Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

UIP hírlevél

2011.12.27. 19:09 koimbra 2 komment

Szétverték Kate Beckinsale fejét, de nem bánta

            Roppant kellemetlenül érezte magát Giovanni Ribisi a Csempészek című akciófilm egyik jelenetének készítésekor, mert miután súlyosan bántalmazta partnernőjét, még a színésznő volt az, aki vigasztalta őt. – Ez nagyon brutális jelenet, többször beleverem Kate fejét egy tükörbe, csak úgy röpködnek a szilánkok – magyarázza a színész, akire a Ryan közlegény megmentése felcsereként figyelt fel a nagyközönség. – Preparált üveggel dolgoztunk, de az ütések így is nagyon fájhattak. Láttam, hogy Kate el is szédült, de utána ő volt jobban megijedve, mivel hullasápadt lettem a sokktól. Vigasztalt, hogy semmi baj, ilyen a mozi, és a következő jelenetben úgyis ő fogja betörni a fejemmel a kamra ajtaját.

                Mivel Ribisi a method acting híve, igyekezett teljesen a Csempészekben alakított drogbanda-főnök bőrébe bújni. – Úgy 40-50 órányi dokumentumfilmet néztem meg lecsukott nehézsúlyú bűnözőkről – meséli a színész. – A Csempészek-beli karakterem is éppen nemrég szabadult, ezért arra voltam kíváncsi, mennyire torzul el valakinek a személyisége a rácsok mögött. Kiderült a filmekből, hogy csak még elvetemültebbé válnak, mert éveken át az forog az agyukban, hogyan állnak bosszút, miután kiszabadultak.

            (Contraband – hazai bemutató: 2012. március 22.)

Nem akar akciósztár lenni a Mission: Impossible sztárja

            Egy csapásra akciósztár lett Jeremy Renner, hiszen az egyik legfontosabb szerepet játssza Tom Cruise oldalán a Mission: Impossible: Fantom protokollban. Ő azonban ódzkodik ettől a minősítéstől. – Úgy gondolom, színész vagyok, aki akciófilmekben is vállal szerepeket – mondja Renner, aki a titokzatos Brandt ügynököt alakítja a szuperfilmben. – Tény, hogy korábban kamaradarabokban játszottam, mostanában meg több verekedős jelenetem van, mint szöveges. Ez nem baj, ettől nem leszek rosszabb színész.

            Renner már csak azért sem akar sztárként ragyogni, mert nehezen viseli, ha körülrajongják. – Az volt a legklasszabb, amikor a nagymamám azt mondta a Fantom protokoll megtekintése után, hogy halálra rémült, amikor majdnem bedarált a propeller a hűtőkamrában. Ezek szerint hiteles voltam. Mások is folyton gratulálnak, de ezt nemigen tudom hova tenni. Mindenesetre jobb, mintha pofán vernének a filmjeim miatt.

            A színészt legközelebb a Boszorkányvadászok című akció-horrorban láthatjuk, amely Jancsi és Juliska meséjének folytatása – sajátos módon. – Tizenöt évvel vagyunk az után, hogy a két testvér megölte a gonosz boszorkányt. Vagyis a tündérmesének meg a mézeskalácsnak vége, kezdődik a keserű felnőttkor, amikor a könyörtelen Jancsi és Juliska tűzzel-vassal irtja a banyákat mint hivatásos fejvadász. Ezért csöppentünk mi Gemma Artertonnal olyan hirtelen a produkcióba. Eredetileg ugyanis konszolidáltabb hősöket akartak, akiket az Alkonyat-sorozat valamelyik két sztárja alakít. Aztán változott a koncepció: Jancsi és Juliska sokkal keményebb figura lett, elvégre a gyilkolás a mesterségük, nem ülhetnek ki a patakpartra romantikázni.

            (Hansel and Gretel: Witch Hunters – hazai bemutató: 2012. 4. negyedév)

Hetedszer is Halálos iramban!

            Vin Diesel megerősítette, hogy év elejétől megkezdődik a Halálos iramban-franchise hatodik és hetedik részének előkészítése. Azért indul két produkció, mert a sorozat története annyira szerteágazó lett, és olyan sok karakterrel dolgoznak, hogy a hatalmasra duzzadt anyag egyetlen kétórás filmbe már nem fér bele. Azt már nem tudni, hogy egy nagy filmet vágnak-e ketté, vagy két önálló folytatás készül. A legutóbbi epizód, a Halálos iramban: Ötödik sebesség végén már utaltak arra, hogy Eva Mendes korábban kiiktatott karaktere visszatér. Természetesen újra száguld majd az összes fontos szereplő, és a színes mellékfigurák tábora is jelentősen bővül.

            A Halálos iramban: Ötödik sebesség 626 millió dolláros összbevételt ért el, és igen kedvező kritikákat kapott, vagyis sikerült a korábban már halódó sorozatba új életet lehelni.

            (Fast & Furious 6 – hazai bemutató: 2013. május)

Hát ezért csúszik a Star Trek 2

 

            Már megkezdődtek a Star Trek 2 előmunkálatai, de eddig csak egy-két apró hírmorzsa érkezett a szereplőkről, ezért J. J. Abrams rendező karácsonyi ajándékként hajlandó volt egy kicsit többet is elárulni a rajongóknak. A legfontosabb információ, hogy a filmet 2D-ben forgatják le, és csak utána konvertálják át 3D-be. – Szerencsére lesz elég időnk arra, hogy rendesen megcsináljuk, mert ha kapkodnánk, sehogy se nézne ki – mondja a szűkszavú rendező. – Az még nem dőlt el, hogy IMAX-ben forgatunk-e. Kedvenc formátumom, de nagyon drága, ezért nem az enyém az utolsó szó ezzel kapcsolatban.

              A rendező most sem árulta el, vajon a sorozat kedvenc főgonosza, Khan szerepére szerződtette-e Benicio Del Torót, vagy más feladatot szán neki. Az viszont biztos, hogy a sok hónapos nekifutás után most már heteken belül elstartol a forgatás.

            (Star Trek . – hazai bemutató: 2013. május) 

Címkék: hírlevél miújság uip

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr503499603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

L'Angelus 2012.01.11. 16:49:47

Én főleg két dologra leszek kíváncsi: megkomolyodik-e és összetettebé válik-e a legénységet alakító színészgárda, illetve, hogy ez a Star Trek 2. alapul veszi-e majd az eredeti Star Trek 2.-t, a Khan haragját.

Aki esetleg nem tudná, melyikre gondolok, tessék:
filmi-helyszinelok.blogspot.com/2012/01/star-trek-2.html
süti beállítások módosítása