sírni fognak, de akkor már késő.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.10.24. 20:27:40

nekem annyira bejött az a film sorozat film sorozat film ötlet, nagyon sajnálom, hogy az nem jön össze.

vrango 2011.10.25. 07:40:26

Régi üzleti trükk: blöffölnek egy hatalmas költsévetést, amitől a fejesek kiakadnak, majd nagyvonalúan "beleegyeznek" csekély 40-50 gurigába (amit eredetileg is kapni akartak), s emttől már rögtön mosoly szaladgálhat a sok munkától verejtékes producer-arcokon...
Én nem olvastam, de mindenki dicsérte a könyvet; a képregénybe belelapozva nem fogott meg (és amúgy Kinget sem szeretem), de attól még jó lehet.
Vagy készíthetné a sorozatot a HBO - náluk ez eléggé egyenlő a minőséggel...

Tipca 2011.10.25. 23:09:41

@vrango: A képregény (nagyrészt) csak Roland fiatalkorával foglalkozik, és erőteljesen westernes beütése van. Könyben igazából az első és a negyedik ilyen (az első adag képregény a 4. kötetet dolgozza fel), a többiben elég sok minden van, dimenzióutazástól kezdve az időutazáson (vagy legalábbis olyasmin) keresztül apokaliptikus világig és szörnyekig.
Nekem az egyik kedvenc Stephen King könyvem az ST (mert hát gyakorlatilag egy történet az egész), és egy kis odafigyeléssel remek film készülhetne belőle. Szóval nagyon várom. Viszont az a "megváltoztatták a film végét" annyira nem szimpatikus. Pontosabban nem is ez, mert a Ködnél is nagyon bejött a változtatás, de inkább az, hogy emiatt mosolyognak a producerek. Ami nekik jó, az az esetek túlnyomó részében a nézőknek és/vagy rajongóknak nem igazán. :S
süti beállítások módosítása