Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Bosszúállók (The Avengers)

2012.04.27. 22:00 koimbra 96 komment

 

Vasember és Thor már régen elgyepált vagy 4 tucat kőkemény ellenfelét, míg nekünk idehaza Góliáttal kellett beérni, aki varázslatos baltájának segítségével jutott túl néhány nehézségen. Fogalmam sem volt mi fán terem a szuperhős, amíg az Alfa egy különszámában Pókember, Amazon (akkor még Miss Hulk) és Amerika Kapitány a felhőkarcoló méretű Monolith-ot próbálták megakadályozni abban a tevékenységében, hogy New Yorkot a földdel tegye egyenlővé. Nem sokra rá a Kandi lapok segítségével mi is megismerhettük a Hálószövő, az X-Men és Bosszú Angyalai kalandjait. Éppen ezért Wolverine és mutáns társai első mozis megmérettetésénél már nem pislogtunk értetlenül, hanem mint régi ismerősökre tekintettünk rájuk a vászon előtti székekről. 


A Marvel egy bizonyos ponton belátta, hogy be kell fejeznie a közkedvelt karaktereinek filmes jogainak szétosztogatását és saját maguknak kellene egyengetnie a figurák vászon felé vezető útját. Több jogot visszaszerzett, másokat pedig soha nem fog tudni (pl. Pókember). Nem csak a szórakoztató és minőségi munkára törekedtek, de a cél egyértelműen kirajzolódott: egy közös produkcióba szeretnék terelni a hősöket, akik megakadályoznak egy hatalmas, világméretű problémát.

Éppenséggel a történetet fél mondattal le lehet zavarni: Thor féltestvére, Loki uralma alá hajtaná a Földet, de Nick Fury eltökélt csapata ezt nem hagyja. Hiába tűnik egyszerűnek, mégis nagyszerűnek van felvezetve, felépítve a sztori. Nick Fury, a S.H.I.E.L.D. kém-és védelmi szervezet ura tisztában van vele, hogy rohangál néhány különleges erejű, rendkívüli képességekkel megáldott személy a közelben, őket egy csapattá akarja összekovácsolni. Ha beüt a a baj, akkor ők azonnal szembe tudjanak szállni a fenyegetéssel, az elgondolás szerint a Bosszúállók képeznék a Föld első és utolsó védelmi vonalát (vagy azok a Sötét zsaruk?). Csakhogy a kinézett tagok között is elég nagy széthúzás, amikor csak tehetik összezörrennek és minden alkalmat kihasználnak a másik bosszantására.

 

Fury hisz a hősökben, szándéka nemes, de mégis hogy lenne képes megzabolázni egy fene nagy zöld őrjöngő lényt, miképp tudná elérni, hogy egy asgardi istenség kövesse utasításait és egy nagypofájú, leginkább egyedül dolgozó milliárdosból milyen eszközökkel faragna csapatjátékost? Van tehát probléma dögivel, de ugyanez nem mondható el magáról a filmről. Joss Whedon nem fárasztja a rajongókat, nem húzza az agyukat és petárdáit nem (csak) az utolsó percekben durrogtatja el. A Bosszúállók egy szerelmes levél lenne a Marvel hősök kedvelői számára, nem tartja fel saját magát, se minket azzal, hogy újra bemutassa a karaktereket. Tudjuk már ki az a pajzsos, kék pizsamában rohangáló fickó, ahogy azt is, hogy honnan jött a pörölyös alak. Kenneth Branagh ugyan kihagyta (vagy nem foglalkozott vele), de Whedon már nyíltan kijelenti, hogy Thor isteni származású, mindamellett az asgardi visszatérésének a magyarázatát a Thor második részére bízza.

A forgatókönyv egyik nagy erénye, hogy egyiküket se szorítsa a háttérbe, eléri, hogy mindegyikük sorsa kellőképpen érdekeljen minket. El kellett érni, hogy ne csak egy szedett-vedett csapatnak tűnjön a Bosszúállók, meg kellett mutatni, hogy a hat karakternek igenis van helye a különítményben és nem csak amolyan „tegyük bele őt is, hogy meglegyen a létszám” pótléknak látszódjanak. Mindemellett egyikük jellemén sem változtatott, Tony Stark továbbra is egy beképzelt, öntelt playboy (és emberbarát), Rogers pedig ismét bizonyítani akar és nem rest kihívni párbajra Vasembert se. Mark Ruffalo a sokadik színész (harmadik), aki Bruce Bannert kelti életre, csalódást nem okoz a belül folyamatosan dühös, ám kissé depressziós tudós szerepében.

 

Üresjárat? 2 óra 20 perces a film, mégis észrevétlenül telnek a percek, fel nem merül egy percre sem, hogy Whedon húzná az időt. Kisebb csörtékkel, laza egysorosokkal szintesítik a csapattá kovácsolódás útját, mígnem elérkezik a végső nagy csata, ahol a hat hős eltökélten, felettébb mérgesen és bosszúszomjasan száll szembe a pökhendi Loki túlerőben lévő seregével. Vállvetve küzdenek a lélegzetelállító összecsapásban és ez az, amire mindenki várt a képregényes crossoverek óta: hogy végre együtt láthassa Thort, Vasembert, Amerika Kapitányt, Hulkot, Sólyomszemet, Fekete Özvegyet, hogy Nick Fury feszítsen a Helcarrier parancsoki hídján és hogy a karót nyelt, mogorva Maria Hill célzásra emelje fegyverét. Whedon feladta a leckét, egyrészt így kell egy több, mint 200 milliós filmet letenni az asztalra, hogy minden centje meglátszódjon a vásznakon, másrészt a milliókból egy tetszetős, lenyűgöző, szórakoztató filmet készített. A Bosszúállók mellesleg egy hatalmas fityisz a DC felé, hiszen Batmanen kívül nem igazán tudtak a Marvel nyomába érni (bár azzal is maguk mögé utasítják a konkurens képregényfilmek döntő többségét).

imdb: 8,9
rottentomatoes: 96 %

Címkék: iromány 90 % képregényből film bosszú angyalai

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr414476707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a8zoli 2012.04.27. 22:11:02

nekem nagyon tetszett , pláne a sok vasemberes hulkos és thor-os poénokkal. nem voltak benne nagy érzelgések , mentek az akcióra rendesen . A kicsit kevésbé ismert karakterek is be lettek mutatva és így lett kerek a történet. Szegény Paulson ügynök többet is szerepelhetett volna kicsit. Az előzmény filmekből bájos volt a kissé darabos esetlensége , a stark toronynál jelenetben van is ebből , de utánna csak a karakter kiírása van. A sok sok főszereplő pedig mind helyt áll. Mark Ruffalot illetően pedig kellemessen csalódtam. Nagyon kedvelem a Hulk-ot a régi filmek nagy kedvencek... de 3 film 3 kül. színész. Az első volt a nézhetetlen hulk Eric Bana helyt állt de az 5 fele osztott képernyő és hogy viccesen összement jelenet tré volt az első. A második Ed Norton azt megint csak semmiennek érzem nem szólt semmiről csak bújkált és kreáltak neki egy alteregó ellenséget. De ebben a filmben lett az igazi , kicsit mackós mozgás , nagyon jól időzített és eredeti poénok azok amik rég rég kellettek volna hulk-nak.
Minden elismerésem a filmben szereplőknek a rendezőnek még tuti párszor lesz mozi , de kiv. vagyok majd nem 3d-ben és angolul mien . (ki nem állhatom a 3d-t ) természetesen a végén a történet fonalát belógatták , nem csodálkoznék ha ennek lenne folytatása 1-2... csak ahogy az amerikaiak mondják "newer change the winning team" mert ez az.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.04.27. 22:14:38

@a8zoli: Nem hiszem, hogy Thanost behozzák a második részre. Whedon is megmondta, hogy egy sokkal személyesebb filmet akar, kisebb költségvetéssel. Márpedig ha Thanos ellen vonulnak, akkor oda nagyobb büdzsé kell.
Szerintem majd mások küzdenek meg vele, úgyis bejelentették a Guardians of Galaxy-t:)

a8zoli 2012.04.27. 22:27:51

@koimbra: ha a végső bevételek komolyak lesznek (már pedig arra lehet számítani) , akkor transformers szindróma hogy min. három részesre fokozzák és mindig lesz az a pénz amiért a rendező igent mond. Én nem bánom. :)
Bár sose lehet tudni mi a terv a háttérben a marvelnél. Az azért mindig tetszik hogy Stan Lee papa kis cameokkal benne van mindegyikben. Itt is a vége felé "szuperhősök ? Egy frászt ugyan máá" :D

little2 2012.04.27. 22:33:37

Szerintem lesz Thanos a második részben, de még csak a háttérből fog kavarni. A nagy hirig a harmadik részre marad. Azért nem véletlenül trilógiára írattak alá a színészekkel.

Frederico 2012.04.27. 22:33:55

@a8zoli: Poénok tényleg hatalmasak voltak.
SPOILER: a Shakespeare és a Legolas poén mindent vitt nálam :D

Ami még tetszett a filmben, hogy a rendező jól váltogatta néhány esetben a néha komikus és drámai jeleneteket. Másik ami számomra még nagyon tetszett (a rengeteg dolog mellett), hogy megvoltak a jellemfejlődések a filmben. Ez Robert Downey Jr/Tony Starkon lehetett szerintem legjobban, mert amikor SPOILER: meghalt Carlsson, másképp kezdett el gondolkodni, lehetett érezni, hogy már jobban érdekli a világ és az emberek sorsa mint a saját érdekei (úgy nézz ki ehhez mindig egy halál eset kell). )Összegezve a filmet: minden a helyén volt, minden pattent volt, nekem egyedül az zavart, hogy nem mondták el hogy mégis Thor hogy jött el, bár az egyik posztban említették, hogy lehet akkor jött át amikor az átjárót megnyitották.

Elkanyarodva a filmtől, a DC-t egyszerűen nem értem. Okés, van egy Batman, ami a legjobb képregény filmnek tekinthető(bár ehhez szorosan felzárkózott most a Bosszúállók), de nem értem miért nem tudnak egy hasonló koncepciót kidolgozni, mint a Marvelnél. Szerintem nem lenne lehetetlen feladat, hogy esetleg a Superman vagy a Batman filmekben megemlítsenek néhány mondatot más szuperhősökről, ezzel egy univerzumba téve őket és mellesleg megalapoznák az Igazság Ligája filmet, amire szerintem megint sok ember lenne kíváncsi.

Bocs a hosszú posztért.:)

a8zoli 2012.04.27. 22:42:37

@Frederico: igen shakespeare , anyád ruháját viseled legolas meg mikor Hulk lecsapja poénból thórt , ott szakadt meg a közönség a röhögéstől. Sok filmen jártam az utóbbi időben , de csak két filmnél búcsúzott tappsal füttyel a közönség el a filmtől ez és a pite 4 volt ilyen. :)

a8zoli 2012.04.27. 22:44:43

@Frederico: Clark Gregg ...
Agent Phil Coulson én is te is rosszul írtuk :D

Frederico 2012.04.27. 22:47:49

@a8zoli: Basszus, igaz, bocs :) Hulk lecsapása is hatalmas volt, szakadt a mozi :)De Tony-nak alapból volt pár jó poénja :)

BuB 2012.04.27. 23:06:54

Hát sajnos nekünk a film megnézése jövőhétre csúszott... így kicsit szemezgetve olvastam a sorokat, de az érdekelne, hogy ki csalódott az Özvegyben? Elég sokan lehúzták a karit, amikor a trailerben egy száll pisztollyal álldogált...:D

Spawn85 2012.04.27. 23:10:22

Én is ma néztem meg, nekem is nagyon tetszett. Én 2D-ben néztem és eredeti nyelven (mivel jelenleg nem Magyarországon élek, így ez utóbbinál nem is volt választási lehetőségem).

Ennél a filmnél úgy éreztem, hogy valahogy minden a helyén van. Izgalmas volt, látványos, poénos, színészek is jók voltak.
Szóval Joss Whedon remek munkát végzett. De igazából mindenki, aki a filmen dolgozott.

Frederico 2012.04.27. 23:13:05

@BuB: Trailer alapján tényleg vicces volt hogy egy szál pisztollyal megy neki az ellennek, de a filmben elég jól helytáll, de többet nem szeretnék mondani veled kapcsolatosan, ha úgyis megnézed :)

Dean6 2012.04.27. 23:15:29

Az eddigi legjobb marvel adaptáció! Szerintem Thanost behozzák a 2.részre, és ha tényleg hatalmas siker lesz,akkor kétlem,hogy 2015- ig várnak, és, hogy karakter orientált folytatás lesz. Kíváncsi leszek például az amerika kapitány folytatásra,mihez is fog kezdeni az új világban, ellenség(ruha,pajzs) nélkül Steve. :)
@BuB: Nem volt vele gond,mert viszonylag a háttérban volt,de azért fog benne annál sokkal "érdekesebb" dolgokat csinálni. Ha valakit a pisztoly zavart,ezt majd jobban fogja emlegetni... :)

Atkakukac1989 2012.04.27. 23:15:44

@BuB: Özvegy most volt teljesen rendben. Mert a Vasember 2-ben szerintem minden volt, csak nem erős és szexi. Itt viszont mindkettő bejött.

A pisztoly pedig hitelesen volt elhelyezve, mert ő leginkább lent az utcán harcolt Amerika kapitánnyal karöltve. Szerintem rendben volt.

xenomorphh 2012.04.28. 00:10:32

Bosszúállók 3D mozijegy 1300 forint.
Loki arca, mikor rájön, hogy mégse isten, felbecsülhetetlen.

verhold 2012.04.28. 00:52:13

@xenomorphh: nálatok csak 1300 ft a 3D-s mozijegy?? :O
rossz városban élek, itt ki kell pengetni az 1600 pengőt érte (szemüveg nélkül)
mindegy... maga a film maximálisan hozta a vártakat, szerintem egyedül a Prometheus és a Hobbit érhet fel hozzá az idén :)
szombaton megyek megint, más haverokkal :P

Sanosuke 2012.04.28. 07:41:12

@koimbra: Thanos ellen nem gyerekeket kell küldeni .
majd az Igazság Ligája elintézi :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.28. 07:52:26

én már több topikban széjjelszórtam mit gondolok a filmről, ide csak annyit, hogy a SHIELD-et valami baromi jól megcsináltak.
nem csak a helibázist, hanem az egész shield-et. csak azok a tanácsadók nem tetszettek, őket fölösnek tartottam.

Sanosuke 2012.04.28. 07:54:16

@doggfather: én fekete özvegyet is feleslegesnek tartom, egy kis pisztollyal az idegen lények ellen, hát persze.

Sanosuke 2012.04.28. 07:58:34

hiszen Batmanen kívül nem igazán tudtak a Marvel nyomába érni.

majd az új Superman megmutatja :)

BuB 2012.04.28. 08:44:15

Csak az se fog kapcsolódni elvben a Nolan Batmanjéhez, és valszeg a Zöld Lámpáshoz se... így ők még b@szhatják a Liga filmet...:S

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.28. 08:55:06

@Sanosuke: azért csak kellett a shieldnek is egy két hős/ügynök aki "szuper", hogy ne csak Fury legyen. Más nem indokolja, se az özvegyet, se Sólyomszemet.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.28. 09:13:02

Nem értem, hogy minek kellett Kapi ruháján variálni a saját filmjében jobb volt.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A vége "kicsit" függetlenség napjás lett mondjuk.

Frederico 2012.04.28. 10:17:23

@BuB: Egyetértek, és ahogy írtam a posztban, nem értem a DC-t, miért nem tudom egy hasonló koncepciót alkotni, mint a Marvel..

Frederico 2012.04.28. 10:18:42

@doggfather: Tényleg :)

SPOILER

Stark közben nem kiabálta "jól van seggfejek, itt vagyok, a mi időnkben azt mondták: segg Joe" asszem ez volt az a szöveg :)

szkristof92 2012.04.28. 10:47:17

Az eddigi legjobb és legszórakoztatóbb Marvel film.

Sanosuke 2012.04.28. 11:02:37

@Frederico: Whedon ezután csinálja meg a Igazság Ligája filmet is :D

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.04.28. 11:07:59

Holnap délelőtt megyek a moziba megnézni. Mondanom se kell, már tűkön ülök!

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.04.28. 11:33:14

A Fekete Özveggyel nem volt semmi baj. A Vasember 2-ben csak mászkált a háttérben, majd levert néhány fickót, itt viszont kiderül, hogy milyen ügyesen tud kihúzni infót bárkiből. Verekszik és lövöldözik, mindezt nagyon jól. És a romantikus szálat sem erőltetik túl.

A Thor 2-ben biztos megmagyarázzák hogyan jutott a főhős a Földre, Loki egyébként meg is jegyzi, hogy bizonyára sötét erőkkel kellett lepaktálnia.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.04.28. 11:38:32

Egyébként nagyon hiányoltam az utalásokat. Mondjuk legalább Pymre tettek volna egy-két megjegyzést.

De New Yorkban temérdek szuperhős császkál, szóval egy-két másodperc erejéig lehetett volna róluk is szó.
Pl. a híradóban bemondják, hogy egy halálfejes pólós ürge egymaga tart sakkban egy tucat alient.
Vagy pl. Dr Strange varázsolgat, esetleg Penge aprítja az űrlényeket. Egy fekete megtermett ürge (Luke Cage) beledöngölt a Földbe néhány chtiruit.
Szóval kellettek volna az utalások.

Sanosuke 2012.04.28. 11:55:37

@koimbra: xD

Hangyát/Óriást én beletettem volna, Hulkal közösen zúztak volna

lehet hogy Thanos segített Thornak a földre jutnia ?
vagy milyen sötét erőkre gondolt Loki ?

Sanosuke 2012.04.28. 11:59:32

@doggfather: én azt sem értem minek kapott új ruhát Vasember is

eszembe jutott egy nagy jelenet.

az idegenekkel küzdenek mindenfelé, és egy pár percre behozták volna Herkulest amint részegen veri az idegeneket mert felrobantották a kedvenc kocsmáját :D

Spawn85 2012.04.28. 12:03:46

Tegnap azt mondtam, hogy minden rendben volt a filmmmel, azóta aludtam egyet és eszembe jutott egy apró negatívum szerűség :): Én a filmzenétől többet vártam.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.04.28. 12:08:25

@Sanosuke: Mert a képregényben az eltelt évek alatt több ruhája is volt. Itt meg nem akarják, hogy minden részben ugyanúgy nézzen ki. Variálnak rajta egy-két dolgot.

Herkulest talán még korai lett volna behozni, egy Thor szerű eredettörténet kell neki előbb.

Azért Asgardot nem ismertük meg teljesen a Thorban, meg ki tudja még milyen apróságok lapulnak Odin pincéjében. Meg ugye van valami varázslónő is, aki a képregényekben odavan Thorért, el tudom képzelni, hogy ő segített neki.

Dean6 2012.04.28. 12:13:42

Nekem most a + jelenet volt negatívum. Az eddigi részekben valami nagy hőst vezényeltek be, vagy persze az Avengerst,de lehetett várni a folytatást, most meg a gonoszt? Most annyira nincs mit várni.
Szerintem jobb,hogy nem voltak benne utalások más hősökre,bármennyire is egy univerzum stb... egyáltalán nem illenek ide.

Shyllard 2012.04.28. 12:45:59

Jó volt, jól is tették, h nem próbálták túl komolyra venni a figurát, mert úgyse lehetett volna azt jól megcsinálni, pláne csak beégtek volna a Batman mellett, így viszont egy nagyon korrekt popcorn-mozi lett, ami tényleg elég jó, de azért pl én sokallom ezt a 90%-ot, nekem csak egy 80% volt, számomra X-Men: Origins tavaly jobban ütött, bármennyire is epic volt az Avengers is :P

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.04.28. 12:54:17

Belegondolva itt volt a legjobb Hulk, nekem az előző két film is tetszett, de itt sokkal jobb volt.
A képregényekben volt néhány alkalom, amikor egymásnak estek Rozsival vagy a Lénnyel, olyan is volt, hogy csak a poén kedvéért húztak be egymásnak (meg mintha a rajzfilmekben is lett volna ilyen) és itt nagyot röhögtem, mikor Thorral levertek néhány űrlényt, majd csak úgy behúzott neki és még mosolygott is:D

Frederico 2012.04.28. 13:22:12

@koimbra: Úgy tudom, az a varázslónő lesz a főellenség a Thor 2-ben. Kb ugyanolyan képességekkel bír mint Loki (rajzfilmben össze is játszottak), szóval lehetséges, hogy ő volt.

Szerintem az kicsit már túlzás lett volna, ha mutatják Pengét, Dr. Stranget vagy a többieket. Abban mondjuk én is bizakodtam, hogy esetleg tesznek egy-két utalást más szuperhősökre, de ennek a hiánya mit sem vont le a film nagyszerűségéből

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.28. 14:50:16

jó volt így, nem voltak túl sokan, de ha varia lett volna akkor inkább kevesebben lettek volna semmint többen.

Egy mag angyalokat elnézegetnék 3-4 taggal.

megnevezhetetlen · http://www.facebook.com/xyzdg1981 2012.04.29. 02:37:51

Amúgy jópofa, hogy semmi SPOILER ALERT nincs a kommentek elé :D Na, komolyra fordítva: Thanos mindenképp kell legyen a későbbiekben, mert így:
- ide lehet kötni Strange dokit (akinek ugyebár lesz önálló filmje)
- ide lehet kötni az Ezüst Utazót (aki kötődhet az F4 reboothoz)
- be lehet hozni Űrrókát, aki ugyebár Thanos tesója, és romantikus szálak fűzik Darázshoz (akinek férjével /Hangya/ együtt szintén terveznek saját filmet évek óta, és egyébként is ők Angyalok /nem, nem vagyok hajlandó ezt a magyar címet használni, inkább meghagyom az umatörmenes-rélffájnszos kémizének/)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.29. 08:13:46

@megnevezhetetlen:

az f4 reboot nem ezé a cégé, az még a foxé, így az Utazó nem jöhet.

Remélem, hogy Strange dokit nem keverik ide.

MT90 2012.04.29. 11:05:10

Akivel az elején beszélt, az Thanos volt vagy valami más idegen faj "vezetője"?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.29. 11:51:35

@MT90: az csak egy követszerűség volt, thanos a végén volt a betűk közben.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.04.29. 12:40:57

Én biztos vagyok benne, hogy Thanos nem lesz benne a folytatásban. Vele inkább a Guardians of Galaxyban fogunk találkozni.

A folytatás meg mondjuk 2014-2015-ben jön. De addig melyik karakterét mutatja be a Marvel a vásznakon? A Hangya tuti befut, szóval neki bérelt helye lesz a Bosszúállók 2-ben. Úgy gondolom a Kapitány is visszatér.

A nép fia 2012.04.29. 12:41:12

@xenomorphh: Nem tudom, te hol nézted, de az Arénában 3D szemüveg nélkül is 1790.- a jegy. Biztosan a világ szerencsésebb felére születtél. :-P :-D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.29. 12:52:27

azt is el tudnám képzelni, hogy kettesével legyenek egy egy filmben.

NewBornLOver · http://ephemeronxoxo.wordpress.com/ 2012.04.29. 13:54:30

Fontos kérdés: Ms. Romanoff mit értett azon, hogy Pont olyan mint Budapest volt! Erre Stohl Buci hangján Hawkeye mondja, hogy Nagyon különbözően emlékszünk Budapestre! XDDD

Dean6 2012.04.29. 14:15:47

@NewBornLOver: Mivel sehol sem volt említve,ezért senki sem tudja a választ a kérdésedre... Talán majd spin-off-ban,bár kétlem lesz.
Stohlnak örülök,hogy visszatért.

Shyllard 2012.04.29. 14:38:48

@doggfather: az sztem is jól működne, gyakorlatilag már itt az Avengers-ben is kialakult pár páros, pl a Vasember 3-ba, sztem lazán beleférne Banner is, jól megvoltak Starkkal, meg vhogy az eddigi tapasztalatokból ítélve a Hulk nem nagyon tud működni külön saját filmben.
@Dean6: Hát sztem elég nagy röhej ez az egész, amit vele műveltek, pl te, vagy én is még mindig a börtönben csücsülnénk jó hosszú időre...

Dean6 2012.04.29. 14:52:48

@Shyllard: Lehet,de ezen felesleges túráztatni magunkat. Mint filmkedvelő örülök,hiszen Rennernek a legtökéletesebb szinkron, ahogy majd Bondnak is az év végén.

robbie90 2012.04.29. 15:50:41

@A nép fia: Szegeden 1290, a kedvezményes pedig 1090. :)

Egyébként a végén az nem egy sith lord volt?? Kár, már kezdtem örülni a star wars crossovernek...pedig még mintha egy félkész halálcsillagot is láttam volna a háttérben. :D

MT90 2012.04.29. 17:32:25

@doggfather: Azt tudom,hogy Thanos volt a végén. Másoktól is megkérdeztem,valaki azt írta,hogy valami Herr Kleiser nevezetű akárki. Sose hallottam még róla :)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.04.29. 17:48:52

Az eddigi adatok szerint a film 178 millió dollárt kasszírozott. És még hátravannak a nagyobb piacok, mint pl Kína és Oroszország. Amerikában jövő héten mutatják be.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.29. 17:58:42

@MT90: akár ő is lehet, az az igazság, hogy a filmben annyira keverik az ultimate világot a 616ossal, hogy ááááááááá.

(szerintem nem kéne, de mit lehet tenni)

@koimbra: nem mondod, hogy nálunk hamarabb mutatták be, mint amcsiban?!

MT90 2012.04.29. 18:06:10

@doggfather: De,nálunk hamarabb mutatták be. Amikor volt a vörös szőnyeges premier,ha jól tudom azután nyilatkozta Ruffalo,hogy ő,RDJ meg még valaki megy forgatni még egy jelenetet. Hogy ez tényleg igaz vagy csak promo volt,nem tudni. De lehet,hogy kapnak az amcsik még egy stáblistás jelenetet,vagy SPOILER A filmben párszor említettek bakancs-hangya esetet és lehet,hogy Hangya filmhez vesznek fel egy jelenetet.Pym-et lehet,hogy az fogja alakítani,aki Castle-t is :) SPOILER VÉGE Esetleg lehet csak DVD-re szánt extra, vagy olyan 1-2 perces jelenet,amit Coulson csinált :) De ezeket azért nem kell készpénznek venni,mert nem erősítették meg ezeket,(még) csak pletyka szinten olvsaható pár helyen.

megnevezhetetlen · http://www.facebook.com/xyzdg1981 2012.04.29. 18:10:27

@doggfather: Ááá, sztem van az a pénz, amennyiért a stúdiófőnökök haja is korpásodik :) Amúgy mostanában olvastam már nem is tudom melyik orgánumnál olyan nyilatkozatot, miszerint a Marvel erősen bazíroz arra, hogy megállapodjon a többi licenctulajjal, így akkor meglenne a mozis Marvel-univerzum egysége. (Én személy már alig várom, hogy 10 év múlva bemutassák AvsX moziváltozatát... :P) Úgy gondolom, hogy az Utazó meg elég univerzális karakter (azaz nem kizárólag az F4-hez köthető /egy időben volt saját szériája is/), hogy más Marvel-sztorikba is be lehessen suppasztani. Ami Doc Strange-et illeti, várjuk meg, hogy a saját filmje hogyan szuperál; ha jól, akkor jöhet az Infinity Gaunlet IMAX-ben (:)

Dean6 2012.04.29. 20:07:02

Holnap megyek megnézem még egyszer,hátha még jobb lesz :) Most már 2d-ben.

robbie90 2012.04.29. 22:27:31

@doggfather: Nem, szemüveggel 1490/1290, de a szemüveget egyszer elég megvenni, odaadják.

Cucuminator 2012.04.29. 22:34:22

@doggfather: A vasembereket is korábban mutatták be egy héttel. :D

Spawn85 2012.04.29. 22:49:18

@doggfather: Pedig bizony. Amerikában csak május 4-től játsszák, ha jól tudom.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.30. 08:40:22

@robbie90: okés, hogy odaadják, de 1x akkor is meg kell venni. ;)

Atkakukac1989 2012.04.30. 09:15:25

@doggfather: Egerben pedig 1090 a diákjegy (a felnőtt 1290), de a szemüveget nem kapod meg! :D

jikininki 2012.04.30. 11:14:36

a film szerintem is nagyon jó volt, próbálok olyasmire kitérni, amiről eddig még nem nagyon esett szó

SPOILER

-amikor loki, megszúrja thort azzal a tőrrel vagy mivel, annak van valami mögöttes tartalma (legyengíti, egyebet csinál vele) vagy csak simán annyi, hogy thor is rádöbben, hogy sérülékeny és ezért halandó is?

-a "másképp emlékszünk Budapestre" megjegyzés engem is érdekelne, ezt így fordították, vagy az eredetiben is ez volt a szöveg?

-hulk miért volt olyan kezelhetetlen a repülő anyahajón? ott lokinak köszönhetően alakult át (a jogart is a kezébe veszi) düh-ből, és azért nem bírt magával? már csak azért, mert a végén amikor neki megy a nagy géphernyónak elég összeszedettnek tűnt, és (többnyire) csak az ellenséget ütötte.

-csak engem érdekel annyira, hogy nick furynak mi történt az egyik szemével? :D (a képregények sajna nem voltak meg)

-én vártam volna, hogy happy (jon favrau) is becameózzon egy picit, vagy legalább megemlítsék, úgy mint mondjuk portmant.

-számomra a hulk vs. loki rongybaba jelenet tetszett a legjobban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.04.30. 12:10:16

@jikininki:

Szerintem Thor mindig is próbált úgy Lokihoz hozzáállni, hogy van még benne jó. Én úgy emlékszem, hogy a Thor filmben Loki nem volt igazán az a nagyon gonosz, persze ravaszkodott, de inkább sértődött volt és népének a legjobbat akarta még ha ez egy egész bolygó elpusztításával is jár. A Bosszúállókban viszont már abszolút gonosz volt.

A Budapestes megjegyzés inkább azt jelenti, hogy korábban is dolgoztak már együtt.

Az anyahajón a robbanás hirtelen jött, Banner nem volt rá felkészülve, pedig ahogy mondja is tudja irányítani a dühét. Ezzel arra célozhatott, hogy a szörnyet is tudja irányítani, de nem szívesen alakul át. Mindenesetre a végén már önszántából döntött úgy, hogy zúzni fog.

Lehet, hogy Fury szemét Wolverine vájta ki:D A képregényekben nem tudom, hogy adtak-e rá választ

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.30. 12:30:18

@koimbra: @jikininki: a 616os Furynak tudjuk mi lett a szemével elmondják, az ultimatenek nem, illetve csak utalnak rá, egy csúnya sérülését egyszer látjuk egy x-men füzetben, mikor Rozsi megmenti őt.

NewBornLOver · http://ephemeronxoxo.wordpress.com/ 2012.04.30. 12:34:04

@koimbra: Persze azt gondoltam, és nem is akarok semmit előre lelőni, hogy ez hol milyen körülmények között hangzott el. De ugye mégis. A körülmények és Budapest. Na jó végül is mindegy csak ez ledöbbentett.

Spawn85 2012.04.30. 14:38:49

@jikininki: "a "másképp emlékszünk Budapestre" megjegyzés engem is érdekelne, ezt így fordították, vagy az eredetiben is ez volt a szöveg?"

Eredetiben is ez volt a szöveg.

chuck-d 2012.04.30. 15:49:54

a Budapest dolog az eredetiben is úgy van, de valószínűleg nem képregényes dolog a karakterekhez kapcsolódva, hanem színészi kikacsintós cucc:
static8.origos.hu/i/1204/20120424-amerikai-rapszodia.jpg
állítólag akkor néha azt sem tudta, hogy Budapest vagy Bukarest, ahol forgatnak. :]

chuck-d 2012.04.30. 16:02:19

@NewBornLOver: igazán nincs mit, főleg, hogy csak tipp, de erős tipp, mert más vonatkozásról nem tudok, ez meg eléggé adja magát. azért nem Bjudöpesztnek mondta, hanem eléggé Budapestnek próbálta eredeti nyelven is. :]

nikodémus 2012.05.01. 00:26:25

Remek popcornmozi - a kortárs színvonalból mindenképp kiemelkedő, szívvel, humorral és arányérzékkel megcsinálva. Azért Whedon nem törekszik arra, hogy felnőttnek nézze a közönséget, így ebből az egész szuperhősös bagázsból komolyan venni továbbra is csak a Nolan-féle Batmant tudom.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.05.01. 21:57:30

Egyébként még a tervezet korai fázisában azt mondták, hogy Hulk ellen megy a csapat. Kíváncsi vagyok, hogy miképp tudták volna leverni őt. Az is egy érdekes mérkőzés lett volna.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.05.01. 22:03:09

@koimbra: képregényekben többször megtörtént.

nem volt egyszerű soha. :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.05.03. 10:21:11

@Dean6: király, hogy a "mi" verziónkból ezt kihagyták, az amcsik meg megkapják...

Dean6 2012.05.03. 10:33:48

@doggfather: Ha tényleg az lesz amit a forumban írnak,akkor nem sok értelme lesz...:/

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.05.03. 10:38:23

@Dean6: spoilierezd el lécci, mert a fórumot nem olvastam.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.05.03. 10:42:49

SPOILER!!

közben elolvastam, azért nem rossz a film végén a csapat szétválik, egy olyan jelenet, hogy megint együtt ülnek némi folytatást sejtet.

Csak ennyi.

MÁS:

Azt még nem is írtam, hogy milyen jó már a végén, hogy a stark torony nevéből csak az A marad meg, finoman jelezve, hogy az lesz az Angyal torony.

Dean6 2012.05.03. 10:46:14

@doggfather: Spoiler.
Tulajdonképpen annyi, hogy kajálnak egyet azon a helyen,amit említ Stark a film végén. Ennyi...nem tudom mennyire igaz,de kép is van fent.
www.movieweb.com/news/marvels-the-avengers-second-post-credit-sequence-spoiler-photo

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.05.03. 12:33:52

@Dean6: ez akkor vszínű már a 2ik rész elejéről kell legyen (reméljük).

Dean6 2012.05.03. 12:54:53

@doggfather: Kétlem,mert romos a helyiség. Inkább,mielőtt elmegy Thor.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.05.04. 13:03:10

Jacksonnak nem tetszett, hogy a NY Times lehúzta a filmet, ezért twitteren ezt írta több százezer követőjének :#Avengers fans, NY Times critic AO Scott needs a new job! Let’s help him find one! One he can ACTUALLY do!”.

Azaz a kritikusnak új állást kellene találnia. Segítsünk neki ebben:)

Dean6 2012.05.04. 13:42:01

@koimbra: Most,hogy amcsiban mától adják,már egyre több a negatív kritika,valahogy az amcsiknál nagyobb a megoszlás vélemények szempontjából.

Tegnap megnéztem a hihetetlen hulkot,és tényleg onnan folytatták az eseményeket,már mint amit említ Banner,hogy öngyilkos akart lenni,az a jelenet rajta van a dvd kimaradt jelentei között,meg ugye a vége felé már akkor alakult át amikor akart.

Doro_ 2012.05.04. 23:15:16

Tegnap megnéztem a Bosszúállókat és meg kell mondjam megérte, nagyon jól összerakták. Akciódús, 3D-ben látványos megnézni de megmomdom mégis szerintem mi vitte a prímet: a humor, amit főként Ironman és Hulk képviselt. Nagyon pontosan időzített, kifinomult és elegánsan odacsapó :) Nem gondoltam volna, hogy erről (is) fogok emlékezni erre a filmre :) Az egész nézőtér egy emberként röhögött Start egoista, ironikus beszólásain. Nagyon adta :)

A leggyengébb szál sztem Scarlett-é volt, vagyis a Fekete Özvegyé, nem tudtam magam beleélni pedig neki kellett volna képviselnie a női karaktert akivel azok a néző-lányok azonosulnak akik nem bírják a sok-sok tesztoszteront. Ja és nem hiszem, hogy ez azért volt mert az ő hőséneknem volt külön movie-ja, mert Jeremy Renner - véleméynem szerint - apróbb szerepe megállta a helyét.

Tetszett még Amerika Kapitány ábrázolása, hiba a tipikus "ő az amerikai álom, tökéletesség, blablabla szimbóluma", mégis jó akdta ki magát mikor egy 1942-es szellemiséget valló, konzervatív hős "dirigál" a film vége felé egy csúcstechnológiájú vasból tákolt, világgazdag embernek és egy más világból érkező ideennek. Rejtett szimbólum Hollywoodból Amerika felsőbbrendűségéről? :) Biztos vagyok benne, de durván jól csinálják :)

OFF: épp Verne Gyula Sándor Mátyás c. könyvét olvasom és úgy dicsőíti benne Báthory Istvánt és a magyarokat általában, hogy fölkelti bennem a mára már - sajnos - szunnyadó de lelkünk mélyén ott lakó igazi hazafiasságot. Tessék a mi valódi vagy kitalált hőseinket is így idealizálni/futtatni/sztárolni :) Hősöket a népnek :)

Dean6 2012.05.04. 23:17:17

18,7 millióval nyitott az éjféli vetítésekkel. Nem rossz,de azért többet várt szerintem mindenki. Nah majd a hétvége!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.05.05. 08:52:36

@Dean6: egy éjféli vetítésre??
nem hiszem, hogy ennél többet lehet várni.

Dean6 2012.05.05. 13:15:32

@doggfather: Pedig nagyon is de.
1. Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 - $43.5 million
2. The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1 - $30.3 million
3. The Twilight Saga: Eclipse - $30.1 million
4. The Twilight Saga: New Moon - $26.3 million
5. Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 - $24 million
6. Harry Potter and the Half-Blood Prince - $22.2 million
7. The Hunger Games - $19.7 million
8. The Avengers - $18.7 million
9. The Dark Knight - $18.5 million
10. Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith - $16.5 million

Dean6 2012.05.06. 17:47:53

200,300,000 millióval nyitott....:O OMG, ÚJ rekord!! :)

Usamimi 2012.05.28. 12:48:06

A Budapest dolgot említve, én úgy vettem le, hogy azért emlékeztek másképp az eseményre, mert akkor ellenségek voltak (gondolom Hawkeye volt a magyar, Ms. Romanoff pedig az orosz oldalon). De szerintem tévedek.

Dean6 2012.05.28. 13:01:15

@XNanamiX: Az csak egy sima mondat volt,semmi háttértörténete sincsen...

Mese92 2012.05.29. 17:42:19

Skacok, sokat vártunk erre a filmre, de megérte :) maximálisan elégedett voltam vele!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.07.11. 15:33:57

ritka primitív egy film, 15 éves lelkületű, ízlésű embereknek, a poénok is gyerekeknek valóak.

nikodémus 2012.08.27. 21:04:30

Nemrég újranéztem, az élmény sajnos kopott egy kicsit, de még az idei Batman-film árnyékában is tökéletes popcorn-mozi. Azért az irrealitás néhol megmosolyogtató, a gegek és kikacsintások viszont nagyon rendben vannak.
süti beállítások módosítása