Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

UIP hírlevél

2011.12.06. 19:43 koimbra Szólj hozzá!

Tarantinós az új Jancsi és Juliska

            Már az eredeti Grimm-mese is alkalmas arra, hogy egy gyengébb idegzetű kisgyermeket megállítson az egészséges növekedésben, a Jancsi és Juliska új akcióhorror változata, a Boszorkányvadászok viszont még ennél is jóval tovább megy. A történet szerint a testvérpár felcseperedvén rettegett boszorkányvadász lesz, akiken valamiért nem fog az átok, ezért nincs olyan fertemes banya, akit lövedékeik vagy kardjuk széjjel ne szakítana. – A gyerekeket nem árt majd otthon hagyni, mert erősen korhatáros akciófilmről van szó, amely tele van horrorelemekkel, miközben a fekete humornak is fontos szerep jut – magyarázza Tommy Wirkola norvég rendező, aki a Náci zombik című kultuszfilmmel írta be magát horrorparódiák történetébe.

            – A boszorkányok baromi rondák, és rengeteget káromkodnak, ezért az egész filmnek amolyan Tarantino-fílingje van – mondja a Juliskát alakító Gemma Arterton.

            (Hansel and Gretel: Witch Hunters – hazai bemutató: 2012. március 1.)

Charlize Theron szeret ellenszenves lenni

            Visszataszító sorozatgyilkos megformálásáért kapott Oscart (A rém), és Charlize Theron újabb nem túl szimpatikus figurát alakít a Pszichoszingliben. Igaz, nem tesz el senkit láb alól, és nem is csúfították el, mint híres filmjében. A Pszichoszingli hősnője, Mavis visszatér gimnáziumi évei színterére, hogy meghódítsa kamaszkori szívszerelmét, aki ma boldog családapa. A dolog csak nem akar összejönni, viszont az önző szőkeség barátra lel egy másik volt osztálytársban, aki szintén elfelejtett felnőni. – Azért vállaltam el a szerepet, mert nem voltam benne biztos, hogy rendesen el tudom játszani – meséli a színésznő. – Én nem vagyok ennyire undok meg öntelt, legalábbis szeretném ezt hinni, tehát kihívást jelentett a feladat. A filmben az a két legjobb jelenet, amikor Mavis részegen összeomlik, mert rájön, hogy az a világ, amit felépített magának, hamis illúzió csupán. 

            A filmet Jason Reitman rendezte, aki legutóbb az Egek urával aratott világsikert.

            (Young Adult – hazai bemutató: 2012. március 8.)

Wahlberg cikinek tartja, hogy rapper volt

            A rendőrséggel is többször meggyűlt a baja Mark Wahlbergnek, amikor nagyon fiatal volt, mégsem ezt tartja cikinek, hanem hogy rapper volt Marky Mark néven. – Egy-két dolgot legszívesebben kitörölnék a múltamból – mondja a négygyerekes családapa. – Ma már tudom, hogy nem kellett volna annyit arcoskodni, és a pólómat meg a gatyámat sem lett volna muszáj annyiszor levenni.

            Ugyanakkor ennek a korszaknak köszönheti Wahlberg, hogy rátalált önmagára. – Volt egy pont, amikor hirtelen észrevettem, hogy mindenki rajtam röhög. Onnantól azt szerettem volna, ha tisztelnek és komolyan vesznek, ezért vállaltam el az első filmszerepet. Azonnal éreztem, hogy ez az, ami igazán nekem való, és örökre eláshatom Marky Markot.

            Legújabb filmjében, a Csempészekben is olyan karaktert játszik,  aki szeretné, ha komolyan vennék az emberek. Ám egy balul sikerült drogügylet miatt kénytelen visszatérni eredeti szakmájához, a csempészethez, és megint nyakig ül a pácban.

            (Contraband – hazai bemutató: 2012. március 22.)

Borat a frászt hozta a kamasz színészre

            Félelmetes állomásfelügyelőt játszik Sacha Baron Cohen  Martin Scorsese legújabb filmjében, A leleményes Hugóban, ami a stáb nem minden tagjának volt kellemes, különösen a címszereplőnek nem. – Imádtam Sacha két legfontosabb karakterét, Ali G-t és Boratot, ezért azt gondoltam, nagyon vicces ember, és jókat szórakozunk majd a forgatáson – meséli a 14 éves Asa Butterfield. – Ehhez képes halál komolyan vette magát! Az volt a legrémisztőbb, hogy akkor is a szerepében maradt, amikor nem forgott a kamera, és állomásfelügyelő úrnak kellett szólítani. Folyton meresztette rám a szemét, meg járt a nyomomban, mint egy kísértet, ami elég félelmetes volt, mivel jól megtermett figura. Csak akkor röhögte el magát, amikor kergetőzni kellett, és estünk-keltünk, mint Stan és Pan.

            A leleményes Hugo Scorsese első családi filmje, amit ráadásul 3D-ben forgatott, pedig eddig idegenkedett ettől a formátumtól. Aki már látta, teljesen odavan érte, mert a mester nem csupán egy megható történetet mesél el a rá jellemző lendülettel, hanem a mozi mágiája előtt is tiszteleg.

            (Hugo 3D – hazai bemutató: 2012. február 9.)    

Címkék: hírlevél uip

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr303443314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása