Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

TOP 10 Disney filmek

2012.03.10. 18:35 BeniMan 29 komment

Csütörtökön került a moziba a Disney stúdió legújabb filmje a John Carter. Egykor a Disney név egyenlő volt a varázslattal az igazi filmélménnyel. Nem mondom hogy mostanra megkopott ez a hírnév, de a brutális pénzösszegekből készült filmek  amiket mostanában készítenek nem feltétlenül hozzák vissza azt a filmélményt amelyet gyerekkorunkban kaptunk a Disneytől. A John Carter is brutális összegből készült, 250 egyesek szerint 300 millió dollárt is rááldoztak a filmre. Azt hogy sikeres lesz e, egyenlőre nem tudjuk megmondani, de mindenesetre összeszedtük a 10 legjobb élő szereplős (nem animáció, nem mese, csak olyan filmek amelyekben van hús vér szereplő is!) Disney filmet. Jöjjenek a Miki Egeres stúdió legjobb filmjei! A lista szubjektív! Ez csak az Én személyes véleményem, a saját listám. Szerintetek melyik a legjobb Disney film? Melyik film/filmek maradtak le a listáról? A Ti TOP 10 listátok hogy néz ki? A kommentekben lehet vitázni!

10. 101 kiskutya

1996-ban megrendezték az egyik legkedvesebb Disney rajzfilm élőszereplős változatát. A film készítőinek hihetetlen akadályokkal kellett szembenézni a forgatás előkészítése során. A legnagyobb gondot a 99 kiskutya összegyűjtése és beidomítása jelentette. Kedves kis történet, amelyhez igazi világsztárokat sikerült megnyerni. Jeff Daniels szereplése nem valami nagy szám, ám Glenn Close Szörnyella De Frász szerepében valami egészen zseniális és persze meg kell említeni Hugh Laurie-t aki nem csak Dr. House szerepében tud remek alakításokat nyújtani.

9. Emlékezz a Titánokra

Boone (Denzel Washington) kiváló amerikai futballedző hírében álló fekete tanárember. 1971-ben a virginiai Alexandria városában megkezdik a faji elkülönítés felszámolását, amelynek jegyében összevonnak két iskolát. Az amúgy is meglévő feszültségeket tetézik Boone kinevezésével az egységes csapat élére. A fehér fiúk korábban sorra nyerték a meccseket, nehezen fogadják el az új színes bőrű edző utasításait. Minden idők egyik legjobb sportfilmje, igaz történet alapján a mindig zseniális Denzel Washingtonnal a főszerepben, aki remek a szerepében; egyszerre taszító meg diktatórikus, ugyanakkor szimpatikus a hozzáállása. Bát tömve van a film giccses pillanatokkal ezt ellensúlyozzák a remek színészi alakítások és a jó történet. A ’70-es évek faji villongásoktól sem mentes világát és a mérkőzések hangulatát nagyon jól adja vissza a film.

8. Kerge kacsák

A rámenős ügyvédet, Gordon Bombay-t (Emilio Estevez) 500 órányi közmunkára ítélik ittas vezetésért és a főnöke kitalálja, hogy Gordonnak meg kell tanulnia a csapatjátékot, ezért rábízza a város Ötös körzetének gyerek-hokicsapatát. Egy igazán humoros családi vígjátékot kapunk, amit azért itt-ott megspékelnek némi erős túlzással és komikus, rajzfilmszerű hanghatással. A közönség találhat magának egy-egy szereplőt, akivel azonosulhat, akiért rajonghat és itt még egyik főhős sem ellenszenves, úgy mint a mai trendek filmjeinél, így akár az egész csapatért is lehet szurkolni. Az ellenfelek nagyobbak, erősebbek, gonoszabbak és még a mezük is csúnya fekete, így őket meg könnyebb utálni. A Disney által megvett anaheimi NHL hokicsapatot a filmben szereplő után Anaheim Mighty Ducks-nak nevezték el.

7. Tron: Örökség

Valóban a kritikák lehúzták az 1982-es Tron folytatását azonban számomra mégis helye van a filmnek a 10-es listán. A 3D technika talán ennél a filmnél nézett ki a legjobban (és persze az Avatarnal) a világ, amit megteremtett az valami eszméletlenül jól néz ki és a film zenéje egészen nagyszerű! A Daft Punk tökéletes munkát végzett! Eszméletlenül jó hangulata van a filmnek még akkor is, ha a forgatókönyv és a szereplők eléggé felejthetőek. Persze Jeff Bridgesre most sem lehet egy rossz szavunk sem, ő most is jól hozza a karakterét. Ez a film az, ami megmutatta, hogy igenis lehet jól használni a 3D technikát.

Itt pedig a Daft Punk remek zenéje!

6. A nemzet aranya

Nicolas Cage-nek az elmúlt jó 10 évben nem igazán volt értékelhető szerepe. A nemzet aranya bolondos professzorának megformálása azok közé a szerepek közé tartozik amiket szívesen láttunk a hülye hajú színésztől. Egy kis rejtély, sok humor, kaland és izgalom, méghozzá egész jó tálalásban. Eredetiséggel persze nem büszkélkedhet, de ötletekben gazdag, profin megcsinált mozi. A rendező Jon Turteltaub a bevezetőt követően okosan háttérbe húzódik és hagyja, hogy az olajozottan működő Bruckheimer-gépezet megtegye a hatását. Egy ehhez fogható laza kis mozit bármikor szívesen megnéz az ember és remélem, hogy találkozok hasonlókkal a közeljövőben. Cage karrierjének mindenképpen jót tenne A nemzet aranya 3…

5. Mary Poppins

Vannak olyan filmek, amiket ha nem is látott az ember, akkor is tud a létezéséről, arról hogy micsoda klasszikusról van szó. A Mary Poppins is ilyen film egy igazi klasszikus, amely beette magát a pop kultúrába és a Disney egyik legnagyobb sikere lett az elnyert 5 Oscar díjával. Julie Andrews a hóbortos nevelőnő megformálásáért teljesen megérdemelten végre átvehette az arany szobrocskát. Egyébként Walt Disney kedvenc filmje ez volt és a kedvenc dala is a Mary Poppinsba hallható: "Feed the Birds (Tuppence a Bag)". 100. születésnapján Disneylandbe szobrot avattak a tiszteletére és ekkor is ezt a dalt játszották.

4. Jég veled

Elég abszurd dolog az, ha egy csapat jamaicai srác kijut a téli olimpiára bobosként. Főleg úgy hogy ez tényleg megtörtént! Ez egy megunhatatlan film. Nagyon régen láttam először, és akárhányszor újranézem, nem okoz sohasem csalódást, még úgy se, hogy már kívülről tudom. John Candy késői filmjeinek egyike, itt most kicsit drámai vénáját is megmutatja, de az elvárt humort is megkapjuk tőle. Jelen esetben sikerült őt, mint nagy színészt, húzónévnek betenniük, de mégsem rajta van a hangsúly, nem őmiatta jó a mozi, inkább csak pluszként emeli a szintet. Jó poénok, remek történet, kiváló karakterek és a színészi játékok is rendben vannak. Kevés olyan film van, amit képes vagyok bármikor újranézni, de ez közéjük tartozik!

3. Drágám a kölykök összementek

Rick Moranist mindig is az egyik legjobb vígjáték színésznek tartottam, minden filmjében lehet röhögni rajta. Karrierje csúcspontja egyértelműen az Űrgolyhók Darth Vader utánzata volt, ám a Disney klasszikusában is nagyot alakított a Szalinski professzor szerepében. Azt hiszem, ha van tökéletes családi vígjáték, akkor ez az! A karakterek nagyon jól elvannak találva, a történet nem túl bonyolult, de azért teljesen leköt minket és csak szerethető karakterek vannak a történetben, olyanok akikért tudunk izgulni. Emellett 1989-ben képesek voltak olyan képi világot megteremteni, ami akkoriban tényleg varázslatosnak számított. A miniatűrre összement gyerekek nézőpontjából bemutatott világ tökéletes, és egy percre sem unatkozunk a film nézése közben.

2. A három testőr

Ha minden idők legtöbbször megfilmesített regényét keresnénk, akkor Alexandre Dumas A Három Testőr című alkotása alighanem utcahosszal győzne. Megszámlálhatatlanul sok film készült róla, mégis azt gondolom egyértelmű, hogy a legjobb az az 1993-as Disney feldolgozás! Egyrészt a harcjelenetek és a vívó jelenetek eléggé modernek ahhoz, hogy hogy ne nézzenek ki gagyinak, mint a régebbi filmekben, másrészt nem estek át a ló túlsó oldalára és nem akarták a testőröket valami idióta ninjaként bemutatni, mint az új feldolgozásokban. Képes volt korhű lenni de fenntartani a feszültséget és ehhez nem kellett a rendezőnek léghajó csata cirkáló vagy mi a fene mint Paul W.S. Anderson szörnyűségében. A karakterek itt vannak a legjobban eltalálva. Ha a testőrökre gondolok nekem egyből Kiefer Sutherland, Oliver Platt, Charlie Sheen és Chris O'Donnell ugrik be Atos, Portos, Aramis és D'Artagnanról. Tim Curry pedig az egyik leggenyább, legellenszenvesebb és ezáltal legjobb rosszfiú, aki csak láttam! Ő a tökéletes Richelieu biboros! És persze ne feledjük minden idők egyik legjobb betétdalát sem!

1. A Karib-tenger kalózai filmek

A Disney stúdió legjövedelmezőbb filmjei, szinte összeszámolni sem tudják mennyi bevételt hoztak már a filmek. Emellett persze tényleg remek alkotások (kivéve a negyedik) és a filmnek megteremtették Hollywood egyik ikonikus karakterét Jack Sparrow kapitányt. Johnny Depp jutalomjátéka volt ez a szerep, amivel tényleg a legnagyobb színészek közé emelkedett. Sztárok sora szerepelt a filmekben amelyek minden része jócskán visszahozta gyártási költségét, a Disney fejesei pedig büszkén dörzsölhették pénzsóvár kis tenyerüket. 

 

Címkék: top10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr44308145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dean6 2012.03.10. 18:59:33

Nálam a Karib-tenger nem lenne az első,max úgy,hogy az 1 és 2.rész,mert szerintem a 3 közepes lett,a 4.meg pocsék. A Tron szerintem sem volt olyan rossz.A Perzsia Hercegét én beletenném,mert lehet kicsit csalódás volt,de szerintem egy korrekt Disney kaland volt,hasonló,mint most a John Carter. De tényleg nagyon kevés értékelhető film készült a Disney által.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.03.10. 19:02:45

John Carter - überbukta, 10 milla pénteken.

A lista elég érdekes. A Disney egy időben csak jó rajzfilmekkel-animációs filmekkel jelentkezett. Bár az is igaz, hogy igazán rosszat soha nem csinált. A Tron Örökségnek szerintem nincs helye a Top10ben, akkor már az első része, ami kultfilm lett.
A Jég veled hatalmas volt, az első jamakai bobcsapat:D

A Drágám a kölykök összementek első része szintén jó szórakozás volt, ott kellett volna megállni.
A három testőr pedig lazán veri Anderson rettenetét.

Buchek8 2012.03.10. 19:03:39

1. John Carter nálam :)

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2012.03.10. 19:56:36

A karib-tenger első helyével maximálisan egyetértek, tegnap este viszont nálam a második helyre erőteljesen felkapaszkodott John Carter :)

little2 2012.03.10. 21:14:49

Én mindig is rühelltem a a karib-tenger filmeket, pedig a kalózos téma az tetszik.
Nem túl izmos ez a lista , nálam egyértelmű a John Carter első helye, még úgy is, hogy nem tökéletes a film.
A 10 millás nyitóhétvége nem sok jót jelent. Néha tényleg értehetlen a nézők izlése számomra, minőségben lazán veri a Transformers filmeket, de mégis ez bukta, az meg gigasiker.
De legalább láttam gyerekkorom egyik kedvenc olvasmányhősét a vásznon. Meg még fogom is, mert mégy egyszer-kétszer megnézem az tuti.:)

Dean6 2012.03.10. 21:45:58

@little2: 10 millás nyitónap.
A kalózos téma tényleg jó,csak kár,hogy elhülyülik az egészet. Én a Kalózvizeken című könyvet várom már nagyon filmen,állítólag Spielberg vette meg a jogokat elég régen,de azóta semmi hír,az egy tökös kalóztörténet.

Cucuminator 2012.03.10. 22:13:57

Sokat nem láttam, de pl. az eredeti Tronnak helye van a listán. A karib-tengerek pedig mi a jó büdös francokat keres itt? Az első fiatalabb korom nagy kedvence volt, de nemrég újranézve sokkal gyengébbnek véltem felfedezni (,de azért még nézhető). A 2-3 pedig a fokozottan nézhetetlen kategória. A polipzombis szálat annyire elnyújtották mint most én ezt a mondatot... A negyedik Johnny Depp ripacskodást már kihagytam.

mr.roper 2012.03.10. 22:20:19

BeniMan, hol van a listáról a 88'as Mentőakció? Igaz, akkor már a Sziklát meg a Con Air-t is ide lehetne sorolni...:-))

little2 2012.03.10. 22:30:08

@Dean6: Jogos, elírtam. De 250 millás költségvetésnél sajnos majdnem mindegy.
Ott lenne még a Cutthroat Island mint kalózos, de az se az igazi, az is szétesik a végére.
Nem túl sok ilyen jellegű film készült az utóbbi évtizedekben, pedig szerintem igény lenne rá.

mereszet 2012.03.11. 00:52:33

Én most akadtam ki azzal, h a Karib tengert a Disney jegyzi..:O :P
Ez egy kicsit kiverte a biztosítékot nálam.
Egyébként én a Jég veled és az Emlékezz a Titánokra filmeket emelném arany és ezüst dobogóra.
Ez a John Carter viszont nem tudom hová tenni. Disney film 12-es karikával?
Csinálták volna R-katósra..mint a szélvész mennék a moziba..

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2012.03.11. 07:34:33

A Jég veled és a Kerge kacsák aranyos filmek, bármikor meg tudnám nézni őket. A felsorolt filmek feléről meg nem is tudtam hogy Disney.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.03.11. 08:49:47

nah ez még egy nehéz top 10, hisz rengeteg filmet csináltak, és volt köztük jó is szép számmal.

NZ79 2012.03.11. 09:58:48

Szóba került A szikla, vagy a Con-air--ha jól tudom azokat a Touchstone, a Disney magasabb korhatárt is elbíró leányvállalata forgalmazta/gyártotta...mert ha a Disney tulajdonában lévő cégeket is ide soroljuk akkkor beférnének még olyan filmek is, mint a Hatodik érzék, a Face/off, vagy az Armageddon..és valamennyi listás lenne..:)

BeniMan 2012.03.11. 10:58:13

@NZ79: Igen de nem Disney logo alatt futottak azok a filmek. Naná hogy nálam is a lista élén lennének azok a filmek. De itt most a Miki Egeres studió logója alatt bemutatott filmeket vesszük sorra. :)

L'Angelus 2012.03.11. 11:25:51

Dean Jones volt a főszereplője a kedvenc Disney-filmjeimnek.

Atkakukac1989 2012.03.11. 12:19:20

BeniMan beloptad magad a szívembe, Jég veled a legnagyobb. Attól függetlenül én sem tenném elsőre.

A listából szerintem a Mary Poppins verhetetlen. :D

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.03.11. 13:24:03

Hú, hát így elég tág. Szerintem pont, hogy inkább a Disney rajzfilmekről lehetne jobb toplistát csinálni.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.03.11. 13:52:38

@Cucuminator: A Karib-tenger kalózai leginkább azért említésre méltó, mert ezt megelőzően jó pár évig nem érdekelte a közönséget ez a téma. Pl. a Carolco a Kincses sziget kalózaiban bízott, hogy kihúzza a szarból, majd a bukta után szépen csődbe is ment. Erre jött Bruckheimer és csinált egy ilyen franchise-t.

Reg5 2012.03.11. 16:16:48

Karib-tenger mint legjobb? A 2. része mai napig a legborzalmasabb filmélményeim egyike, de ám legyen :)

winterrain 2012.03.11. 16:37:26

Az első 10-et nem tudom, csak az elsőt: Lilo és Stitch

2012.03.11. 17:03:44

Ha neked ez volt a legjobb Három testőr és ebben a legjobbak a karakterek, akkor lövésed sincs a könyvről.

BeniMan 2012.03.11. 17:29:40

@Hadrian77: Nem a regényről beszélünk hanem a filmekről. Ami valóban a jó kategória az még a Michael York főszereplésével készült film de abban a harc és vívós jelenetek eléggé régiesek voltak. A '48-as film gagyi volt hiába szerepelt benne például Angela Lansbury is. A francia olasz koprodukció '53-ból talán a leggyengébb produkció volt ami a témában készült, kár hogy készült folytatása is. A 2005-ös három testőr visszatér borzalmas volt a sok agyonkoreografált kardozós jelenettel és talán itt volt a leggagyibb karakterábrázolás. A '39 -es film az egyik első ábrázolása volt a filmnek itt azonban egy vígjáték lett belőle amiben 3 gyáva fickó játszotta a testőröket. Az utolsó filmet pedig jobb meg sem említeni amiben Buckhingham egy léghajó csata cirkáló flottát vezet Franciaország ellen....
Lövésed sincs a témában készült filmekről ez már világos. De legalább okoskodni tudsz...

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.03.11. 17:30:40

@Hadrian77: A régebbi Három testőr filmek közül láttam párat, de a Michael York-féle maradt meg bennem. Ezek teljesen szórakoztatóak, de ugyanakkor teljesen komolytalanok, késsé paródia beütésük volt.

vrango 2012.03.11. 21:43:07

Nálam a Disney, mint márkanév valamiért csak a rajzfilmekhez kapcsolódik, ezért rendesen meg is lepődtem, hogy ennyi élőszereplős filmjük van (nem nagyon vagyok otthon a "családi mozi"-kategóriában, a híres Disney-rajzfilmeket is pár éve láttam csak, a gyermekeimmel)... szóval nekem nincs ilyen listám.
Ha lesz külön rajzfilmes, akkor jelentkezem:)

Királyvíz 2012.03.11. 22:00:55

A Tron-Legacy lehet, hogy szép volt, de ezt leszámítva szar volt. A 101 kiskutya hihetetlenül gagyi lett, senkit nem ismerek, aki egyáltalán végignézte volna, nemhogy tetszett volna neki. De hát ízlések és pofonok. A Nemzet aranya nem volt rossz, de nem több egy átlagos kalandfilmnél, biztos nem TOP 10-es. A Karib tenger kalózaiból meg csak első részt kellett volna betenni. Az ötletes volt, eredeti, vicces, stb. A többi viszont már erőltetett volt, a harmadik pedig egyenesen érthetetlen (a negyediket inkább kihagytam).
A többivel egyetértek, Főleg a Jég veleddel (akárhányszor meg tudom nézni) és a Mary Poppinsszal (örök klasszikus, soha nem megy ki a divatból).

Cucuminator 2012.03.12. 15:06:07

@koimbra: Szóval akkor jó egy film ha sikeres? (nem kötözködés csak nem értem) :D

Cucuminator 2012.03.12. 20:31:17

@koimbra: A válaszodból az jött le, hogy azért van rajta a listán, mert nagy volt az érdeklődés. Bocs, ha félreértettem.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.03.12. 20:44:17

@Cucuminator: A Karib-tenger kalózai sokaknak kiváló szórakozás volt. Lassan az ötödik résznél jár, nem hiába. Marha sokba kerül, de ugyanakkor meg is térül a befektetés. Ez egy dolog. De azért ez a bevétel azt támasztja alá, hogy rengetegen kedvelik. De a bevétel nem egyenlő azzal, hogy jó is a film.
Nekem ez a franchise totál átlagszórakozás kategória.
süti beállítások módosítása