Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Missing in Action: Bridget Fonda

2011.11.14. 11:17 koimbra 1 komment

 

1964 január 27-én született Los Angelesben, édesapja Peter Fonda, nagyapja Henry Fonda, nagynénje Jane Fonda. Szóval elég nehezen tudta volna elkerülni a filmek világát. Mindazonáltal nem lihegett a nyomukban és nem kérte ki lépten-nyomon a tanácsukat.

 

Karrier: 1969-ban már felbukkant az Easy Riderben, de a színészkedés ekkor még nem érdekelte. A gimiben játszhatott a Harvey darabban, ezt követően fordult meg a fejében, hogy talán ki kellene magát próbálni filmekben. A diploma után három évvel, 1989-ben megkapta első komolyabb szerepét a Botrányban, amiért Golden Globe-ra jelölték, de az igazi áttörés még váratott magára. Ez 1990-ben jött el, a Keresztapa harmadik részében egy újságírót formálhatott meg. 1991-ben az Acéllabiritus thrillerben játszott és még ebben az évben Michael J. Fox oldalán domborított a Doc Hollywoodban.

1992-ben karrierjének egyik legemlékezetesebb alakítását nyújthatta, az Egyedülálló nő megosztaná thrillerben Jennifer Jason Leigh-vel kellett megküzdenie. Fondára bízták, hogy melyik karaktert szeretné megformálni, választása Allie-re esett, mert szerinte sokkal nehezebb feladat várt rá. 1993-ban a Nikita amerikai remeke-jében akciózhatott, Jodie Foster és Winona Ryder nemleges válasza után szerződhetett le a filmre. Egy évre rá Nicolas Cage-dzsel romantikázhatott a Sorsjegyesekben, 1996-ban a Minden gyanú felett thrillerben tűnt fel Al Pacino és John Cusack oldalán. A Jackie Brown-ba állítólag úgy került be, hogy ugyanazon a gépen utazott, mint Quentin Tarantino és a rendező felajánlotta számára egy szerepet. Az Ally McBeal sorozatra azért mondott nemet, hogy a filmkarrierjére koncentráljon. 1999-ben egy horrort is bevállalt, A szörnynek azóta már a negyedik részét tervezgetik, de egyik folytatás se ütötte meg az első szintjét. 2001-ben fordult a televíziózás felé, utoljára a Hókirálynő tévéfilmben lehetett látni.

 

Kilátások: 2003-ban fej és nyaksérülést szenvedett egy autóbalesetben, azóta egyetlen produkcióra sem szerződött le. Férje Danny Elfman, aki rengeteg film zenéjét szerezte, többek között a Men in Black, a Pókember, a Vörös sárkány és a Hulk alkotásoknál működött közre. Gyakorlatilag Sam Raimi, Tim Burton, Gus Van Sant házi zeneszerzője.

Címkék: missing in action

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr923378268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nézőke 2011.11.14. 21:59:45

hm. Point of no return, ezt láttam HBOn 95-ben először, imádtam.
süti beállítások módosítása