Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

TOP 10 Karácsonyi filmek

2011.12.24. 14:15 BeniMan 50 komment

Itt van a karácsony és a Filmdroidot is elérte az ünnepi hangulat. Ebből az alkalomból összeszedtem a 10 legjobb karácsonyi filmet. A lista szubjektív! Ez csak az Én személyes véleményem, a saját listám. Szerintetek melyik a 10 legjobb karácsonyi film? Melyik film/filmek maradtak le a listáról? A Ti TOP 10 listátok hogy néz ki? A kommentekben lehet vitázni! Én pedig Békés Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok minden Droid olvasónak.

 

10. Polar Expressz

Bár kétségtelen, hogy egy giccses, klisékkel telepakolt CGI mozi a Polar Expressz, ennek ellenére mégis van egyfajta leírhatatlan bája, ami miatt nagyon tudom szeretni. A Mikulás rockkoncert-hangulatú belépője roppant szellemes, és ha már a rocknál tartunk: az Aerosmith-es Steven Tyler is felbukkan egy digitál-cameo szerepben. A Polár Expressz minden hibája ellenére az egyik legjobb karácsonyi film.

9. Karácsonyi vakáció

Chevy Chase a ’80-as évek egyik legjobb és legtöbbet foglalkoztatott komikusa volt. Még ma is könnyesre röhögöm magam néhány filmjén. Ebben a filmben az Amerikai Vakáció és Európai Vakáció című filmekből jól ismert Griswold család karácsonyi kalandját követhetjük figyelemmel. Griswoldék körül minden leomlik, összedől, kigyullad, elpusztul, így biztosra vehetjük, hogy nem egy átlagos karácsonynak leszünk szemtanúi.

8. Télapu

Scott Calvin nem hisz a Télapóban, egészen addig, míg a Mikulás le nem pottyan a háza tetejéről. Egy igazán szerethető történet, a nagyszerű Tim Allennel a főszerepben.  John Pasquin remek filmet tett le az asztalra, amelyet annak ellenére sem tudok megunni, hogy szinte minden karácsonykor leadja valamelyik televízió. Jópofa, vicces, kis karácsony, ideális film, még századszorra is.

7. Igazából szerelem

Richard Curtis 2003-ban bemutatott romantikus vígjátéka igazi sztárparádét hozott. Alan Rickman, Emma Thompson, Hugh Grant, Colin Firth, Liam Neeson, Keira Knightley, Billy Bob Thornton, Rowan Atkinson szerepelt többek között a filmben, melyet London különböző helyszínein forgattak.  A történet 5 héttel karácsony előtt kezdődik,és hétről hétre mutatja be a szerelmesek életét egészen az ünnepekig.

6. Holiday

Nancy Meyers rendezőnő könnyed kézzel felvázolt, kedves története középpontjában két sikeres nő áll, akik karácsonyra lakhelyet cserélnek egymással. Iris (Kate Winslet) sikeres nő London közelében, Amanda (Cameron Diaz) még sikeresebb Los Angelesben. Két szingli a világ két távoli pontján. Ráadásul nyakukon a karácsony. Mi a legkézenfekvőbb ebben a helyzetben? Természetesen igénybe kell venni az internetes lakáscsereprogram nagyszerű lehetőségét. A film mozitörténeti utalásokra épülő sajátos, néhol önkritikus humora teszi ennyire szerethetővé ezt az alkotást.

5. Karácsonyi lidércnyomás

Tim Burton egyik leghíresebb és egyben kultikusnak számító animációs filmje. A filmet több éven át készítették stop motion bábtechnikával. Rosszcsont Jack átveszi a Mikulás helyét és nem kis bonyodalmat okoz! Az Oscar és Golden Globe-ra is jelölt alkotást, először 1993-ban mutatták be, és hatalmas sikert aratott. Később elkészítették a 3D-s verziót is, amit 2006. és 2009. között minden év októberében műsorra tűztek az amerikai mozik.

4. Szellemes karácsony

Richard Donnernek rengeteg klasszikus filmet köszönhetünk. (Omen, Superman, Halálos Fegyver filmek) Szerencsére a könnyedebb filmekhez is előszeretettel nyúlt, így 1988-ban megrendezte az egyik legjobb karácsonyi vígjátékot. Charles Dickens klasszikusa, a Karácsonyi ének alaposan átalakított verziójában Bill Murray bukdácsol végig az idő örvényein úgy, ahogy arra senki más nem képes.

3. Tapló Télapó

Billy Bob Thornton talán legjobb alakításának lehetünk szemtanúi. Terry Zwigoff nagyszerű érzékkel nyúlt a karácsonyi filmekhez és remekül figurázza ki az ünnepi filmeket. Willie a bunkó, alkoholista Télapó, aki előszeretettel vizel be a jelmezébe a film végére megjavul, ahogy egy karácsonyi filmben elvárható, de addig azonban rengeteg mókás jelenetet kapunk. Az egyik kedvenc karácsonyi filmem, amely képes volt arra h valami újat mutasson és ezáltal tényleg különleges legyen.

2. Reszkessetek betörők

Azt hiszem, nem tévedek nagyot ha azt írom, minden idők legjobb és legkedveltebb karácsonyi filmje mely igazi világsztárt csinált Macaulay Culkinból. Egy igazán bájos és rekeszizmokat megmozgató filmet köszönhetünk Chris Columbus rendezőnek. John Hughes író-producer szellemes párbeszédei végig lendületben tartják a filmet, Joe Pesci és Daniel Stern pedig a filmtörténelem legkelekótyább legkedveltebb rablópárosa lett. Bár minden évben leadják karácsonykor a tv-k nem tudom megunni! Azt hiszem ez az a film amelyet mindenki szeret!

1.         Die Hard - Drágán add az életed

Bizony számomra a legjobb karácsonyi film, minden idők legjobb akciófilmje. Mikor a Drágán add az életed!-et bemutatták, korának egyik legjobb akciófilmjének bizonyult. A műfaj felélesztőjeként tartják számon, ami az 1990-es években olyan filmek megvalósulását alapozta meg, mint az Úszó erőd, Az 57-es utas vagy a Féktelenül. A Nakatomi toronyban John McClane hadnagy lemészárol egy csapatnyi német terroristát és megmenti a karácsonyt. A történet maga pont Karácsonykor játszódik, szerintem minden joga megvan, hogy a listán legyen. Nálam hozzátartozik a karácsonyhoz a Die Hard, és ez az a film, amit minden alkalommal ugyanolyan lelkesedéssel tudok megnézni!

Most Ti jöttök!

 

 

Címkék: top10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr343492052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A nép fia 2011.12.24. 14:40:43

Ó, ez egy tök jó lista! :-) Bár a Die Hard első helyezésével vitatkoznék, hiszen alapvetően nem karácsonyi film.... :-)

Nálam:
1 - Igazából szerelem
2 - Reszkessetek, betörők! 1-2
3 - Télapu
4 - Bunyó karácsonyig
5 - Tapló télapó

Buchek8 2011.12.24. 14:53:26

Váó, megleptél a Die Harddal, de örülök neki, teljesen jogos :D A hazai TV-k kiölték belőlem a Karácsonyi filmek szeretetét de a Kiskarácsony mindenáron egy jó kis szórakoztató film :D Valamint az idei karácsonyi Jégkorszak különkiadás is nagyon vicces és édes volt :) A Karácsonyi Vakációt pedig újra fogom nézni, még az is lehet, hogy ma. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket mindenkinek ;)

nikodémus 2011.12.24. 15:00:41

Nem kifejezetten karácsonykor játszódó filmek, de én idén ezekre szavazok: Hétköznapi mennyország (As It Is In Heaven), Mary és Max.

countrypecos 2011.12.24. 15:28:57

Én most néztem meg a Fekete Esőt. :P Tetszett, jó film. Később lehet betolom az Alien: Nyolcadik Utas a Halál-t. :P Ennyit a karácsonyi filmekről. :D

Boldog karácsonyt és kellemes ünnepeket nektek!!!! :)

bobjay 2011.12.24. 15:43:26

Jó kis lista lett.
Részemről még karácsonyi kedvenceknek számítanak:
-Pénzvonat
-Hulla, Hó, Telizsák
-Túlélni a karácsonyt
-Csoda New York-ban
-Segítség, apa lettem!
-A Paradicsom foglyai

I3eni 2011.12.24. 15:43:32

Nekem nagyon nem jött át h a Die Hard az első... akármilyen jó film biztos nem azzal hangolódnék karácsonyra és elő se venném.

Mivel tesóm hatalmas karácsony mániás így mondhatni 1-2 film kivételével mindent láttunk. Én is néztem a listát hátha van valami új. Listám nincs, viszont a Polár Express az egyik kedvencem. Hiányolom a listáról a Hóbarátot (tom egy hóemberről szól de még is drámai és megható, rám nagy hatással volt gyerekkoromban). A karácsonyi film listámra mindenkiéppen felkerült a Karácsony Arthur.

Tapló télapó
Kelekótya karácsony is rajta lenne!
Karácsonyi ének
stb.

Boldog Karácsonyt!

ForgerON · http://filmdroid.blog.hu 2011.12.24. 16:15:30

A Tapló télapó a kedvencem. A Véres karácsonyt (Santa's Slay) komolytalan film, de Bill Goldberg állatkodása miatt érdemes megnézni.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.12.24. 16:28:51

Nálam egyértelműen a Télapu viszi a prímet. Nagyon jó még A grincs és a Tapló télapó is.
A listád kifejezetten jó, viszont látszik, hogy marhára összecsaptad. Nagyon keveset írsz az egyes helyezettekről, a szóismétlés pedig borzalmas. A film szó helyett annyi minden mást is lehetne használni. Na mindegy, azért Boldog karácsonyt!

BeniMan 2011.12.24. 16:41:09

@Sparrow: Nem tudom láttál e már ilyen listát, de nem szoktam hosszú kritikákat írni egy egy filmről az ilyen cikkekben. Mindenesetre Kellemes ünnepeket kívánok. :)

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2011.12.24. 17:11:40

Szerintem jó lista, litániát pedig tök felesleges írni egy ilyen összeállításba. Kedvcsinálónak kell lennie, nem tartalomjegyzéknek... Mindent kiemelt, ami lényeges. A szóismétlés más, az jogos.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2011.12.24. 17:30:27

- Tapló Télapó
- A szomszéd nője mindig zöldebb
- Karácsonyi ének (a Patrick Stewart-féle)
a három nagy kedvenc, ami egyik évben se maradhat ki, idén viszont csatlakozott hozzájuk Karácsony Artúr is :)

daredevill44 2011.12.24. 19:01:58

Szigoruan bizalmas (la confidential)

NewBornLOver · http://ephemeronxoxo.wordpress.com/ 2011.12.24. 19:27:55

úúúúúúú nekem a kedvenc a Segítség Karácsony c. film (Steve Martin, Juliette Lewis, Liev Schreiber - mint transzvesztita, Adam Sandler-) Mrs. Mánsnik XD ; a Kelekótya Karácsony, és persze a TAPLÓ TÉLAPÓ <3

moTa 2011.12.24. 19:47:54

Én Karácsonykor a Band of Brotherst szoktam lenyomni egyben:) Ez ilyen szokás. Tudom, van baj...:)

BeniMan 2011.12.24. 19:59:00

@moTa: Én pont egy fél órája fejeztem be a The Pacific-et. Azt hiszem a maradék két napra adtál nekem egy jó ötletet. Szerintem előveszem és neki állok a Band of Brothers-nek, úgyis évek óta nem láttam. :)

moTa 2011.12.24. 20:21:17

@BeniMan: Örülök és hajrá:) Évente 1x minimum megnéznem. Viszont lehet,hogy én meg ledarálom a The Pacificet:) Na Kellemes Ünnepeket mindenkinek!

Sanosuke 2011.12.24. 20:57:37

hohó álljunk csak meg a Hull a Pelyhes miért nincs a listában ?

azis tök állat :D

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2011.12.25. 00:20:28

Nekem A Die Hard második része a kedvencem, a repteres. :-)

asz0089 2011.12.25. 01:27:06

Én ma az A Guardistát és a Fertőzést néztem meg. Nem csalódtam!

Rolee83 2011.12.25. 01:42:14

A legkirályabb a Tapló Télapó, imádom, nem lehet megunni! :) Remélem elkészül a folytatása!

Mese92 2011.12.25. 09:17:12

Majdnem teljesen egyetértek a listával, de nekem az első három: Télapu, Reszkessetek betörők! és a Holiday. Ezek mindig kötelezőek az ünnepek alatt :)

raves · http://mindennapramese.blog.hu 2011.12.25. 11:02:59

Ben Hur nélkül nincs karácsony! ;)

Torzonborz Torkosborz (törölt) 2011.12.25. 11:07:40

A horror műfajt kedvelőknek:

Fekete Karácsony

barraban 2011.12.25. 11:24:11

Á én is a Black Christmasra szavazok! :)

barraban 2011.12.25. 11:27:16

És TERMÉSZETESEN az 1974-esre!!! Nem az újra, brrrr

Skatulya bácsi megmondta 2011.12.25. 11:51:14

A Reszkessetek betörők mekkora királyság már! :)

bedtime story 2011.12.25. 12:02:45

Részemröl a Karácsonyi vakáció az, amin hangosan nevet az egész család - függetlenül attól, hogy kétévente megnézzük :)

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2011.12.25. 12:10:45

"Segítség, karácsony!" Steve Martinnal tobbek kozott. Sztem egyedi megkozelitesevel es humoraval mindenkeppen idekivankozik...

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.12.25. 12:36:49

Tegnap este vacsi után tesóm előtúrta a Die Hard videókazit és megnéztük:)

Egyébként a Reszkessetek betörők időtálló alkotás, minden korosztályt megnevettet és bármikor elővehető.

A Karácsonyi lidércnyomáshoz még nem volt szerencsém, csak egyszer, de valami német nyelvű változat volt, abba is hagytam:)

A Polar Expressz meg olyan mű, hogy azt minden évben elővehetik a csatornák szerte a világon, minden évben Karácsony előtt a mozikba lehet tolni még egy kis bevétel reményében. Szóval hiába nem hozta a vártakat Zemeckisnek, 20-30 év múlva már rá lehet fogni, hogy sok profitot termelt.

SzocsO 2011.12.25. 12:57:55

Nem igazán karácsonyi, de én a Snowmant mindig megnézem, a film is gyönyörű, de a zenéje aztén meg végképp fantasztikus : )

mutant · http://universal.blog.hu 2011.12.25. 13:16:37

Ebből hármat szeretek :D Nálunk a Brian élete a favorit, innen az 5. helyezett még, illetve a Silent Night Deadly Night 1.

férfilélek 2011.12.25. 13:43:34

Az ötös lista nálunk:
Fegyverszünet karácsonyra
Segítség karácsony
Túlélni a karácsonyt
Halálos fegyver
Szellemes karácsony.
Mindenkinek Békés Ünnepet Kívánok.

Árkászati Hadimérnökség 2011.12.25. 13:44:56

A halál 50 órája. Szép havas, hősies.
Meg van egy kanadai TV-film, Csendes éj címmel, a karácsonykor összezárt amerikai és német katonákról, meg Linda Hamiltonról, aki békét lop a Szentestén is harcolók közé.
Van első világháborús, 1914 karácsonyi közös focizás a nyugati front harcosai közt.
Egyszer nézhetős mind a kettő utóbbi.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.12.25. 15:17:13

Karácsonyi vakáció 4x, 5x a hétvégén.

megasün 2011.12.25. 15:28:15

kőkemény család ? látta valaki ?

tundee 2011.12.25. 19:46:30

Nálam a karácsonyi kedvencek:
Csoda New Yorkban
Aludj csak, én álmodom
Love Actually
Kőkemény család
és a Bridget Jones naplója 1-et is bírom, bár ennek csak a legeleje karácsonyi.:)
Meghitt, boldog karácsonyt mindenkinek!

2011.12.25. 19:52:42

Nem rossz lista, de van vele egy nagy baj. A Polár Expressz ugyanis egy iszonyat rakat szar!!! Én ilyen rossz karácsonyi (inkább karácsony-ellenes) filmet még életemben nem láttam, még a Schwarzis szörnyűséget is alulmúlja. Annyira sajnálom azt a DVD lemezt, amire kiírtam, sokkal hasznosabb dolgokkal tölthettem volna meg.

Nálam hálistennek évek óta a jelszó: "Ha karácsony, akkor Star Wars minden mennyiságben" (na meg persze Trans-Siberian Orchestra - de az nem film :P ). A Csillagok Háborúja saga időtálló, ünnepélyes és nagyszerű. És sokkal karácsonyibb, mint a Sarki Bzmot. :D

Suppiluliumas 2011.12.25. 20:10:04

Az élet csodaszép James Stewarttal nekem hiányzik innen.

lionking 2011.12.25. 20:35:12

@Suppiluliumas: éppen akartam írni, hogy a lista összeállítója biztos nagyon fiatal :)
Ezt a filmet nem szabadna kihagyni a listáról sőt az első 3-ban van (nálam még az EREDETI szinkronnal, Benedek Miklós, Csákányi László jaj hol vannak már az ilyen szinkronhangok)
És az Aludj csak én álmodom is egy nagyon szerethető és szórakoztató film még sokadik megnézésre is.

suo tempore 2011.12.25. 20:40:56

nem pont ezek a filmek szerepelnek a "Legszarabb karácsonyi filmek" listán is?

BeniMan 2011.12.25. 21:01:01

@lionking: 27 vagyok köszi. az hogy régi klasszikus filmet nézek nem a kor függvénye. Jött itt már kritika tőlem az Elfújta a szélről is.... Felhívnám a figyelmed az első bekezdésben olvasható mondatra. "A lista szubjektív! Ez csak az Én személyes véleményem, a saját listám." Nem az észt akarom osztani hanem a saját véleményemet leírom vitaindítónak. @suo tempore: ezt neked is mondom!
Látszik h Indexre került a cikk...

lionking 2011.12.25. 21:05:41

@BeniMan: Nem szemrehányásként sem kioktatásként írtam
Sőt pont hogy szubjektív az rendben de a véleményem az hogy Az élet csodaszép az pont az a film, amit
1. korodnál fogva nem láttál esetleg
2. egyik ismétlés sem ragadott magával (az új szinkronos különösképpen)
3. Egy tanács volt hogy a szubjektivitásodat jó irányba fejlesszük :)
Veheted építő kritikának is :)

Scottish 2011.12.26. 00:34:02

1.: Die Hard
2.: Halálos Fegyver
3.: Die Hard 2
4.: Reszkessetek Betörők 2
5.: Reszkessetek Betörők

Problem?

Vackorkörte 2011.12.26. 09:24:00

Szerinem itt mindenki megfeledkezett az Utánunk a tűzözönről!

De nekem a Ludas Matyi rajzfilm is karácsonyi, mert vhs-n a reszkessetek, betörők után volt :D

legyekura 2011.12.26. 10:04:32

Nálam egyértelműen a Hull a pelyhes
(Jingle All the Way) vezet... Svarcival meg a Turbó Men babával...

2011.12.26. 10:43:06

@megasün: én láttam, de SJP a keribredsót játszotta benne, nem a kedvencem, de meg lehet nézni.

A németeknél Sissi nélkül nincs karácsony, de van john McClane is minden mennyiségben. Reskessetek sem maradhat el,Shrek, meg Carib tenger, meg Nils Holgerson. Bár ezek nem tipikus karácsonyi filmek, de az benne a jó, hogy már nem kell feszülten figyelni a képernyőt, a nassolás közben elég csak a kedvenc jelenteket ki mazsolázni.

mutant · http://universal.blog.hu 2011.12.26. 16:20:10

Na és az újabb Mostohaapa című film. Az is jó.

vrango 2011.12.27. 11:02:39

Általában a "karácsonyi film", mint olyan kategóriától kiütést kapok, de azért van néhány, amit bármikor szívesen megnézek újra - a Karácsonyi vakáció mindenképpen ilyen, és a Segítség, karácsony! is... Ezek a negédes kliséket új tartalommal töltik meg, és nagy poénok vannak bennük:)
Persze, én nem bántom azokat, akik a "klasszikus", Karácsonykor játszódó "családi" filmeket szeretik, de én ezeket (családostul) kerülöm, ha lehet...
A Die Hard szerintem sem nevezhető a szokásos értelemben karácsonyi filmnek - ilyen alapon nekem a Süsü is az, mert gyerekkoromban mindig az ünnepek alatt adta a tévé, és nekem ezért máig karácsonyi hangulatom támad tőle...
(Ha pedig azt vesszük, hogy a Drágán add az életednek köszönhető az Úszó erőd, azt kívánom, bárcsak el se készült volna... ;))

Sergő Z. András 2011.12.27. 11:24:29

Kérem szépen, a Hull a pelyhes hol marad?
süti beállítások módosítása