Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Breaking: Új technológia a filmkalózok ellen

2012.04.24. 13:47 koimbra 16 komment

A Filmdroid birtokába került információk szerint az egyik magyar forgalmazó, a Parlux Entertainment azt tervezi, hogy az összes szinkronos filmjét az úgynevezett "csobogás" technológiával levédve küldi a mozikba. A forgalmazó jelenleg is egyeztet a mozikkal, illetve folyamatban van a jogi háttér biztosítása. A Torrente negyedik része az első alkotás, amelyet ezzel a technikával védenek le. 

Jelenleg a csobogásról az interneten kevés információ található. A rendőrség kapacitás hiányában nem tudja vagy nem is akarja használni az új technológiát, ám a titkosszolgálatok számára nem ismeretlen ez a dolog. Az új technológia segítségével könnyedén meg lehet mondani, hogy melyik moziban és mely előadáson vették fel a szinkronos filmet, sőt azt meg lehet határozni, hogy melyik széken ülő néző rögzítették a kalózfelvételt. Habár a felvételt ezzel sem tudják megakadályozni, de segítségével könnyedén fel lehet kutatni a filmkalózt. Más részről a csobogás tönkreteszi a kalózfelvételt.

A megoldás lényege az úgynevezett „fehér zaj” továbbfejlesztésében rejlik. A csobogáshoz (innen is a rendszer neve) vagy vízmorajláshoz hasonló zajhullám akár több ezer hangforrás összeadódásából keletkezik, hasonlót kelt a morajló tömeg vagy a vízesés is. A fehér zaj könnyedén alkalmazható lehallgatások, hallgatózások kiküszöbölésére, ugyanis a fehér zaj megszólalásakor az emberi agy összezavarodik, nem képes az érzékelt hanghullámokat kiszűrni és azok között vagy mögött bármilyen egyéb jelforrásra koncentrálni. Az agy ilyenkor csak annyit érzékel, hogy számos dolog van, amit hallania kell, de hogy pontosan mit is, azt már nem képes kiszűrni.

A csobogás annyiban lép túl ezen a megoldáson, hogy a telefonbeszélgetésből felvett, nagyon rövid időtartamokra vágott beszédfoszlányokat keveri össze és ebből alkot egy emberi füllel dekódolhatatlan elegyet. A külső hallgató csak annyit észlel, hogy valaki beszél, de ennél többet már nem képes megállapítani a szövegből.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr234470636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2012.04.24. 14:04:34

minden zárba kerül kulcs is, elébb-utóbb. persze, az is hülye, aki ilyen kamerás cuccokat néz...

chuck-d 2012.04.24. 14:16:01

a filmkalóz felkutatásáról szóló rész gagyarék fenyegetés, egy faszság. az azonosítás eddig is megoldható volt, a zajozás egy új eszköz, de itthon szerintem leszarhatjuk, csak a szinkront szokták lehúzni a filmekről a moziban, a felvétel vagy külföldi - általában ruszki -, vagy már rip, csak még nincs magyar hangsáv. én mondjuk nem szoktam magam ilyenekkel büntetni, még egy köldöknézős kétszereplős művészfilmnél is zavar a szar hang vagy kép.

vrango 2012.04.24. 15:33:41

Most minden kalóz, és hasonszőrű nyomorult összecsinálta magát félelmében... :)

A mozis felvételekkel szerintem pont az a helyzet, mint a blicceléssel - nem feltétlenül arról van szó, hogy az emberek többsége direkt nem akar fizetni a moziért (persze, ilyenek is vannak:P), hanem túl drága, vagy csak nem áll arányban az adott érték az árral - esetleg a mozik túl sokára hozzák be a filmeket, vagy magasra teszik a korhatárt ;)
De a zinternetadó majd ezt is megoldja! :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.04.24. 15:43:41

azt hittem április elsejei a poszt ... mi ez a hülyeség? csobogás ....

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2012.04.24. 16:20:36

Nekem ez a fehér zaj is tök új. (a film nem)De megnéztem wikin. Nem lettem okosabb. Bekavart a szürke meg a rózsaszín.

jikininki 2012.04.24. 16:49:14

a lényeg az, hogy a vetítés közben a lámpás néni vizet csorgat egy lavórba, és aki először kimegy pisilni, azt tarkón vágják egy kékbálnával mert biztos vaj van a fején

Shyllard 2012.04.24. 16:58:14

Elsősorban hülye az, aki mozis felvételt néz, normális filmrajongó minimum az XViD-es verziót megvárja. Ha meg van rá pénze, akkor elmegy rá moziba, dehát ilyen szezonban amikor szinte már minden héten megkéne nézni egy filmet (és a legtöbb 3D-s, ami felviszi a jegy árát) ki az, aki megengedheti magának, hogy beüljön mindenre amire szeretne?

gothmog 2012.04.24. 19:44:09

Csobogás. Értem. Torrente 4. Értem.
Amit nem értek, hogy akkor én mi a f*szt láttam fél évvel ezelőtt dvd-minőségben?

Dean6 2012.04.24. 19:48:29

@gothmog: "magyar forgalmazó", nálunk most adták.Kint már megjelent.

A nép fia 2012.04.24. 19:57:41

@jikininki: Baszki de hülye vagy! Szakadok ezen a beszóláson már 10 perce!!!! :-D :-D

gothmog 2012.04.24. 21:05:47

@Dean6: Már csak az a kérdés, hogy ezek a félkegyelműek miféle kalózokra vadásznak a moziban egy olyan filmen, ami hónapok óta elérhető dvd-minőségben. Valakire, aki felveszi a magyar hangot? És akkor mihez kezdenek az eredménnyel, ha megtudják, hogy a hang pl. a miskolc pláza mozijából származik? Bezárják a várost?

Dean6 2012.04.24. 21:16:29

@gothmog: Igyekeznek nah :) Úgy sem tudnak semmit sem elérni, még akkor sem,ha premier időben játszanának filmeket.

Amúgy én sem sajnálnám,ha senki sem készítene kamerás felvételeket/hangokat,tanuljanak meg az emberek moziba járni vagy várni akkor a megjelenésig, szerintem ez hülyeség,hogy nincs erre pénzük az embereknek. Pont olyan emberekkel vagyok körülvéve,akik ilyen mozis szarokat néznek,és akkor büszkék rá,hogy már látták...eszükbe sem jut,hogy szánalmasak.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.04.25. 11:04:49

A technika bevált,nem? Általában a szinkronos filmek egy-két nap elteltével feltűnnek torrenten is. És eddig a Torrente 4-ből nem került ki szinkronos változat.

Spawn85 2012.04.25. 11:57:43

@koimbra: "És eddig a Torrente 4-ből nem került ki szinkronos változat."

De igen. Ráadásul mivel külföldön már régen játszották moziba, a kép nem mozis, csak a magyar hang.
süti beállítások módosítása