Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Képek a Végjáték produkciós blogjáról

2012.04.19. 12:06 koimbra 9 komment

Gavin Hood javában forgatja Orson Scott Card nagy sikerű regényének, az Végjátéknak a filmváltozatát. A film produkciós blogjára kikerült néhány kép, alább láthatod ezeket. Ide kattintva pedig meg tudod nézni, hogy milyen dolgok találhatóak a szobában. A film bemutatója? Jövő év novemberében esedékes.

A könyv története: Egy Földön kívüli űrbázison szigorúan titkos és zárt körülmények között „nevelik” azokat a tehetséges gyerekeket, akiket a szüleiktől és testvéreiktől elszakítva tökéletes katonákká akarnak kiképezni, hogy majd bevethessék őket az idegenek ellen. A katonaiskola a gyerekek játékszenvedélyét egyre inkább a könyörtelen és kegyetlen harci játékok felé irányítja, s Ender Wiggin csak akkor döbben rá eszköz voltára, amikor már két fiatal társát is meggyilkoltatták vele. Card lélektanilag is kitűnően ábrázolt szituációkban vetíti elénk az emberi kegyetlenség és manipuláció ördögien kitervezett stációit, a kamasz- és gyermeklélek művészi igényű megjelenítése pedig messze túlmutat a sci-fi műfaji határain is. A kötet megkapta a legnagyobb nemzetközi elismerést jelentő Hugo- és Nebula-díjat.”

Címkék: képben könyvből film végjáték

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr314460792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyllard 2012.04.19. 14:28:17

Még egy sztori, ahol tinik öldösik egymást :D Hátha sikerül majd megragadniuk a morális mivoltát az egésznek, mint az amúgy jóra sikerült Éhetők viadalának a filmváltozatánál.

Sesquatch 2012.04.19. 14:46:39

Érdemes elolvasni, teljesen másról szól, mint az Éhezők viadala.

Plusz rossz az ismertető, nem a támaszpont vezetői gyilkoltatják egymással a gyerekeket - hanem...
SPOILER

...
a főhős öl mindkét esetben önvédelemből
...

A könyv (főleg a sorozat első része) szuper, sokkal nagyobb csavarral mint az Éhezők viadala. Persze az utóbbi inkább tinikönyv.

daniM 2012.04.19. 15:46:09

Tényleg teljesen félrevezető az ismertető. A könyv egyáltalán nem a gyerek-létről szól, és nem is igazán a gyilkolásról. (Vagyis egyáltalán nem tiniregény.)
Sokkal inkább arról, hogy a manipuláció hogyan változtathatja meg az embert, főleg egy olyat, aki teljesen átlagos akar lenni. Másrészről pedig azt mutatja be, mire is képes pár elkötelezett ember, hogy elérjék céljukat, úgy, hogy közben számukra észrevétlenül, de alapjaiban változtatják meg a játékszabályokat.
A könyv egyáltalán nem gyerekeknek, hanem gyerekekről szól, már csak a végkifejlett miatt is...

Ha a filmből kihagyják mindazt, amitől ez a regény nem egy gyerekregény, hatalmas blama lesz.
Harrison Ford meg Ben Kingsley jó nevek, kérdés elegendőek lesznek-e a rendezővel, hogy a stúdió ne herélje ki teljesen a sztorit.

little2 2012.04.19. 19:36:04

A fentebbi ismertető van a könyv hátulján is, de egyrészt meglehetősen félrevezető, másrészt baromi nagy SPOILER, ugyanis se a főhős, se az olvasó nem tudja meg csak a regény vége felé, hogy már megölt két másik gyereket is.

És egyébként ez egy többszörös díjnyertes regény, komoly gyerekpszichológiai ábrázolásmóddal, nem egy Éhezők Viadala szintű tini nyáladák. Kb. annyi közük van egymáshoz mint a Keresztapának a Barátok Közthöz.

Sesquatch 2012.04.19. 20:14:36

@little2: tökéletesen igazad van.

bár töredelmesen bevallom, ah Éhezők viadala (az első könyv) tetszett, szerintem főleg a második, harmadik résznél kezdett egyre mélyebbre süllyedni
@daniM: csak remélni tudom, hogy nem tinifilm lesz. Remélem Chuck Norris nem megy a közelébe sem ;)

little2 2012.04.19. 20:38:33

@Sesquatch: Én is szoktam ponyvát olvasni, van annak is létjogosultsága persze.:)
Csak ezen az összehasonlításon akadtam ki, mert ennek a két regénynek kb. olyan a viszonya, mint a egy igazi doktorinak a Schmitt féle doktorihoz.

Shyllard 2012.04.20. 07:35:16

@little2: Hát csak az ismertető alapján nekem az ugrott be, de mostmár látom nem hasonlít a kettő annyira egymásra :P Amúgy az Éhezők Viadala sztem egyáltalán nem nyáladék, persze ott van benne a kötelező romantikus szál, de még a könyvben sem irritáló módon van jelen.

little2 2012.04.20. 22:54:17

@Shyllard: Oké, bevallom annyira tüzetesen nem ismerem az Éhezők Viadalát, úgyhogy fentebbi jelző lehet erős volt. De mondjuk az is igaz, hogy túl sok eredeti ötletet nem tud felvonultatni, egyből látszik honnan lopott. Ettől mondjuk még lehet jó a maga nemében, de engem abszolút hidegen hagy, pedig szeretem a sci-fi jellegű vackokat.

Félhang 2012.05.16. 13:15:41

Ne már.... Ez a történet egyáltalán nem Ender szobájáról szól! Ami ezen a képen ráadásul egyáltalán nem úgy néz ki mint egy jövőbeli szoba, hanem mint egy mai amerikai tini szobája, aki megvett minden szart, amit a mekdonáldszban rásóztak.
Ugye nem mondják komolyan, hogy a film produkciós blogja ilyen biz-basz f.szságokkal tereli el a figyelmet a mű értékes részeiről??? Ne menjünk már ilyen iszonyatosan tudatlan irányba, ez a történet rendkívül érzékenyen bánik többek között a karakterfejlődéssel, a gyermeki lélektan bemutatásával, a harcászati stratégiákkal, és persze a technológiai fejlettség ábrázolásával, de semmi esetre sem a plázában kapható madzagon lógatható repülőgép modellekről szól. Miért kell ilyen butaságok irányába vinni ezt a remekművet??
süti beállítások módosítása