Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Intercom hírlevél

2011.11.04. 10:28 koimbra Szólj hozzá!

Csókok szilveszter éjjelén

A hírnévnek mágikus ereje van. Egy híres ember közelében lenni egyszerre csodálatos és ijesztő érzés – még annak is, aki maga is igen népszerű. Katherine Heigl nem panaszkodhat: a két hét múlva a 33. évét betöltő színésznő gyerekmodellként kezdte, 14 évesen kapta az első szerepét, népszerűsége pedig azóta is töretlen: az elmúlt évek legsikeresebb romantikus vígjátékai közül jó néhány fűződik az ő nevéhez. Ezek után szinte törvényszerű, hogy nem maradhatott ki a Valentin nap folytatásaként készülő, Hollywood szinte összes sztárját összegyűjtő Szilveszter éjjel-ből (New Year’s Eve, hazai bemutató: december 8.). De ez azt is jelentette, hogy Heiglnek nagyon sok sztárhoz kellett közel kerülnie. Zavarba ejtően közel.
A szép színésznő egy szilveszteri party egyik beszállítóját játssza a filmben, aki régen egy rocksztárral járt. A rocksztárt nem is alakíthatná hitelesebb személy, mint Jon Bon Jovi. A sok szálon futó filmben az ő sztorijuk arról szól, hogy váratlanul felbukkan a zenész, és visszacsábítaná magához a lányt.
– Életemben nem volt még akkora lámpalázam, mint amikor Jon Bon Jovi-val való csókjelenetemet forgattunk – vallotta be a színésznő, aki pedig civilben is jól ismeri a rockereket, hiszen férje, Josh Kelley is az. – Vihogtam, ügyetlen vicceket mondtam, zabáltam a mentolos cukorkákat. Végül aztán nem volt semmi gáz. Jon a maga módján igazi úriember. Nem ilyennek képzeltem a klipjeiből.
IC Press

 

A péncsináló lefogyott

Jonah Hill nevét mindenképpen érdemes megjegyezni: a menő kamaszvígjátékok után leforgatott egy vad komédiát, amelynek – legfőbb ideje volt – ő az abszolút főszereplője: A bébisintér-t (The Sitter, hazai bemutató: 2012 nyara). Közben forgatja azt az akcióvígjátékot, amelynek írója és producere is, saját komédiasorozata van a tévében, és mindennek a tetejébe, szokásos műfaján is nagy sikerrel merészkedett túl: Brad Pitt oldalán játszik a Pénzcsináló (Moneyball, hazai bemutató: december 8.) című filmben, amelyet a legjobb film és legjobb színész kategóriájában is az Oscar-díj egyik nagy esélyesének neveznek.
Akad azonban egy kis bökkenő: senki nem ismeri fel. A túlsúlyos színész ugyanis éppen híressé válása után meghökkentően lefogyott: a legszerényebb számítások szerint is minimum húsz kilót dobott le legfeljebb egy hónap alatt – így az összes mostani filmjében még kerekdeden, a bemutatókhoz tartozó promóciós megjelenéseken viszont jóval soványabban jelenik meg.
– Nem film kedvéért csináltam – nyilatkozta Hill. – A pályám szempontjából lehet, hogy nem is hasznos ez a fogyás, már épp kezdtek megszokni mint vicces dagit. Mégcsak jó fogyási tippeket sem tudok adni, hiszen egyszerűen csak elkezdtem egészségesen enni  és meglepően sokat mozogni. És hirtelen ez lett belőlem, amit most látnak. Ha azt akarnám, hogy a filmrajongók megismerjenek az utcán, kénytelen volnék kispárnát dugni az ingem alá.
IC Press

Az ufók Moszkvában

A film nem valóság – ezt mindenki tudja. De időről időre mégis túl közel kerülnek egymáshoz a vásznon és az életben látott részletek: legalább is sokan vannak, akik így látják. Ezért lehetséges, hogy A legsötétebb óra (The Darkest Hour, hazai bemutató: december 22.) tavaly nyári moszkvai forgatásán furcsa pletykák keltek lábra.
A film néhány fiatal amerikairól szól, akik éppen Moszkvában tartózkodnak, amikor földönkívüli lények támadják meg a világot: a csapat az elhagyott, néma, ellenséges metropoliszban vándorolva próbálják túlélni a hihetetlen kalandot. A forgatókönyv szerint a láthatatlan támadók energiával táplálkoznak, és amerre járnak, különös természetei jelenségek jelzik útjukat. Mindez azért ijesztett meg több közreműködőt, mert a 2010. nyári forgatást is különös természeti jelenségek követték. A Moszkva központjába, a híres Vörös térre szervezett forgatás például éppen július 26-ra esett, amely minden idők legforróbb napja volt: amióta időjárásról feljegyzések készülnek, nem mértek még Moszkvában – Emile Hirsch és társai ilyen körülmények között forgatták az akciójeleneteket.
De még az ő keménységük sem menthetett meg mindent. A stáb folytatta volna a munkát, ám a – szintén példa nélküli – Moszkva környéki erdőtüzek és porviharok homályba borították a várost. A minden órát pontosan kimérő stáb három hétig volt kénytelen várakozni, mire folytathatták a film készítését.
– Ezek sajnos nem vizuális effektusok – nyilatkozta Timur Bekmambetov producer, az Éjszakai őrség és a Wanted rendezője. – Lehet, hogy a valóság ezúttal legalább olyan ijesztő, mint a filmünk.
IC Press

Clooney és a virágos selyemingek

George Clooney új életet kezd. Legalább is legújabb filmjének rendezője, Alexander Payne szerint muszáj lesz neki.
Payne, a Schmidt története és a Kerülőutak Oscar-díjas rendezője hét év után ült vissza a direktori székbe, hogy újból egy kissé szomorú, ám jószívű főszereplővel szórakoztassa és ríkassa meg a közönséget. Különösképpen, az Utódok (The Descendants, hazai bemutató: 2012. február) című keserédes film főszerepére olyasvalakit választott, akiről senki sem gondolná, hogy lenne oka szomorkodni: George Clooney játssza a Hawaiin élő, két lányát egyedül nevelő ügyvédet, aki felesége balesete után kezd el kutakodni annak magánéletében.
– George tökéletesen értette és élte a szerepet, és kicsit sem bánta, hogy nagyon más figurát játszik, mint amit szokott – nyugtatta meg az újságírókat egy sajtókonferencián a rendező. – De amikor először láttam meg őt az Utódok díszletei közt jelmezben, a rövidnadrágjába tűrt, nagyvirágos hawaii ingben, tudtam, hogy a pályája mint nőcsábász srámőr ezennel véget ért. Innen nincs tovább. Még az sem mentheti meg őt, hogy Hawaiin tényleg mindenki így öltözik.
IC Press
 

Címkék: miújság hílevél

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr493352677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása